آمادگی ایران برای صادرات و تولید مشترک محصولات دانش بنیان با ارمنستان

تهران- ایرنا- رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: ایران برای تولید مشترک محصولات دانش بنیان با ارمنستان و صادرات آن به اروپا و اوراسیا آمادگی دارد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از صندوق نوآوری و شکوفایی، علی وحدت طی سفر تجاری خود به ارمنستان در دیدار با تعدادی از مقامات این کشور بر تقویت همکاری‌های فناورانه میان دو کشور تاکید کرد.

وی با لنا نانوشیان معاون وزیر بهداشت، آواگ آوانسیان معاون وزیر اقتصاد، ملکیان معاون وزارت صنایع پیشرفته، هونانیان دستیار نخست وزیر و ماکاریان رئیس اتحادیه کارفرمایان ارمنستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

وحدت در این دیدارها طرفین بر شناسایی ظرفیت‌های فناورانه دو کشور، ایجاد کمیته مشترک برای برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور ایران و ارمنستان و نیز تدوین نقشه راه همکاری‌های فناورانه میان دو کشور تاکید کردند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در دیدار با لنا نانوشیان، معاون وزیر بهداشت ارمنستان با اشاره به اینکه ارمنستان می‌تواند دروازه ورود محصولات ایرانی به خصوص محصولات دانش بنیان ایرانی به اروپا و اوراسیا باشد، گفت: شرکت‌های ایرانی آماده هرگونه همکاری نزدیک با شرکت‌های ارمنی هستند؛ در همین زمینه ما در این سفر، نمایشگاه دائمی ‌محصولات دانش بنیان ایرانی را در ایروان افتتاح می‌کنیم که امیدوارم به توسعه همکاری‌ها کمک کند.

وحدت ضمن دعوت از معاون وزیر بهداشت ارمنستان برای سفر به ایران و بازدید از شرکت‌های دانش بنیان ایرانی و آشنایی با توانمندی‌های این شرکت‌ها، گفت: در این سفر شرکت‌های مرتبط با حوزه سلامت ما را همراهی می‌کنند. از جمله این شرکت‌ها شرکتی است که پروتزهای پزشکی را می‌سازد و فردا به طور رسمی یکی از پروژه‌های این شرکت در ایروان افتتاح می‌شود و این مساله می‌تواند فرصت خوبی برای همکاری با شرکت‌های ارمنستانی باشد. این پروتزها تمامی ‌استانداردهای لازم را کسب کرده و حتی در مقایسه با نمونه‌های خارجی به خصوص آلمانی که در ارمنستان مورد استفاده قرار می‌گیرد ارزان‌تر است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: شرکت دیگری که در هیات تجاری ایران حضور دارد شرکتی است که دستگاه شناسایی جانباختگان بر اساس شاخص‌های DNA را تولید می‌کند که این دستگاه می‌تواند به بحث شناسایی جانباختگان به خصوص افراد کشته شده در جنگ اخیر ارمنستان کمک کند. ما در این زمینه، هم در بحث کوتاه مدت و هم در بحث بلندمدت یعنی انتقال دانش فنی این موضوع، آمادگی همکاری را با طرف ارمنستانی داریم.

وحدت پیشنهاد کرد که شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایرانی و ارمنی بتوانند با ایجاد منطقه‌ای برای تولید مشترک، محصول نهایی خود را به اروپا و اوراسیا صادر کنند و ادامه داد: ما آمادگی داریم ظرف ۶ ماه آینده شرکت‌های ایرانی با همکاری طرف ارمنی، سایت تولید خود را در مناطق آزاد ارمنستان راه‌اندازی کنند و صندوق نوآوری نیز پروژه‌های شرکت‌های ایرانی را حمایت مالی می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به دیگر توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان ایرانی تصریح کرد: بخش خصوصی ما این آمادگی را دارد که در ایروان، بانک خون بند ناف را تاسیس کند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در بحث مقابله با کرونا، گفت: هم‌اکنون چهار شرکت دانش بنیان ایرانی بر روی تولید واکسن کرونا مشغول به فعالیت هستند و ما به زودی به جمع معدود کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا اضافه خواهیم شد. ایران یکی از کشورهای پیشرفته در بحث مقابله با کرونا است به طوری که ما هیچ کیت تشخیصی را از خارج کشور وارد نکردیم که این نشان از توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان و فناور ایرانی دارد.

آمادگی ارمنستان برای همکاری‌های فناورانه با ایران در حوزه تجهیزات پزشکی

لنا نانوشیان، معاون وزیر بهداشت ارمنستان نیز در این دیدار از آمادگی کشورش برای همکاری‌های فناورانه با ایران به خصوص در حوزه تجهیزات پزشکی خبر داد و ضمن استقبال از محصول دانش بنیان ایرانی شناسایی جانباختگان بر اساس شاخص‌های DNA گفت: پس از جنگ اخیر نیازمان به این دستگاه بیش از گذشته شد. ما دو سال گذشته یک دستگاه تهیه و با توجه به جنگ اخیر نیز دستگاه دوم را خریداری کردیم و به دستگاه‌های بیشتری نیز نیاز داریم.

