اخبار مناطق تهران، کارکرد بوستان‌های منطقه ۲۱ موضوعی می‌شود

تهران- ایرنا- شهردار منطقه ۲۱ اعلام کرد:‌ استقرار صنعت باعث شده بعضی از محله ها دچار شب مردگی شوند و در بعضی از بوستان‌های این محله‌ها کسی حضور پیدا نمی کند، بنابراین به جای افزودن به تعداد بوستان‌ها، بوستانهای موجود موضوعی و فرامنطقه ای شوند تا جاذب سفر باشند و منطقه از حالت شب مردگی خارج شود.

به گزارش ایرنا از مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، رضا رجب زاده، روز شنبه با بیان اینکه در این منطقه صنعت در کنار سکونت برای خود حقی قائل است و از آنجا که با اشتغال توام است می توان به عنوان یک فرصت به آن نگاه کرد، گفت: البته مساله استقرار صنعت باعث شده بعضی از محله ها دچار شب مردگی شوند و از آنجا که بوستانهای منطقه یک سری فضای سبز به همراه معبر و البته شب مردگی است، در بعضی از بوستان های این محله ها کسی حضور پیدا نمی کند. بنابراین اعلام کردیم که نباید بوستانی در منطقه اضافه شود ولی بوستانهای موجود موضوعی شوند، مانند بوستان کاریکاتور، بانوان، سالمندان، صنعت و این بوستانها فرامنطقه ای شوند تا جاذب سفر باشند و منطقه از حالت شب مردگی خارج شود.

به گفته وی باید در طرح تفصیلی نیز اصلاحاتی انجام و اتصال بین صنعت و سکونت صورت بگیرد تا هم مردم در سکونت احساس خوبی داشته باشند و هم صنعت مزاحم آنها نباشد.

استقبال از بهار با کوچه‌های رنگی

رجب زاده در ادامه با اشاره به طرح کوچه رنگی در این منطقه افزود: کوچه های رنگی معمولا در بافتهای فرسوده و قدیمی اجرا می شود درحالیکه بافت فرسوده منطقه ۲۱ زیر ۵ درصد است اما برنامه هایی برای ایجاد کوچه رنگی در منطقه داریم و در هر ناحیه یک خیابان شناسایی می شود و برای استقبال از بهار برنامه هایی در این زمینه داریم. در طرح کوچه های رنگی مهمتر از بافت قدیمی کوچه، تعامل اجتماعی و مشارکت مردم در رنگ آمیزی است چرا که رنگ ها بدون نظر آنها زود از بین می رود و کسی ترغیب نمی شود تا از آن فضا مراقبت و آن را احیا کند.

شهردار منطقه ۲۱ درباره تخصیص بیشتر امکانات این منطقه به نقاطی مانند بلوار تهرانسر، عنوان کرد: تهرانسر از نقطه های قدیمی است که عمده جمعیت منطقه را به خود اختصاص می دهد و طبیعتا هم درخواست ها بیشتر است و هم فضای بیشتری برای ارائه خدمات در آن وجود دارد. با این حال اما برای حل این مشکل در دیگر محله ها و شهرکها پروژه های توسعه محله ای تعریف شده است.

ایجاد محله دوستدار دوچرخه در شهرک آزادی

وی همچنین با بیان اینکه توسعه مسیر دوچرخه یکی از اهداف اصلی در منطقه ۲۱ است، اضافه کرد: در تلاش هستیم یک محله دوستدار دوچرخه در شهرک آزادی تعریف و در بودجه سال آینده قرار دهیم و رینگ دوچرخه منطقه را با یک پل دوچرخه رو به بوستان چیتگر متصل کنیم تا تبدیل به یکی از شاخصه های منطقه ۲۱ شود.

