حسین جعفری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: علاقهمندان میتوانند با گویشهای کردی، تاتی، ترکمنی، کرمانجی و یا ترکی آثار خود در خصوص آداب، رسوم و هدایای خاص نوروزی در قالب فایل صوتی، تصویری و یا نوشتاری به این پویش ارائه کنند.
وی گفت: قصه گویان میتوانند آثار خود را از امروز تا ۲۵ اسفندماه به شماره واتساپ و تلگرام ۰۹۳۵۵۸۴۰۱۹۲ ارسال کنند.
وی با بیان اینکه محدودیت سنی برای شرکت در این پویش وجود ندارد، افزود: آثار برگزیده در قالب لوح فشرده و یا کتاب با نام ارسال کننده منتشر می شود.
مدیرعامل انجمن سفیران دنیای کودکان و نوجوانان خراسان شمالی گفت: این پویش باهمکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری و موسسه فرهنگی و هنری پژواک خراسان شمالی برگزار میشود که هدف از برپایی آن گردآوری قصهها، افسانهها و داستانهای بومی به منظور حفظ آن است.
جعفری خاطرنشان کرد: شنیدن قصه های زیبا، پندآموز و سرگرم کننده یکی از ماندگارترین خاطرات شیرین ایام کودکی است. قصه ها و داستانهایی که این روزها کودکان نسل امروز کمتر از آن بهره برده و مزه شیرین و طعم ماندگارش را آنچنان که باید نچشیده اند.
وی نخستین اقدام برای حفظ و حراست از این قصه ها و انتقال آن به نسل های آینده را شناسایی و ثبت ملی آنها برشمرد و اظهار داشت: با توجه به اهمیت و جایگاه قصه و ریشه آن در فرهنگ و تمدن و ضرورت حفاظت از آن به عنوان فرهنگ بومی به نظر می رسد متولیان امر حفاظت و صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی و متولیان حوزه قصه و قصه گویی باید بیش از پیش به رسالت خود در صیانت از داستان های کهن بومی بپردازند.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی با اقوام کرمانج، ترک، تات، ترکمن و بلوچ در شمال شرق کشور واقع است.
نظر شما