ابراهیم کوچکی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه هزینه هویتگذاری دام به عهده دامدار است، اظهار داشت: عاملان اجرای کار پیش از این از سوی جهادکشاورزی تعیین و اکنون از سوی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مشخص میشوند.
وی با اشاره به اینکه پس از انجام هویتگذاری اطلاعات در سامانه ثبت میشود، افزود: این کار به صورت ادامهدار است و به صورت منظم رصد و پایش در این زمینه انجام میشود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان فارسان تاکید کرد: طرح هویتگذاری دام برای دامهای دامدارایهای سنتی و صنعتی اجرا میشود.
کوچکی تصریح کرد: طبق آمار سال گذشته شهرستان فارسان دارای ۵۰ هزار و ۲۹ راس گوسفند و بره، ۹ هزار راس گاو و گوساله و ۹ هزار و ۵۰۰ راس بز و بزغاله بوده است.
وی همچنین به توزیع نهاده در این شهرستان اشاره و بیان کرد: با توجه به رویکرد وزارتخانه نهاده براساس تعداد دام موجود و پروانههای بهرهبرداری برای هویتگذاری دام جذب و توزیع شده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان فارسان با بیان اینکه نهاده به میزان کافی وجود دارد، خاطرنشان کرد: امسال تقریبا دو هزار و ۲۲۰ تن خوراک و نهاده دامی برای بخش سنتی و یک هزار تن نهاده در بخش صنعتی توزیع شده است.
به گزارش ایرنا، اجرای طرح هویتگذاری دام از سال گذشته به منظور برنامهریزی و کسب اطلاعات دامی و همچنین مبارزه با قاچاق دام در سطح کشور و استان آغاز و تاکنون بیش از ۱۵۰ هزار راس دام سبک و سنگین در استان هویتگذاری شده است.
از این تعداد ۱۳۰ هزار راس دام سبک و ۲۰ هزار راس دام سنگین در استان پلاک گذاری و در سامانه ثبت شده است.
از تعداد ۱۳۰ هزار راس دام سبک هویتدار شده، حدود ۲۰ هزار راس آن مربوط به دامداران عشایری است که پلاکگذاری شده و ۱۱۰هزار دام سبک هویتگذاری شده مربوط به دام ساکن است.
در استان چهارمحال و بختیاری بیش از ۱۸۶ هزار دام سنگین و ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دام سبک سنتی، صنعتی و عشایری وجود دارد و این استان یکی از قطبهای دامپروری کشور است و دامداران سنتی، صنعتی و عشایر باید هر چه سریعتر برای هویتگذاری دام اقدام کنند.
اجرای این طرح به منظور دسترسی پیداکردن به آمار دام سبک و سنگین، جلوگیری از قاچاق دام، استفاده از آمار برای برنامهریزی کلان مدیریت و تصمیمگیری و همچنین ارائه تمام خدمات به دامداران در دست اجراست.
با توجه به اینکه هویتگذاری یا پلاکگذاری دام یکی از سیاستهای اصلی وزارت جهادکشاورزی در سالجاری است، از این پس تمام خدمات وزارت جهادکشاروزی از جمله توزیع نهاده، دریافت تسهیلات و واکسیناسیون دامها به شرط هویتدار کردن و پلاکگذاری دامها ارائه میشود.
دامداران باید با ارائه درخواست به یکی از کارگزاریها(پیمانکاران) جهاد کشاورزی شهرستان محل مراجعه و با پرداخت هزینههای مربوطه نسبت به نصب پلاک گوش و هویتدار کردن دامهای خود اقدام کنند.
داشتن یک بانک اطلاعاتی دقیق و جامع برای آمارگیری جمعیت دامی کشور، اصلاح نژاد دام، واکسیناسیون، برنامهریزی در خصوص میزان تولید گوشت قرمز و شیرخام، جلوگیری از قاچاق دام الزامی است و دامدارانی که اقدام به هویت گذاری دام نکند دامشان به عنوان دام قاچاق کشف و ضبط خواهد شد.
نظر شما