رجب زاده به وضعیت مطلوب این منطقه در بحث سرانه فضای سبز و کمبود در سایر سرانه ها اشاره کرد و یادآور شد: از لحاظ سرانه فضای سبز با حدود ۵۰ متر مربع رتبه دوم تهران را دارا هستیم اما در سایر سرانه ها مانند درمانی و فرهنگی وضعیت مطلوبی نداریم. چرا که شهرک های کوچک و کم جمعیت داریم که ایجاد مراکز درمانی در آن برای بخش خصوصی توجیهی ندارد و درواقع تمرکز جمعیتی است که باعث می شود بخش خصوصی در حوزه درمانی سرمایه گذاری کند. با این حال درحال برنامه ریزی هستیم درمانگاه های محله ای را در سرای محلات ایجاد کنیم تا بخشی از ضعف ها و عقب ماندگی های این حوزه جبران شود. همچنین در حوزه سرانه فرهنگی نیز تلاش می کنیم تا سینما ققنوس را حفظ و بازسازی و احیا کنیم تا مجددا به بهره برداری برسد.

منطقه ۹ از مناطق پیشگام درتوسعه فضاهای اجتماعی

نایب رییس کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران به همراه سید مصطفی موسوی شهردار منطقه۹ و معاونان از تعدادی از پروژه های منطقه از جمله؛ خیابان اجتماعی، پلازای هاشمی و کوچه رنگی بازدید کردند.

الهام فخاری در بازدیدی که از تعدادی از پروژه های منطقه داشت، عنوان کرد: ایجاد فضایی با نشاط، عادلانه و تجربه رویدادهای هنری در خیابان اجتماعی و تمهید تعامل اجتماعی بیشتر شهروندان منطقه ۹ از جمله دستاوردهای شهرداری منطقه است.

وی ضمن تجلیل از اقدامات شهردار منطقه ۹ در حوزه اجتماعی و فرهنگی افزود: شهرداری منطقه ۹ از جمله مناطق پیشگام در توسعه فضاهای اجتماعی بوده است.


 

پلازای هاشمی، نمونه عالی رویداد مکان اجتماعی است

فخاری، در بازدید از پاتوق محله هاشمی، گفت: پاتوق محله هاشمی نوید بخش یک رویداد  مکان اجتماعی است.

وی ادامه داد: احداث پاتوق محله اجتماعی هاشمی با توجه به بافت ریزدانه و فشردگی جمعیت در منطقه ۹، یک ضرروت به شمار می رود.

رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در همین رابطه ادامه داد: شهروندان تهران نیاز به فضا و  محیطی دارند که بتوانند فارغ از سراسیمگی و شتاب زندگی شهری، لحظاتی به آرامش برسند که توسعه فضاهای اجتماعی مانند پاتوق محله هاشمی، در این راستا معنا می یابد.

فخاری، اضافه کرد: طراحی این پاتوق محله، به نحوی است که امکان تعامل و گردهمایی اجتماعی ساکنان منطقه را فراهم می کند، تا بتوانند مراسم مذهبی، ملی و محلی را برگزار کنند.

وی در ادامه بازدید خود در منطقه ۹ با حضور در خیابان اجتماعی در خصوص احداث بوستان کودک با وسعت ۵ هکتار در منطقه جی، عنوان کرد: بنا به الگوی شهر دوستدار کودک شهرداری ملزم به اجرای الگویی است که، یکی از مهمترین شاخص هایش بوستان دوستدار کودک به شمار می رود.

دبیر کمیته پیگیری و نظارت مصوبه شهر دوستدار کودک، وجود چنین زیرساخت هایی را با توجه به نیاز خانوادهای در منطقه ۹ ارزشمند دانست و یادآور شد: این بوستان ها فضایی امن برای رویدادهای اجتماعی کودک محور، تعامل رشدی و بالندگی کودکان را فراهم می کند و الگوی دوستدار کودک یک مسیر است که در منطقه ۹  نمودی آَشکار و زیبا دارد.

 این عضو شورای شهر تهران، در بازدید از کوچه رنگی، با اشاره به نقش رنگ در شهر گفت:  فضای خاکستری و فرسوده منطقه ۹،  با این ایده به محیطی شاد و زیبا تبدیل شده است، جلوه ایی زیبا که با مشارکت مجموعه شهری و اهالی محله خلق شده است و توانسته چهره خاکستری را از چهره محله بزداید.



وی گفت: دسترسی به فضاهای ساده و عادلانه و تجربه رویدادهای هنری و اجتماعی از جمله اهداف ایجاد خیابان اجتماعی در منطقه ۹ است. خیابان اجتماعی، مکان رویداد برنامه های مختلف فرهنگی و اجتماعی است.

