به گزارش ایرنا، «آنهگرت کرامپ کارنباوئر» تصریح کرد، افغانستان شاهد تهدیدهای احتمالی بیشتری از سوی گروههای شبه نظامی خواهد بود.
خبرگزاری فرانسه امروز (چهارشنبه) به نقل از وزیر دفاع آلمان نوشت: با توجه به وضعیت نامشخص افغانستان پس از خروج نیروهای ناتو، این شرایط میتواند زمینه را برای افزایش حملات گروه طالبان مهیا کند.
وی که پیش از رایزنی با وزیران دفاع کشورهای عضو ناتو در خصوص افغانستان سخن میگفت تاکید کرد روند صلح داخلی افغانستان هنوز به گونهای تکمیل نشده که نیروهای ناتو بتوانند کشور را ترک کنند.
وزیران دفاع ناتو روز پنجشنبه در کنفرانس ویدیویی ۲ روزه در خصوص مهمترین مسائل پیش روی این پیمان از جمله تحولات افغانستان و عراق گفتوگو خواهند کرد. دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا به طالبان قول داده که تا آخر آوریل (اواسط اردیبهشت) همه نیروهای خارجی را از افغانستان بیرون بکشد. اما از نظر ناتو شبه نظامیان هنوز شرایط توافق شده را برآورده نکردهاند.
این در حالی است که دولت جدید آمریکا به ریاست جو بایدن هنوز بررسی خود را در این مورد انجام نداده است از این رو کرامپ کارن باوئر نیز مانند شمار دیگری از همتایان خود پیش بینی میکند که وزیران دفاع ناتو در این نشست نتوانند تصمیم قاطعی در این زمینه بگیرند.
از زمان به اتمام رسیدن مأموریت نظامی ناتو در پایان سال ۲۰۱۴، ناتو همچنان به بهانه پشتیبانی و آموزش نیروهای امنیتی در افغانستان مانده است. در این چارچوب ناتو به نیروهای امنیتی افغانستان مشاوره و آموزش ارائه میدهد که در حال حاضر ۹۶۰۰ سرباز را شامل می شود. آلمان نیز در همین راستا مسئولیت مشابهی را در شمال افغانستان بر عهده دارد. آلمان با حدود ۱۱۰۰ نظامی مستقر، پس از ایالات متحده دومین گروه بزرگ نظامیان را در افغانستان دارد.
نظر شما