سرمایه‌گذاری ۲۴ هزار میلیارد ریالی برای توسعه آب شیرین‌کن‌ها

تهران- ایرنا - ۹۶ پروژه تأسیسات نمک‌زدایی و ارتقای کیفی آب شرب با سرمایه‌گذاری ۲۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال با هدف توسعه آب شیرین‌کن‌ها در جنوب کشور در حال اجرا است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، آب شرب به‌عنوان یکی از کالاهای مهم و اساسی، افزون بر تامین بخش شرب، نقش مهمی در پیشرفت و توسعه کشور به‌خصوص در بخش اقتصادی، صنعتی و غیره دارد. در این میان، استفاده از آب دریا برای کشور ایران که در یک منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته و تنها ۴۶ درصد از جمعیت آن به ۲۰ درصد از آب پایدار دسترسی دارند، یک الزام است.

با توجه به واقع شدن کشور در منطقه خشک و نیمه خشک و برای سرعت بخشیدن به حرکت تولید و توسعه در کشور، پروژه‌های انتقال آب برای استان‌های همجوار صنعتی از دریا در حال انجام است که اجرای آنها می‌تواند تاثیر بسزایی در تحقق شعار جهش تولید داشته باشد.

بر اساس آمار شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در حال حاضر ۹۶ پروژه تأسیسات نمک‌زدایی و ارتقای کیفی در کشور با ظرفیت حدود ۵۶۵ هزار مترمکعب در شبانه‌روز و سرمایه‌گذاری بیش از ۲۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال وجود دارد که از این تعداد، ۷۱ پروژه با ظرفیت حدود ۳۰۹ هزار مترمکعب در شبانه‌روز و سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در حال بهره‌برداری است.
 از تأسیسات نمک‌زدایی در حال بهره‌برداری، تعداد ۱۷ تأسیسات مربوط به استان‌های غیرساحلی و ۵۴ تأسیسات نیز مربوط به استان‌های ساحلی جنوبی کشور شامل هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و خوزستان است.

تا نیمه سال ۱۴۰۰ نیز در مجموع بهره‌برداری از ۱۴ واحد تأسیسات نمک‌زدایی برنامه‌ریزی شده که مطابق برنامه، عملیاتی خواهد شد.
 در استان‌های ساحلی جنوبی هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان، در مجموع به میزان ۲۶ میلیارد مترمکعب مجوز تخصیص آب شور دریا بدون نمک‌زدایی و ۴.۴ میلیارد مترمکعب در سال با نمک‌زدایی معادل ۱.۴ میلیارد مترمکعب در سال آب شیرین، برای تأمین نیازهای مختلف آبی صادر شده که شرکت‌های آب منطقه‌ای در چارچوب مجوزهای صادره نسبت به واگذاری آب دریا به متقاضیان اقدام می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha