به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی پس از نزدیک به سه ماه خیز سوم کرونا که از اواخر شهریور آغاز شده بود و تا روزهای پایانی آذر ادامه داشت، طی ۲ ماه گذشته روزهای بهتری را در خصوص شیوع کرونا سپری کرد و روند کاهشی ابتلا، بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا تداوم یافت.
با رفع محدودیت ها و بی توجهی به پروتکل های بهداشتی، روند شیوع، ابتلا و بستری در آذربایجان غربی طی حدود ۱۰ روز گذشته سرعت گرفت که این روند، روز به روز شتاب بیشتری پیدا می کند.
در حالی که طی زمستان امسال، ۲ روز بدون فوتی را در آذربایجان غربی پشت سر گذاشتیم و تعداد مبتلایان و بستری های روزانه به حدود ۷۰ و ۳۰ نفر رسید تا امیدواری ها در راستای کاهش شیوع و بهبود وضعیت، افزایش یابد.
اما این روند ادامه دار نبود و از اواسط بهمن امسال، نخستین نشانه های افزایش شیوع کرونا در آذربایجان غربی خود را نمایان کردند و این روزها با افزایش مبتلایان به حول و حوش ۴۰۰ نفر و بستری ها به نزدیکی های ۱۰۰ نفر، نگرانی ها در این خصوص روز به روز بیشتر می شود.
برای بررسی میزان رعایت شهروندان در خصوص پروتکل های بهداشتی، راهی خیابان های ارومیه شدم تا ضمن بررسی اوضاع، نظرات شهروندان را نیز در خصوص لزوم رعایت موارد بهداشتی جویا شوم.
در بررسی های اجمالی که از روند استفاده از ماسک توسط شهروندان انجام دادم، استفاده بیشتر بانوان نسبت به مردان از ماسک و حتی ماسک های دوگانه، استفاده نکردن از ماسک در داخل مغازه ها، بی توجهی به محدودیت های ترافیکی از ساعت ۲۱ به بعد و همچنین هجوم جمعیت به مناطق مرکزی شهر نمودهای بیشتری داشت.
یکی از شهروندان ارومیه ای در حالی که ۲ ماسک روی هم زده بود، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: همین که مردم فکر کردند کرونا آرام آرام در جامعه از بین می رود، دیگر بسیاری از آنها رعایت پروتکل ها را به فراموشی سپردند.
محمد محمدی افزود: در حالی که پاییز امسال، بسیاری از فامیل های ما، به شدت موارد بهداشتی را رعایت می کردند، در هفته های اخیر، علاوه بر افزایش دورهمی های خانوادگی، این موارد به هیچ وجه رعایت نمی شود.
وی اضافه کرد: باید مسوولان با شدت بیشتری رعایت پروتکل ها را جدی بگیرند و حتی جرایمی را به شهروندان بی دقت صادر کنند تا هزینه های زیاد به دولت و خانواده ها تحمیل نشود.
دیگر شهروند ارومیه ای که او از قضا، ماسک به دهان نداشت، در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا که چرا در این شلوغی شهر بدون ماسک در خیابان حاضر شده، اظهار کرد: من کرونا گرفته ام و دیگر نگرانی در مورد گرفتن این ویروس ندارم.
وی که نامی از خود به ما نگفت، افزود: بگذارند تا همه مردم کرونا بگیرند و خیال همه ما راحت شود؛ بیشتر اطلاعاتی که در مورد این بیماری به مردم می دهند، دروغ است زیرا من بدون مشکل کرونا گرفتم و هیچ به مرکز درمانی هم مراجعه نکردم.
این شهروند ارومیه ای اضافه کرد: در خانواده ما، همه مان کرونا گرفته ایم و هیچ مشکلی هم نداریم.
در پاسخ به این مطلب او، یکی از شهروندان که از کنار ما رد می شد، خطاب به این فرد بیان کرد: شما کرونا گرفته اید، آنهایی که نگرفته اند و نگران خود و خانواده هستند، چه گناهی دارند؟
این شهروند ارومیه ای ادامه داد: یکی از فامیل های ما بر اثر کرونا در بیمارستان طالقانی ارومیه جان خود را از دست داد و ما حتی به مراسم خاکسپاری وی نیز نتوانستیم برویم؛ حالا شما چطور می گویید که کرونا خطری ندارد.
با این گفت و گوی غیررسمی شهروندان و پاسخ آنها به من، یقین کردم که مردم نیز علیه بی توجه ها به کرونا، شاکی هستند ولی کاری از دست کسی بر نمی آید.
در ادامه برای بررسی وضعیت کرونا در آذربایجان غربی، گفت و گویی تلفنی با دکتر آقازاده رییس دانشگاه علوم پزشکی استان داشتم؛ وی که یک سال تمام است در صحنه مبارزه با کرونا حضور دارد، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به عادی انگاری، تعداد بیماران مراجعه کننده و بستری شده رو به افزایش است و اگر دوباره محدودیت هاو پروتکل ها رعایت نشود، از این تعداد هم بیشتر خواهد شد.
دکتر جواد آقازاده اضافه کرد: در حال حاضر، پنج شهرستان آذربایجان غربی وضعیت نارنجی به خود گرفته و اگر کمی دیرتر بجنبیم، این شهرها و شهرهای دیگر استان دوباره قرمز رنگ می شوند که بسیار خطرناک است.
وی اظهار کرد: نارنجی شدن وضعیت این شهرستان ها در شمال و جنوب آذربایجان غربی نشان دهنده کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط شهروندان است.
وی بیان کرد: وضعیت شهرستان های پلدشت و چالدران در شمال استان نیز آبی بوده که امیدواریم با رعایت پروتکل ها در این ۲ شهرستان، شاهد حرکت آنها به سمت زرد نباشیم.
تاکنون ۱۱۰ هزار نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر قربانی بیماری کووید ۱۹ در این استان شده اند که این آمار نشان دهنده خطرناک بودن این بیماری و ویروس بوده و نشان می دهد که باید برای سلامتی خود و خانواده، به طور حتم موارد بهداشتی رعایت شود؛ امری که شواهد نشان می دهد بسیاری از شهروندان اعتقادی به آن ندارند.
نظر شما