تولید روزانه تخم مرغ در ابرکوه به ۱۳ تن افزایش یافت

یزد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: با بهره برداری از یک واحد پرورش مرغ تخم‌گذار ظرفیت تولید روزانه این ماده پروتئنی در این شهرستان در حال توسعه از پنج تن به ۱۳ تن افزایش یافت.

مهدی غیب الهی عصر روز سه شنبه در حاشیه بازدید امام جمعه ابرکوه و تعدادی از مسوولان محلی از روند فعالیت این واحد پرورش مرغ تخم‌گذار ۱۵۰ هزار قطعه ای در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این واحد از سوی یکی از کارآفرینان پر تلاش به نام « سید احمد عظیمی » در زمینی به مساحت چهار هکتار و با سه سالن تولید که یکی از واحدهای مکانیزه پرورش مرغ تخم‌گذار در استان یزد است،ساخته شد .

وی اظهار کرد: این کارآفرین در سال جهش تولید این واحد را با ۲۵۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری که ۶۰ میلیارد آن وام  اشتغال پایدار روستایی است، احداث کرد و علاوه بر تولید حدود هشت تن تخم مرغ در روز ، زمینه اشتغال ۴۵ نفر را فراهم کرد.

مدیرجهاد کشاورزی ابرکوه خاطرنشان کرد: هم اکنون در این شهرستان پنج واحد مرغ تخم‌گذار با ظرفیت ۲۸۰ هزار قطعه از سوی فعالان بخش اقتصادی در حال تولید است.

غیب الهی با بیان اینکه در واحدهای پرورش مرغ تخم گذار یادشده زمینه اشتغال ۷۰ نفر از افراد جویای کار فراهم است ، خاطرنشان کرد: در این واحدها سالانه حدود پنج هزار تن تخم مرغ تولید و روانه بازار مصرف می شود.

تولید پنج هزار و ۵۰۰ تن مرغ و پنج هزار تن تخم مرغ در ابرکوه

این مسوول همچنین ادامه داد: سالانه در این شهرستان پنج هزار و ۵۰۰ تن گوشت مرغ تولید و روانه بازار مصرف استان های یزد و همجوار می شود.

وی اضافه کرد : این میزان تولید در۷۰ واحد مرغ گوشتی که نیمی از آنها فعال است ، با ظرفیت پرورش یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه جوجه یک روزه در حال تولید است.

غیب الهی بیان کرد: ظرفیت هر یک از این واحدها ۱۰ هزار تا ۱۰۰ هزار قطعه جوجه یک روزه در هر دوره است که در این واحدها حدود ۲۵۰ نفر به طور مسقیم در زمینه پرورش مرغ گوشتی فعالیت دارند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، امام جمعه ابرکوه با حضور در این واحد تولیدی با قدردانی از تلاش کارآفرینان و کارگران گفت: کارگرانی که در بخش تولید نیازهای ضروری مردم را تامین می کنند، نزد خدا عزیز و پاداش مجاهدت خود را دریافت می کنند، زیرا تلاش در تأمین اقلام ضروری مردم بسیار ارزشمند است .

حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی افزود: امروز در شرایط سخت اقتصادی تلاش در راستای جهش تولید و همچنین ارتقای کیفیت محصولات تولیدی و ایجاد اشتغال از جمله ضرورت هاست.

همچنین مدیرعامل پرورش مرغ تخمگذار یادشده در حاشیه این بازدید در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سال ۱۳۶۳ برای ادامه تحصیل در دانشگاه شیراز پذیرفته شد و سال ۱۳۷۱ از دانشگاه تهران با درجه دکترای فیزیوتراپی فارغ التحصیل شد .

سید احمد عظیمی که سال ۱۳۴۳ در روستای ده عرب ابرکوه متولد شد ، افزود: همزمان با تحصیل در قسمت ضایعات نخاعی جانبازان به عنوان مسوول گروه پزشکی فعالیت کرد و بعد از فارغ التحصیلی به عنوان عضو هیات علمی وارد دانشگاه اصفهان شد و بعد از یکسال به علت اشتیاق فراوان به کارهای تولیدی و کارآفرینی از ادامه این کار منصرف شد .

وی ادامه داد: پس از آن شروع به کارآفرینی و ساخت کارخانه در استان های مختلف ایران کرد طوری که چهار واحد مرغ مادر در ارومیه و یک واحد کارخانه جوجه کشی در آمل و یک واحد کارتن سازی در اشتهارد کرج احداث کرد و سال ۱۳۷۶ در ابرکوه بزرگترین واحد مرغ گوشتی به ظرفیت پنجاه هزار قطعه ای را بنا کرد.

این کارآفرین پرتلاش عرصه اقتصادی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸-۱۳۹۷ همین واحد را به مزرعه مرغ تخمگذار یکصد و پنجاه و پنج هزار قطعه ای تمام اتوماتیک تغییر کاربری داد که این واحد در حال تولید است و در آینده به یاری خدا و همکاری مسوولان تلاش دارد آن را به ۵۰۰ هزار قطعه افزایش دهد .

وی خاطرنشان کرد: باتوجه به علاقه ای که به رونق کار و جهش تولید دارد هم اکنون یک واحد بسته بندی و فرآوری تخم مرغ در ناحیه صنعتی ابرکوه دردست ساخت دارد.

عظیمی یادآورشد : یک واحد پرورش شتر مرغ هم در شهرستان آباده فارس در  دست ساخت دارد ولی با توجه به اینکه متولد ابرکوه است،تمایل دارد در صورت مساعدت مسوولان استان یزد و شهرستان بیشتر فعالیت های خود را در این شهرستان متمرکز کند .

فعالیت گسترده یک کارآفرین پرتلاش ابرکوه در بخش های تولیدی

وی ادامه داد: همچنین در مرحله اخذ زمین برای ساخت یک  واحد بسته بندی در ناحیه صنعتی ابرکوه و اخذ جواز تاسیس واحد شانه سازی در این شهر و ساخت یک واحد پرورش شترمرغ در آباده فارس است.

مدیرعامل این واحد تولیدی در ادامه از حمایت های فرمانداران قبلی و جدید ، مدیر جهاد کشاورزی و مسوولان استان یزد و شهرستان که زمینه تشویق و ترغیب و اخذ تسهیلات را برای او فراهم کردند، تشکر کرد.

ابرکوه رتبه سوم تولید محصول دامی استان یزد را در اختیار دارد و سالانه حدود ۴۰ هزار تن فرآورده های دامی شامل  پنج هزار و ۵۰۰ تن گوشت مرغ ، یکهزار و ۶۳۰ تن گوشت قرمز ، ۲۴ هزار و ۷۵۰ تن شیرخام، ۱۶ تن عسل و پنج هزار تن تخم مرغ تولید می کند که ۷۰ درصد آن در بازار سایر استان‌ها و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می شود.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha