۲۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۶:۴۴
کد خبرنگار: 2254
کد خبر: 84229344
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انتخابات زودهنگام پارلمانی کوزوو زیر سایه کرونا

۲۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۶:۴۴
کد خبر: 84229344
انتخابات زودهنگام پارلمانی کوزوو زیر سایه کرونا

بلگراد-ایرنا- حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار رای دهنده در کوزوو امروز یکشنبه در  ۲ هزار و ۳۰۰ حوزه رای گیری برای انتخاب ۱۲۰ نماینده پارلمان حضور یافته اند.

به گزارش ایرنا، در این انتخابات ۲۸ لیست انتخاباتی که از جمله شامل سه گروه  از صرب ها است برای رقابت و حضور در ترکیب جدید پارلمان کوزوو به رقابت می پردازند. برای اولین بار است که در انتخابات پارلمانی در کوزوو ناظران سازمان امنیت و همکاری  اروپا بر انتخابات نظارت نمی کنند اما تیم های نظارتی از اتحادیه اروپا، دیگر کشورهای غربی و نهادهای محلی بر صحت انتخابات نظارت مستقیم دارند.

رأی گیری با رعایت اقدامات همه گیری انجام می شود. رای دهندگان از ماسک استفاده می کنند و فاصله در حوزه های رای دهی تا آنجا که ممکن است رعایت می شود.

براساس آمار سازمان های غیردولتی، در تمام جوامع صرب نشین در کوزوو حدود ۲۷ هزار رای دهنده که کمتر از انتخابات گذشته است، وجود دارد.

«هاشم تاچی»، «کادری وسلی»، «یعقوب کراسنیچ» و «رجب سلیمی» از مقات سیاسی کوزوو که رهبران ارتش آزادیبخش کوزوو نیز در گذشته بودند به دلیل متهم بودن در شرکت در جنایات های جنگی در دهه نود و اینکه اکنون در بازداشت دادگاه ویژه لاهه هستند در انتخابات شرکت ندارند.

در آخرین روز مبارزات انتخاباتی، «آلبین کورتی» رهبر «جنبش تعیین سرنوشت آلبانیایی تباران» که در اپوزیسیون قرار دارد، اعلام کرد که در روزها یا هفته های اول پس از انتخابات در صورتی برای نخست وزیر انتخاب شود نسبت به صربستان مرکزی یک روابط متقابل برقرار خواهد کرد

مبارزات انتخاباتی با نمایندگان احزاب آلبانی به رغم همه قوانین همه گیری کرونا در اجتماعات گسترده ای انجام گرفت. در این تجمع ها چندین صد نفر حضور داشتند، بنابراین افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در روزهای آینده قابل پیش بینی است.

به دلیل خطر ابتلا شدن به ویروس کرونا، ناظران کمتری در مراکز رای گیری حضور خواهند داشت، تنها حدود ۵۰۰ نفر از آنها در ۲  هزار و ۳۰۰  شعبه اخذ رای حضور دارند. اتحادیه اروپا بطور جداگانه بر انجام انتخابات در کوزوو نظارت دارد.

بنابر گزارش ها و  نظر سنجی های انجام شده در  رسانه های کوزوو انتظار می رود که جنبش «تعیین سرنوشت آلبانیایی تباران» به رهبری «آلین کورتی»، نخست‌وزیر پیشین کوزوو که اکنون در اپوزیسیون قرار دارد بتواند ۴۵ الی ۵۵ درصد از آرا را از میان رای دهندگان آلبانیایی‌تبار به دست آورد که ۹۰ درصد از جمعیت یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفری کوزوو را تشکیل می‌دهند.  

کورتی که سال گذشته به مدت پنج ماه در سمت نخست‌وزیری انجام وظیفه کرد در مراحل تبلیغات انتخاباتی گفت با فساد گسترده مبارزه خواهد کرد. وی همچنین تاکید کرد که در مذاکرات با صربستان نباید سازش شود.

 بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده، به رغم اینکه حزب «آلبین کورتی» انتظار می رود که بیشترین آرای رای دهندگان را از آن خود کند اما به احتمال زیاد برای تشکیل دولت  به ائتلاف با دیگر احزاب نیاز دارد.

حزب جنبش تعیین سرنوشت آلبانیایی تباران در صورتی که نتواند حد نصاب آرا را برای تشکیل دولت جدید را بدست بیاورد احمتالا با حزب حاکم یعنی «لیگ دموکراتیک کوزوو» (LDK) یا اپوزوسیون «حزب دموکراتیک کوزوو» (PDK) و یا حزب برای آینده کوزوو(AAK) تشکیل ائتلاف خواهد داد.

برای تشکیل دولت نیاز است که حزب و یا ائتلاف از حمایت ۶۱ کرسی در پارلمان برخوردار باشد.  

طبق قوانین کوزوو، نامزدهای احزاب سیاسی آلبانیایی تبار برای یکصد کرسی پارلمان رقابت می کنند و این در حالیست که ۲۰ کرسی دیگر برای جوامع اقلیت های ملی محفوظ و از این تعداد ۱۰ نماینده برای نمایندگان صرب تضمین شده است.

این انتخابات هشتمین انتخابات پارلمانی در کوزوو پس از درگیری های سال ۱۹۹۹ در این منطقه است. تمامی انتخابات گذشته بصورت انتخابات زودهنگام برگزار شده است.

در طول سکوت انتخاباتی که ۲۴ ساعت قبل از شروع انتخابات شروع شده و تا پایان رای گیری ادامه دارد هرگونه تبلیغات یا فعالیت حزبی ممنوع است. تخطی از مقررات سکوت انتخاباتی جریمه نقدی بالایی دارد که میزان آن تا ۱۰هزار یورو می رسد.

در روز انتخابات مصاحبه و اظهارنظرهای سیاسی درباره نتایج انتخابات در فاصله ۲۵ متری از حوزه های انتخاباتی ممنوع است.

آلبانیایی تبارهای کوزوو پس از درگیری با حکومت مرکزی صربستان در سال ۲۰۰۸ میلادی (۱۳۸۷) اعلام استقلال کردند

بلگراد با ادعای این که کوزوو را استان جنوبی صربستان می‌داند، اعلام استقلال یکجانبه آن را قبول ندارد و خواستار ابطال سند استقلال کوزوو از راه‌های دیپلماتیک و صلح آمیز است.

تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین آمریکا کوزوو را بعنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته اند و این در حالیست که فدراسیون روسیه، چین و صربستان از کشورهایی به شمار می روند که اعلام استقلال کوزوو را قبول ندارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha