زیستگاههای پرندگان در آذربایجان‌غربی به صورت مستمر پایش می‌شود

ارومیه-ایرنا- مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: زیستگاههای طیور بومی و پرندگان مهاجر استان توسط اکیپهای دامپزشکی در راستای پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تا پایان سال پایش مستمر می شوند.

سید امید خلیل زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به بازدید های مشترک و هفتگی کارکنان اداره کل دامپزشکی و محیط زیست استان از زیستگاه‌های تالابی و آبی افزود: خطر ابتلا در فصل زمستان بالاست چرا که با گرم شدن هوا پرندگان مهاجر به زیستگاههای خود بلز می گردند.

وی اظهار داشت: به جز یک کانون که طی هفته های قبل در مهاباد مشاهده و معدوم سازی شده هنوز موردی از ابتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشاهده نشده است.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: پایش این بیماری در طیور بومی، صنعتی و پرندگان حیات وحش استان استان در حال انجام بوده و شبکه های دامپزشکی با دریافت هر گونه گزارش تلفات غیرعادی نسبت به انجام بازدید و در صورت لزوم نمونه برداری اقدام می کنند.

خلیل زاده بیان داشت: برای پیشگیری از انتشار عامل بیماری شبکه های دامپزشکی آموزش و اطلاع رسانی به ویژه در گروه های هدف را در دستور کار خود دارند.

وی اضافه کرد: لازم شهروندان و روستاییان آذربایجان غربی پرندگان خود را در جایگاه های محصور نگهداری کنند و از تماس مستقیم با پرندگان زنده به ویژه در حیات وحش خودداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: با توجه به اهمیت و حساسیت این بیماری در صنعت طیور و پیامدهای احتمالی شیوع آن در جمعیت طیور صنعتی و بومی از تمامی کارشناسان و تولیدکنندگان بخش طیور در سراسر استان در خواست می شود تا به محض دیدن کوچکترین علایم مشکوک به آنفلوانزای پرندگان، موضوع را به دامپزشکی شهرستان و استان گزارش کنند.

وی ادامه داد: شهروندان در مصرف گوشت مرغ نگران نباشند، فقط مرغ های مصرفی خود را از طریق مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی و به صورت بسته بندی که دارای مشخصات می باشد، تهیه کنند و در صورت مشاهده هر گونه تلفات غیر عادی پرندگان، مراتب را به ادارات دامپزشکی گزارش دهند.

آذربایجان غربی در کریدور تردد پرندگان مهاجر قرار دارد به همین علت همه ساله خطر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان طیور این استان را تهدید می کند.

آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان می باشد، ویروسهای آنفلوانزا دارای سه نوع تیپ C,B,A می باشند. در طیور فقط تیپ A می تواند ایجاد بیماری نماید. این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر می کند.

پرندگان وحشی و آبزی می توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروسهای آنفلوانزای طیور را با خود جابجا کنند. خوک به عنوان میزبان واسط ویروسهای آنفلوانزای طیور و پستانداران می باشد.

در اوایل بهمن ماه امسال کانونی در روستای حاجی خوش در نزدیکی تالاب کانی برازان شهرستان مهاباد آلوده به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تشخیص داده شدکه این کانون با تلاش ستاد پیشگیری از این بیماری کنترل و مهار شد.

در این فرایند پیشگیری ۲۰ قطعه بوقلمون و مرغ در این منزل روستایی معدوم شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha