به گزارش ایرنا از شرکت آب و فاضلاب استان تهران، " فیروز دقیقی" افزود: هنگام مشاهده بو و لکههای مواد نفتی در محل ورودی آب رودخانه به تاسیسات آبگیر بیلقان در بند تهران، وضعیت هشدار اعلام شد و با بستن دریچههای قطع سریع ورودی کانالها و مانور شیرها و دریچهها از ورود آلودگی به داخل تأسیسات جلوگیری شد.
وی توضیح داد: منشا این آلودگی نفتی یک ویلای شخصی در کیلومتر ۱۲ جاده چالوس در حاشیه رودخانه چالوس بود.
دقیقی افزود: برای شستوشوی حاشیه رودخانه از محل آلودگی تا آبگیر بیلقان، ۱۰ مترمکعب بر ثانیه آب خام از سد کرج درخواست شد و پس از گذشت ۱۱ ساعت از شروع آلودگی و کسب اطمینان از نبودآلودگی نفتی در رودخانه و شستوشوی حوضچههای پیشتهنشین، مجدد آب خام به تصفیه خانه کن روانه شد.
به گفته مدیر امور آبگیر بیلقان در زمان دفع آلودگی نفتی حدود ۳۸۰ هزار متر مکعب آب هدر رفت.
به گزارش ایرنا، پیرامون مقاله آلودگی های نفتی در منابع آب و راهکاراهای مدیریت آن کارشناسان مهدی مقسمی، راضیه موحدی، ندا مشرقی و شکرالله حاجیوند در مقاله مشترکی تصریح دارند:آلودگی محیط های آبی به نفت از مسائل غیر قابل اجتنابی است که به واسطه نشت از اسکله ها، انفجار نفتکش ها و چاههای نفت و حفاری در اعماق آب رخ می دهند.
آنها می افزایند: به علت وجود نفت در دریای خزر و خلیج فارس و به واسطه استخراج از ذخائر دریایی و حمل نفت توسط کشورهای حاشیه این دو دریا از جمله ایران، اکوسیستم های آبی و موجودات زنده ساکن در آنها و در نتیجه سلامت انسانی نیز در خطر است.
همچنین نویسندگان از جمله روش های مؤثر برای بررسی ابزار و متدهای جلوگیری از نشت نفت، استفاده از تجربیات فعالیتهای انجام شده در موارد مشابه است.
آلودگی ناشی از اکتشاف و استخراج نفت با لوله از بسترو تردد نفتکش ها، حوادث و سوانح مربوط به سکوهای نفتی، رفت و آمد کشتیها، منابع و صنایع مستقر در خشکی از جمله عوامل تأثیرگذار بر روی اکولوژی خلیج فارس است که آثار دراز مدت نشت نفت معلوم نیست، اما آثار مخرب آن ممکن است چندین دهه ادامه داشته باشد.
نتایج نشان داد که آثار آلودگی نفتی باعث تباهی وسیعی از زیست محیطی مناطق مورد نظر و همچنین تأثیرات درازمدت ناهنجاری بر روی موجودات آبزی کرانه ای داشته است.
نظر شما