«بهروز اکرمی» روز دوشنبه در نشست کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان افزود: کالاهای قاچاق انبار شده باید در کوتاهترین زمان به فروش برسد و یا راهکاری برای ساماندهی آنها در نظر گرفته شود چرا که نگهداری این اموال به اقتصاد کشور آسیب می رساند.
وی تاکید کرد: انتظار می رود نهادهای قضایی وانتظامی که مسئولیت اصلی تعیین تکلیف کالاهای دپو شده در انبارها را دارند، با تعامل و همکاری اداره کل اموال تملیکی استان اقدامات لازم را انجام دهند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اظهار داشت: با توجه به اینکه لوازم بهداشتی و مواد غذایی موجود درانبارها گواهی مبداء ندارند بنابر این دانشگاه علوم پزشکی نمیتواند مجوزفروش درداخل کشور راصادر کند، بنابراین باید از روز نخست جمع آوری تعیین تکلیف شوند.
دبیر کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان نیز در این نشست گفت: از ابتدای امسال میزان کشفیات کالای قاچاق استان نسبت به مدت مشابه سالهای گذشته ۲ برابر شده است.
«مجید طاعتی» افزود: میزان کشفیات امسال ۱۵میلیارد ریال است که با رشد ۸۰ درصدی همراه شده و به تبع آن ۹۰۰ پرونده در اداره کل اموال تملیکی استان تشکیل شده است.
وی با اشاره به مصوبات دهمین نشست این کمیسیون در سال جاری گفت: اولویت این کمیسیون ساماندهی وضعیت فرآوردههای نفتی استان است که مقرر شد کارگروه تعیین هویت تقویت شود و به تولیدکنندگان قول مساعد داده شد که نسبت به اعلام پاسخ ها در اسرع وقت اقدام شود.
دبیر کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان ادامه داد: از دیگر مصوبات این کمیسیون تعیین تکلیف تغییر روش نمونه گیری شرکت پتروشیمی شازند در اسرع وقت بود چرا که این اقدام در کاهش تعداد پرونده ها کمک شایانی میکند.
طاعتی تصریح کرد: یکی از ویژگیهای خاص استان وجود " هاب نفت" کشور در شهرستان ساوه است و با توجه به اینکه انتقال بیش از ۷۰ درصد مشتقات نفتی از طریق زمینی صورت می گیرد و تردد نفت کشها در استان انجام میشود، مقرر شد دستگاه های امنیتی طرح دقیقی به منظور افزایش ایمنی و جلوگیری از انفجار ارائه و به دستگاههای مجری ابلاغ کنند.
رییس پلیس امنیت اقتصادی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: از ۲۳ دی تا ۲۴ بهمن در سطح استان مرکزی ۳۶۱ میلیارد ریال کالای قاچاق شامل ۱۸۲۰ دستگاه استخراج رمز ارز به ارزش ۱۸۸ میلیارد ریال، لوازم یدکی خودرو به ارزش ۹۷میلیارد ریال، ۱۰۹ هزار لیتر سوخت قاچاق، البسه ۴۰ میلیارد ریال، ۶۱ دستگاه لوازم خانگی به ارزش ۸ میلیارد ریال کشف شده است.
«محمدعقیل سلگی» بیان کرد: در این خصوص ۱۲۷ پرونده تشکیل و به همین تعداد افراد دستگیر و ۶۳ دستگاه خودرو توقیف شده است. همچنین ذر این مدت ۲۷ دستگاه خودروی شوتی (حمل کالای قاچاق با سواری) نیز توقیف شده است.
رئیس سازمان اموال تملیکی استان مرکزی نیز در این نشست با اشاره به اینکه استان مرکزی در زمینه حجم کالاهای انبار شده جزو هشت استان نخست کشور است، گفت: در سال جاری در استان ۹۰۰ پرونده در سازمان تشکیل شده که بیشترین تعدد پرونده در سالهای گذشته بوده است.
«امیر محمدپور» با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون ۵۰ میلیارد کالا به فروش رسیده که ۴۰۰ میلیارد آن در سال جاری بوده است، فزود: ورود کالا به سازمان آسان است اما خروج آن نیازمند مجوزهای لازم و صدور حکم است و پیش از صدور حکم نمیتوان اقدامی انجام داد که نیاز است در این راستا تدابیر ویژه ای اندیشیده شود.
بر اساس اطلاعات پایگاه اینرتنتی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور، تصمیمگیری در خصوص سیاستها، اولویتها، برنامهها، پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا وارز، پیشنهادهای اعضاء و دستورالعملها، بخشنامهها، شیوه نامهها و روشهای اجرایی مرتبط، ارایه راهکارهای مناسب در راستای کاهش زمینههای قاچاق کالا و ارز، آسیبشناسی فرآیندها و روشهای موجود در کلیه حوزههای مرتبط به منظور ارائه راهکارهای اثربخش پیشگیری و مبارزه و تصویب اولویتها و برنامههای کمیسیونهای استانی از جمله وظایف این ستاد است.
استان مرکزی به مرکزیت شهر اراک از شمال به استانهای البرز و قزوین، از غرب به همدان، از شمال شرقی به تهران و از جنوب به استانهای لرستان و اصفهان از شرق به استانهای قم و اصفهان محدود است و مسیر ارتباطی جنوب و غرب کشور به پایتخت از این استان عبور میکند.
نظر شما