وی همچنین ضمن استقبال از اظهارات رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ایران برای تاسیس بانک خون بند ناف در ارمنستان، گفت: این موضوع جالبی است و از آن استقبال می‌کنیم، لذا خواهشمندم اطلاعات کامل و جامعی را در این زمینه از طریق سفارت ایران در اختیار ما قرار دهید.

معاون وزیر بهداشت ارمنستان در عین حال از تجربیات گرانسنگ کشورش در حوزه عمل جراحی قلب گفت و اعلام کرد که ارمنستان آماده همکاری با ایران در این زمینه است.

نانوشیان ادامه داد: ما به دلیل تعاملات‌مان با هیات‌های پزشکی اروپایی، تجربه خوبی در زمینه کاهش مبتلایان به ویروس کرونا داریم که می‌توانیم در اختیار ایران قرار دهیم.

آمادگی صندوق نوآوری و شکوفایی برای تاسیس صندوق تکنولوژی در ارمنستان

همچنین رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از آمادگی این صندوق برای اشتراک‌گذاری تجارب خود برای توسعه اکوسیستم نوآوری در ارمنستان خبر داد و گفت: با توجه به تجارب خوب صندوق نوآوری و شکوفایی در تامین مالی اکوسیستم نوآوری در ایران، می‌توانیم به راه‌اندازی صندوق تکنولوژی ارمنستان کمک کنیم.

وحدت در کنفرانس توسعه روابط اقتصادی ایران و ارمنستان که با حضور عباس بدخشان ظهوری سفیر ایران در ارمنستان، پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق، مارکاریان رییس اتحادیه کارفرمایان ارمنستان و شرکت‌های دانش بنیان اعزامی ایران و شرکت‌های دانش بنیان ارمنستان صبح امروز ۲۹ بهمن ماه در ایروان برگزار شد، بر افزایش تعاملات بین ایران و ارمنستان تاکید کرد و گفت: ارمنستان با ظرفیت‌هایی که دارد می‌تواند شریک خوبی برای شرکت‌های دانش بنیان ایرانی و دروازه ورود محصولات ایرانی به بازار اروپا و بازار اوراسیا باشد. روابط اقتصادی ایران و ارمنستان در بهترین شرایط کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار بوده در حالی که این ظرفیت می‌توانست بزرگتر و بیشتر باشد.

وحدت در ادامه برای استفاده بیشتر از ظرفیت‌های دو طرف برای گسترش تعاملات تجاری، پیشنهاد راه‌اندازی یک سایت تولید محصولات دانش بنیان ایرانی در ارمنستان را ارائه کرد و گفت: پیشنهاد می‌کنم منطقه‌ای برای تولید مشترک شرکت‌های ایرانی و ارمنی ایجاد و محصول نهایی به بازارهای جهانی راه یابد. ما نیز در صندوق نوآوری و شکوفایی پروژه‌های شرکت‌های ایرانی را برای راه‌اندازی سایت تولید خود در ارمنستان، حمایت مالی می‌کنیم؛ بر این اساس در نظر داریم تا ظرف ۶ ماه آینده شرکت‌های پایلوت با همکاری ارمنستان سایت تولید خود را راه‌اندازی کنند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه از امکان اشتراک تجارب صندوق نوآوری ایران برای توسعه اکوسیستم نوآوری در ارمنستان خبر داد و گفت: با توجه به تجارب خوب صندوق نوآوری و شکوفایی در تامین مالی اکوسیستم نوآوری در ایران، می‌توانیم به راه‌اندازی صندوق تکنولوژی ارمنستان کمک کنیم. همچنین برای راه‌اندازی پارک علم و فناوری ارمنستان و ارائه تجربیات ایران در این زمینه نیز آمادگی داریم.

وی در مورد هیات تجاری همراه نیز اظهار داشت: در این سفر نزدیک به ۳۰ شرکت دانش بنیان را به همراه داریم و با توجه به شرایط پاندمی کرونا نمی‌توانستیم هیات بزرگتری را همراه داشته باشیم. ضمن اینکه از حضور یک هیات تخصصی از ارمنستان در ایران و بازدید از توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان ایرانی استقبال می‌کنیم.

وحدت ادامه داد: در این سفر نمایشگاه دائمی محصولات دانش بنیان ایرانی در ارمنستان با مدیریت بخش خصوصی آغاز به کار می‌کند که امیدوارم آغاز خوبی برای معرفی و ارتباط شرکت‌های دانش بنیان دو کشور باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha