بهره‌برداری از سامانه کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا

تهران- ایرنا- یک شرکت دانش‌بنیان موفق به پیاده‌سازی و بهره‌برداری از سامانه کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا در ایران شد.

فریبرز نژاددادگر رییس هیات مدیره این مجموعه دانش بنیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا افزود:  ما طرح اولیه خود را ارائه دادیم و نظر به بررسی های انجام گرفته در کارگروه اینترنت اشیا ستاد توسعه فناوری حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، طرح پیشنهادی ما به عنوان طرح برتر انتخاب شد.

وی ادامه داد: بر همین اساس قرارداد پیاده سازی و بهره برداری از سامانه یکپارچه کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا با هدف فراهم آوردن زمینه استفاده حداکثری از پتانسیل های موجود  در حوزه هوشمند سازی کشاورزی  در ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء (Iotex۲۰۲۱) در میانه رویداد هفته ایران دیجیتال منعقد شد.

وی یادآور شد :فناوری اینترنت اشیا(IOT) به کشاورز اطلاعات قابل اطمینانی در مورد بذری که باید کشت شود، میزان بذر، بهترین زمان کاشت و برداشت و همچنین پیش بینی میزان محصول ارایه می دهد و با استقرار این فناوری، کشاورز می تواند از طریق حسگرهایی که برای تعیین رطوبت خاک، پیش بینی شرایط جوی، میزان رشد گیاه، وضعیت خاک، وجود آفات و یا بیداری در گیاهان، در مزرعه مستقر شده اند، از راه دور و با استفاده از تلفن هوشمند اطلاعات مناسب را در قالب گرافیکی و یا ویدیویی دریافت و اقدامات و تصمیمات لازم را اتخاذ کند.

این فعال حوزه فناوری اظهار داشت: بدیهی است شرط ادامه حیات و رشد حوزه کشاورزی بهره مندی از فناوری های روز از جمله اینترنت اشیا است، در همین راستا پیاده سازی الگوهای مناسب از کشاورزی هوشمند جهت آشنایی فعالان این حوزه موضوعی ضروری به نظر می رسد.

نژاددادگر ادامه داد: در همین راستا ستاد  توسعه فناوری های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری  جهت نیل به این هدف و کاهش ریسک و اصطکاک اولیه جهت حرکت، با انتشار فراخوانی آمادگی معاونت علم و فناوری را برای  همکاری با فعالان هوشمندسازی بخش‌های کشاورزی و دامپروری اعلام کرد و انتخاب نهایی پروژه را مبتنی بر توانمندی‌های ارائه‌دهندگان اطلاعات و پیشنهادات در یک یا چند بخش کشاورزی و دامپروری قرار داد که طرح ما پذیرفته و برتر شد.

 سامانه کشاورزی هوشمند بخش های مختلفی از جمله آبیاری هوشمند، کاهش تلفات  و افزایش بازدهی مزارع، شیلات و دامداری را شامل می شود و سه پرچمدار حوزه اینترنت اشیا نیز شامل شبکه ارتباطی اینترنت اشیا، توسعه کشاورزی هوشمند و خدمات شهری هوشمند است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha