افزایش نگرانی‌ها از شیوع مجدد کرونا در هفته‌های پایانی سال در قم

قم – ایرنا – رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: افزایش آمار مراجعه بیماران سرپایی در قم، شناسایی مواردی از کرونای انگلیسی در استان‌های مجاور و همچنین کاهش رعایت دستورالعمل‌ها، نگرانی از شیوع موج جدید این بیماری در هفته های پایانی سال در قم را افزایش داده است.

محمدرضا قدیر روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، فرماندهی و مقابله با بحران قم در سالن کرامت استانداری، با ابراز نگرانی عمیق از شناسایی موارد ابتلا به ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور ادامه داد: قدرت سرایت، بیماری زایی، شیوع و مرگ این ویروس جهش یافته بسیاز زیاد می باشد و این نگرانی های فراوانی را ایجاد کرده است.

وی با تاکید بر اینکه شناسایی کرونای انگلیسی، افزایش مراقبت ها را ضروری کرده است گفت: به دلیل اینکه این ویروس جوانان و حتی در مواردی افزاد زیر ۱۵ سال را درگیر می کند، تبیین شرایط جدید به منظور رعایت دستورالعمل های بهداشتی بسیار ضروری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با انتقاد از وضعیت رعایت دستورالعمل های بهداشتی در تالارهای پذیرایی استان گفت: فعالیت این تالارها در شهرهای آبی مانند قم بدون مانع است ولی شکایت های زیادی از وضعیت تالارها وجود دارد و تشدید نظارت ها و برخورد با تالارهای متخلف باید در اولویت قرار گیرد.

وی با اعلام موضع دانشگاه علوم پزشکی در خصوص برگزاری اعتکاف در این استان گفت: تا کنون هیچ مجوزی برای اعتکاف از وزارت بهداشت صادر نشده و هیچ دستورالعملی نیز در این زمینه به استان ها ابلاغ نشده است.

قدیر با اشاره به تهیه نقشه شیوع کرونا بر اساس محله های قم ادامه داد: مناطق قرمز در سطح استان، تهیه و تعیین شده است که این موضوع بستر مناسب برای اعمال محدودیت های جدید از جمله ممنوعیت برگزاری تجمع و تشدید نظارت ها را فراهم می کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با تاکید بر اینکه نیاز به سخت گیری در هفته های منتهی سال وجود دارد گفت: سخت گیری در هفته های پیش رو اگر چه ممکن است مردم را دچار زحمت کند ولی موجب می شود تا مردم عید بهتری داشته باشند.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری قم نیز در این جلسه عملکرد ستاد استانی مقابله با کرونای قم را بی نظیر دانست و گفت: از آغاز شیوع کرونا در این استان تا امروز، ستاد استانی مقابله با کرونا در قم با استمرار و نظم برگزار شده و با تقسیم کار و نظارت مناسب، دستاوردهای مهمی برای مهار این بیماری کسب کرد.

بیژن سلیمانپور ادامه داد: شرایط مطلوب کنونی نباید منجر به حساسیت زدایی و عادی انگاری شرایط شود چرا که عادی انگاری شرایط به سرعت منجر به شیوع مجدد کرونا در این استان می شود.

وی گفت: به شدن نگران شیوع مجدد کرونا هستیم و از ظرف دیگر وضعیت کسب و کارها و معیشت خانواده ها نیز به عنوان دغدغه جدی مورد توجه است.

معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم نیز در این جلسه با بیان اینکه زحمات خادمان مسجد جمکران، حرم حضرت معصومه(س) و بقاع متبرک امامزادگان در رعایت دستورالعمل های بهداشتی نباید نادیده گرفته شود، گفت: تمام دستورالعمل های بهداشتی توسط خادمان رعایت و تذکرات لازم به زائران داده می شود ولی حجم زائران ممکن است این برداشت را القا کند که دستورالعمل ها در آنجا رعایت نمی شود.

یونس عالی پور، با اشاره به آخرین وضعیت برگزاری اعتکاف در این استان ادامه داد: تا امروز، به هیچ کسی برای برگزاری اعتکاف در استان مجوزی داده نشده است.

وی با بیان اینکه اصل بر عدم برگزاری اعتکاف است و تا کنون دستورالعملی از ستاد ملی برای برگزاری اعتکاف به استان داده نشده است، ادامه داد: عصر امروز جلسه ای برگزار و وضعیت برگزاری و یا عدم برگزاری اعتکاف به صورت رسمی تعیین و ابلاغ می شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم نیز در این جلسه با تاکید بر الزام دستگاه های دولتی برای الکترونیکی کردن خدمات گفت: تا پایان سال دستگاه های اجرایی ملزم به ارائه غیرحضوری خدمات خود هستند و تا پایان سال هر دستگاه ملزوم است سه خدمت دیگر خود را الکترونیکی کند.

محمدرضا گروسی با تاکید بر الزام همه دستگاهها و نهادها در رعایت دستورالعمل های بهداشتی در این استان ادامه داد: تعداد معدودی از مدارس غیرانتفاعی با عنوان تقویت بنیه علمی، دانش آموزان را برای حضور در مدارس دعوت کرده اند که با توجه به نگرانی خانواده ها، با این موارد برخورد و پیگری می شود.

وی ادامه داد: همکاری دستگاه ها و مسئولان اداری واجرایی استان در رعایت دستورالعمل های بهداشتی خوب است ولی نیاز است تا مراجعه کنندگان به این دستگاه ها نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی اهتمام جدی تری داشته باشند.

«با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان قم از ۱۵ دی از وضعیت قرمز به نارنجی، در ۶ دی‌ از نارنجی به زرد و در ۲۰ دی‌ماه جاری از زرد به «آبی» تغییر کرده است».

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی از جمله راه‌های انتقال آن است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌ دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha