دکتر شهلا نوری روز جمعه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هفته اول اسفند به عنوان سلامت مردان ایرانی یا «سما» نامگذاری شده است افزود: بالا بودن آمار مردان مبتلا به بیماری کووید ۱۹ و مرگ و میر آنان نسبت به زنان سبب شده شعار هفته سلامت مردان سالجاری «همه گیری کرونا توجه بیشتر به سلامت مردان» در نظر گرفته شود.
وی به بیان علل بالا بودن آمار مرگ و میر در مردان نسبت به زنان پرداخت و اضافه کرد: چرا که در این شرایط، آسیب کرونا بیشتر سلامت مردان را تهدید کرده و تداوم روند رو به رشد مرگ مردان به علت ابتلا به ویروس کرونا، آثار منفی برای خانواده و اقتصاد جامعه داشته است.
مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: عوامل بیولوژیکی، مسئولیت اجتماعی و شغلی، حضور پرشمار مردان نسبت به زنان در اجتماع، بالا بودن آمار بیماریهای مزمن و غیرواگیر در مردان و گرایش بیشتر مردان به مواد دخانی و اعتیاد نسبت به زنان موجب کاهش طول عمر مردان شده است.
دکتر نوری ادامه داد: انجام رفتارهای پُرخطر، بالا بودن مواجهات خطرناک شغلی در مردان، سهم بالای مردان در مرگ و میر ناشی از سوانح رانندگی و در مجموع بالا بودن آسیب پذیری مردان به علت قرار داشتن در معرض آسیب و خطرات شغلی سبب کاهش امید به زندگی در آنان نسبت به زنان و کاهش طول عمر مردان شده است.
وی ادامه داد: سوانح رانندگی بیشترین سهم را در مرگ و میر مردان دارد چراکه به واسطه مسئولیت اجتماعی و شاغل بودن، مردان تماسهای شان با محیط خارج از خانه و دیگر افراد جامعه، بیشتر از زنان است.
مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: بروز بیماری های مزمن در مردان از دیگر دلایل بالا بودن آمار مرگ و میر آنان است چرا که احتمال ابتلا به بیماریهای زمینهای مانند قلبی عروقی شامل فشارخون بالا، دیابت، بیماریهای عروق قلب و مغز، سرطانها، بیماریهای کلیوی مزمن و بیماریهای سیستم عصبی در مردان بیشتر است.
دکتر نوری با بیان اینکه بیماریهای زمینهای عامل مهم در شدت ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ به شمار می رود افزود: سکته قلبی و مغزی از بیماری های مزمن هستند که با بالا بردن مرگ و میر مردان به عنوان بحران مهم سلامتی در مردان به شمار میرود.
وی اضافه کرد: برخی رفتارهای پُرخطر از جمله مصرف دخانیات به عنوان ریزفاکتور موثر در کاهش سلامتی در مردان بیشتر بوده همچنین مراجعه کم مردان به مراکز بهداشتی و درمانی برای انجام مراقبت های لازم گویای این است که مردان کمتر از زنان به سلامت خود توجه دارند.
مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با عنوان اینکه بالا بودن آمار نزاع و درگیری در بین مردان از دیگر عوامل رشد مرگ در مردان به شمار می رود اظهار داشت: مکلف به حساس کردن مردان نسبت به حفظ سلامتی و انجام مراقبت های به موقع هستیم.
دکتر نوری ادامه داد: بیماری های شغلی شامل بیماری های ریوی برخی سرطان های وابسته به شغل، مشکل سیستم اسکلتی عضلانی هر چند برخی مواقع باعث مرگ فرد نشدند اما در کیفیت زندگی افراد تاثیر گذاشتند.
وی افزود: باید دنبال محیط کار سالم برای کارکنان و کارمندان باشیم همچنین آموزش های لازم برای ارتقای سلامت جسم نظیر فعالیت بدنی و تحرک کافی، حفظ وزن سالم، حذف مصرف دخانیات و سایر مواد دخانی و اعتیاد آور در دستور کار باشد.
مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: با توجه به همه گیری ویروس کرونا رعایت اصول و شیوه نامه های بهداشتی، توجه به داشتن تغذیه سالم، فعالیت بدنی مداوم و استعمال نکردن دخانیات برای حفظ سلامتی ضروری است.
دکتر نوری افزود: سلامت روان جایگاه مهمی در حفظ سلامتی افراد دارد و مردانی که بیشتر در معرض تنش های شغلی قرار دارند به علت مشکلات زندگی و فشار های اقتصادی از نظر سلامت روان بیشتر دچار خطر و مشکل می شوند.
هفته اول اسفند ماه به نام سلامت مردان نام گذاری شده است.
نظر شما