بیش از ۴۵ هزار نفر در خراسان جنوبی بیمه اجتماعی هستند

بیرجند - ایرنا - مدیر بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان جنوبی گفت: خانوار روستایی و عشایری استان بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد ۱۰۳ هزار و ۶۳۰ نفر است که ۴۵ هزار و ۱۶۹ نفر زیر پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند.

علیرضا اسدی روز دوشنبه در نشست خبری افزود: از جمعیت بیمه شده در استان یک هزار و ۸۷۷ نفر بازنشسته پیش از موعد، چهار هزار و ۴۵ نفر مستمری بگیر، ۱۳۲ نفر از کار افتاده و ۳۰۱ نفر بازنشسته هستند.

وی با اشاره به طرح بیمه ۱۰۰ هزار عشایر در سطح کشور اظهار داشت: در این زمینه ابتدا ۶ هزار عشایر استان برای بیمه معرفی شدند که با پیگیری‌های انجام شده به ۲ برابر افزایش یافت.

مدیر بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان جنوبی ادامه داد: با این سهمیه پیش بینی می‌شود تمام سرپرستان عشایر استان از خدمات بیمه‌ای برخوردار شوند.

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال طرح بازنشستگی آغاز شده است عنوان کرد: میزان جذب افراد به بیمه در سال جاری نسبت به سال گذشته سه برابر شده است.

اسدی یادآور شد: از ۴۵ هزار بیمه شده در استان حدود ۳۰ درصد بیمه خود را جابه‌جا کرده‌اند و درصدی نیز بدون هیچ اطلاعی از پرداخت حق بیمه منصرف شدند که نمی‌توان برای این افراد کاری کرد.

وی سن بیمه شدگان را ۱۸ تا ۵۰ سال دانست و گفت: چنانچه بیمه شده‌ای حتی یک ماه حق بیمه پرداخت کرده باشد و بنابر دلایلی قطع کند اگر سنش بیش از ۵۰ سال باشد امکان ادامه پرداخت حق بیمه برای وی وجود دارد.

مدیر بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان جنوبی از بیمه بیش از ۱۰ هزار زن در استان خبر داد و افزود: در بحث بیمه زنان روستایی چنانچه زنی تحت حمایت همسر باشد نیز می‌تواند از این بیمه استفاده کرده و ۲ حقوق دریافت کند.

وی به فعالیت ۳۷ کارگزاری بیمه در استان اشاره کرد و اظهار داشت: هر سال بر اساس سهمیه تکلیفی افراد بیمه می‌شوند و هدف پوشش حداکثری مشمولان در استان است.

اسدی تصریح کرد: اخیرا علاوه بر روستاییان و عشایر، کشاورزان غیر ساکن در روستاها، افراد فاقد بیمه در شهرهای زیر ۲۵ هزار خانوار جمعیت، کارگران فصلی، رانندگان بین شهری، نیروهای دامپزشکی و منابع طبیعی و واحدهای تابعه نیز شرایط استفاده از این بیمه را دارند.

وی عنوان کرد: تفاهم نامه‌ای در سطح کلان با سازمان میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی، کمیته امداد، بهزیستی و بسیج سازندگی منعقد شده که اگر جامعه هدف آنها تحت حمایت سایر صندوق‌ها نباشند از این بیمه استفاده شود.

اسدی یادآور شد: مهمترین برنامه‌های این بیمه بازنشستگی، از کار افتادگی، مستمری بازماندگان و انتقال سابقه است.

وی افزود: حق بیمه بر اساس هشت سطح درآمدی افراد در نظر گرفته شده است که در سال توسط وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی ابلاغ می‌شود و متقاضی قادر به انتخاب سطح پرداختی می‌کند.

مدیر بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان جنوبی ادامه داد: کمترین حق بیمه ۳۳۰ هزار تومان و بالاترین یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است و میزان حقوق پس از بازنشستگی نیز بر اساس حق بیمه پرداخت شده به حساب بیمه شده واریز می‌شود.

وی اجرای طرح همسان سازی و افزایش حقوق را از جمله اقدامات شاخص بیمه روستاییان دانست و عنوان کرد: کسب رتبه برتر عنوان شفافیت صندوق بیمه عشایر و روستاییان استان نیز از جمله موفقیت‌های استان بوده است.

اسدی از پرداخت سه میلیون تومان تسهیلات به صورت قرض‌الحسنه به مستمری بگیران خبر داد و گفت: تیرماه امسال با همکاری استانداری خراسان جنوبی تفاهم‌نامه‌ای به منظور بیمه سه هزار شاغل صنایع دستی در استان منعقد شد.

وی ادامه داد: همچنین روز روستا سال ۹۸ نیز تفاهم‌نامه‌ای در خصوص بیمه رایگان یک میلیون و ۴۴۰ هزار نفر در سطح کشور منعقد شد که مقرر شده حق بیمه سال اول را دولت پرداخت کند و سال‌های بعد توسط بیمه شده پرداخت شود.

مدیر بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان جنوبی با بیان اینکه ثبت نام قطعی از متقاضیان اسفند ماه سال جاری آغاز می‌شود یادآور شد: جامعه هدف مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، کشاورزان، فعالان صنایع دستی، زنان روستایی و از این قبیل افراد که فاقد بیمه هستند در نظر گرفته شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha