علی اکبر اکبری راد روز پنجشنبه در اولین نشست ستاد توسعه شهرستان بیرجند ذیل ستاد استانی توسعه خاوران افزود: اشتغال یکی از دغدغههای اصلی ما در سند توسعه خاوران است که امیدواریم با شناسایی ظرفیتها و جذب سرمایهگذار بتوانیم این هدف مهم را در استان محقق کنیم.
وی گفت: مهمترین و اساسیترین سندی که در استانها تدوین میشود، به عنوان طرح آمایش سرزمینی است که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: استاندار خراسان جنوبی بدو حضور در استان با شعار «تدبیر، تلاش و توسعه» تلاش خود و مجموعه مدیریت استان را بر توسعهای گذشته است که رفاه اجتماعی را به دنبال داشته باشد.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری خراسان جنوبی افزود: نگاه استاندار توسعهای است و باید با تقویت و ترویج فرهنگ توسعهای تلاش کنیم که به این مهم برسیم.
وی گفت: ستاد توسعه خاوران در همین راستا تشکیل شد که ذیل این ستاد پنج کمیته فعال هستند.
اکبری راد افزود: شناسایی ظرفیتها و قابلیتها از مهمترین اهدافی است که در سالهای گذشته ظرفیتها شناسایی شده و الان باید سرمایهگذاران را شناسایی و جذب کنیم.
وی تصریح کرد: باید در راستای شناسایی فعالان سرمایهگذاری در سراسر کشور اقدام و انگیزه را برای ورود آنها به استان فراهم کنیم.
فرماندار بیرجند هم در این نشست گفت: با توجه به اهمیت توسعه همهجانبه نیازمند بازپیرایی فرصتها در ستاد توسعه خاوران هستیم تا بتوان ظرفیتها را اجرایی کرد.
علی ناصری افزود: هدف اصلی ستاد این است که نامزدهای سرمایهگذاری در استان مشخص شوند.
وی گفت: انتظار میرود شهرستان بیرجند براساس جمعیت و تمرکز بر نیروی انسانی، فناوری و اقتصادی بتواند در بسیاری از حوزهها پیشران باشد.
فناوری اطلاعات از ظرفیتهای توسعهای بیرجند است
فرماندار بیرجند اظهار داشت: فناوری اطلاعات یکی از ظرفیتهای توسعهای مرکز استان است که در این زمینه نیروی انسانی تحصیلکرده و مجرب داریم و هدفمان این است که ناحیه صنعتی با تمرکز بر IT را راهاندازی کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از زمینههای توسعه شهرستان بیرجند که متناسب با محدودیتهایی نظیر کمبود آب است، ورود به ظرفیتهایی همچون آی.تی است.
ناصری گفت: باید به دنبال تولید محتوا در حوزه فناوری باشیم و آن را در آینده نزدیک به سرمایه تبدیل کنیم.
وی ادامه داد: در مورد روستا هم باید مردم روستا را در داخل روستا مشغول کنیم که شهرستان بیرجند بیشترین آمار جذب مشاغل روستایی را دارد.
فرماندار بیرجند گفت: ما در بیرجند روستای جهانی خراشاد را به ثبت رساندیم که بیش از سه هزار نفر در حوزه صنایع دستی آموزش دیدهاند.
وی اظهار داشت: یکی از اهداف ستاد توسعه میتواند این باشد که در روستاها در حوزههای صنایع دستی همچون حولهبافی اقدام شود و طرحهای زودبازده مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: استاندار خراسان جنوبی از ابتدای حضور با توجه به وضعیت خاص استان در حوزه سرمایهگذاری نقشه راه را با عنوان سند و ستاد توسعه خاوران ایجاد و ابلاغ کردند.
ناصری افزود: با هدایت استاندار دبیرخانهای در معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری تشکیل شده و کمیتههای تخصصی برای ستاد راهاندازی شده است.
وی بیان کرد: فرماندار مرکز استان جزو اعضای اصلی ستاد توسعه خاوران است و قرار شده در شهرستانها هم ستاد شکل بگیرد و فرمانداران روسای ستادها خواهند بود.
فرماندار بیرجند گفت: منطقه ویژه اقتصادی بیرجند یکی از ظرفیتهای اقتصادی مرکز استان است که در حوزههای مختلف میتوان از این ظرفیت بهره برد.
وی افزود: ماحصل جلسات شهرستانها در ستاد توسعه خاوران باید شناسایی ظرفیتها به ستاد استانی و جذب سرمایهگذار باشد.
استاندار خراسان جنوبی پس از حضور در این استان آبان امسال شعار «خراسان جنوبی؛ تدبیر، تلاش و توسعه» را سرلوحه امور اعلام کرد و متعاقب آن از راهاندازی ستاد توسعه خاوران خبر داد.
تشکیل «ستاد توسعه خاوران» از برنامههای مدیریت عالی استان با هدف بهکارگیری همه ظرفیتهای بخش دولتی و خصوصی در فضایی همافزا برای دستیابی به توسعه پایدار، همهجانبه و متوازن در خراسان جنوبی است که ۱۷ دی ماه با حضور استاندار خراسان جنوبی، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استان در محل استانداری به طور رسمی راهاندازی و از سند توسعه خاوران هم رونمایی شد.
حمید ملانوری هشتم بهمن امسال در دومین نشست ستاد توسعه خاوران که در استانداری خراسان جنوبی برگزار شد، گفت: در جلسه بعد ستاد همه کمیتهها باید فرصتهای بهروز را که قابلیت اجرایی دارد، اعلام کنند و ستادهای شهرستانی هم ذیل ستاد توسعه خاوران تشکیل شود.
خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد.
نظر شما