به گزارش روز سه شنبه روزنامه دیلی میل، این پوشش که توسط شرکت بوئینگ و دانشگاه کوئینزلند ساخته شده است ابتدا برای در امان نگاه داشتن ایستگاه های فضایی از باکتری های بین سیاره ای طراحی شده بود اما به دنبال شیوع ویروس کرونا این فرمول اصلاح شد.
ایستگاه بین المللی فضایی محل مناسبی برای محققانی است که به دنبال کشف نوآوری های جدید هستند، زیرا محیط میکرو گرانش این ایستگاه فضایی به خدمه امکان می دهد تا تحقیقاتی را انجام دهند که آزمایش آنها روی کره زمین امکان پذیر نیست.
ناسا در بیانیه ای اعلام کرد: خصیصه های برخی از میکروب ها در شرایط میکرو گرانش تغییر می کند که می تواند خطرات جدیدی را برای سلامتی خدمه و سیستم های فضاپیما ایجاد کند چرا که امکان آلوده کردن سایر اجرام سیاره ای را ایجاد می کنند.
در این آزمایشات، اشیا موجود در هواپیما که نیمی از آنها دارای این پوشش ضدمیکروبی و نیم دیگر فاقد این پوشش هستند، بررسی می شوند.این اشیا شامل سگک کمربند صندلی هواپیما، پارچه صندلی هواپیما، کمربندهای ایمنی و بخش هایی از دسته و میز صندلی هواپیما هستند.
شرکت بوئینگ اعلام کرد: فضانوردان تقریباً هر روز، هر یک از این اشیا را لمس می کنند تا رشد میکروبی را در آنها ترغیب کنند - هیچ یک از این نمونه ها قبل از رسیدن به ایستگاه بین المللی فضایی آلوده نشده بودند.
مایک دلانی مدیر ارشد ایمنی هوافضا شرکت بوئینگ هم اظهارداشت: نتایج اولیه این ترکیب شیمیایی ضد میکروبی نوید بخش است، اما در عین حال آزمایشات در مدار زمین و بر روی زمین همچنان ادامه داد.چند ماه دیگر ، نمونه ها برای سنجش اثربخشی به زمین بازگردانده می شوند.
وی افزود: بدن ما حاوی میکروارگانیسم هایی ناشی از زمین است و درحالی که مردم قصد رفتن به ماه، عزیمت به مریخ و سفر به سیاره های مختلف را دارند، این پوشش می تواند از آسیب میکروبی تجهیزات فضاپیما پیشگیری کند.
اما با نسخه اصلاح شده این پوشش ، آزمایشات ممکن است به ما امکان دهد تا از این پوشش در کابین هواپیما، محیط های آماده سازی غذا ، حمل و نقل عمومی و سایر خدمات مختلف عمومی استفاده کنیم.
نظر شما