فخاری با اشاره به  کامل بودن ایده و اجرای خیابان اجتماعی در منطقه ۹ افزود: مردم تهران نیاز به توقفگاه ها و مکان رویداها برای مناسبت های فرهنگی هنری دارند که ویژگی برجسته خیابان کامل اجتماعی این است تا فضایی مناسب برای اجرای برنامه های متنوع شهری فراهم کند.

این عضو شورای شهر تهران، بازگرداندن کودکان و خانواده‌ها به فضاهای عمومی و برگزاری رویدادهای هنری و اجتماعی در خیابان اجتماعی منطقه را بسیار ارزشمند برشمرد و گفت: وجود سازه های سبک برای رویداهای اجتماعی و فرهنگی مغتنم است، همچنین برای رویدادهای هنر عمومی و  شهری از جمله نقاشی، تئاتر خیابانی و موسیقی، فرصت مناسبی برای افزایش سرانه فضاهای عمومی شهروندان منطقه ۹ است و در نهایت فرصتی را نیز برای استقرار مشاغل سیار در زمان های مختلف سال و متناسب با رویداها ایجاد کند.

برنامه های فرهنگی «مهر پدری» در محلات منطقه۲ اجرا می شود

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۲ با تشریح ویژه برنامه‌های فرهنگی ماه رجب گفت: به مناسبت گرامیداشت ایام پربرکت رجب برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری در بستر فضای مجازی اجرا می‌شود.

یوسف مزارعی با اشاره به اینکه رجب ماه با فضیلت و فرصت گرانبهایی برای خودسازی و رجوع به پروردگار است که می‌توان از برکات آن بهره‌های فراوانی برد گفت: برهمین اساس برنامه‌های مختلفی در قالب شاداب سازی محیط شهری و همچنین مسابقات فرهنگی و هنری با همکاری معاونت خدمات شهری و محیط زیست، نواحی و محلات پیش بینی و اجرا می شود.

وی به برگزاری مسابقات فرهنگی «حکمت علوی» اشاره کرد و گفت: این مسابقات با هدف آشنایی شهروندان با متون ارزشمند نهج‌البلاغه طراحی شده است و درچند بخش پادکست، شعر، داستان نویسی، خطاطی، نقاشی  و همچنین  کتابخوانی اجرا می شود.

مزارعی افزود: فراخوان این مسابقات از طریق فضای مجازی و همچنین سرای محلات اعلام می شود و شهروندان می توانند در بستر فضای مجازی در این مسابقات فرهنگی مشارکت کنند.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار منطقه ۲ در ادامه از اجرای برنامه اعتکاف و سلامت به منظور ترویج برگزاری مراسم اعتکاف در خانه ها باشعار «خدا همیشه همه جا، فضای معنوی اعتکاف را به خانه ببریم»  خبر داد و گفت: به منظور تشویق شهروندان به رعایت اصول بهداشتی در اجرای برنامه های معنوی، از شهروندان در خواست می شود شهروندان تصاویر قرائت زیارت امین الله در منازل از طریق فضای مجازی به اشتراک بگذارند.

مزارعی حرکت کاروان خودرویی وهمچنین اجرای زیارت امین الله در معابر و گذرگاه های اصلی منطقه، را از دیگر برنامه های این ایام برشمرد و گفت: همزمان با سالروز ولادت فرخنده حضرت علی (ع) و روز پدر، تکریم پدران شهدا و همچنین برنامه های فرهنگی و ... با محوریت «مهر پدری»  پیش بینی شده است.

وی افزود: به منظور شاداب سازی فضای شهری در ایام فرخنده ولادت حضرت علی (ع)   «کمپین نور، شهر، امید»  با مشارکت معاونت خدمات شهری و محیط زیست منطقه اجرا می شود که در این کمپین ضمن آذین بندی و فضاسازی محیطی  معابر و بزرگراه ها، از شهروندان دعوت می شود تا با چراغانی، آذین بندی و رنگ بندی بالکن ها و پنجره های مشرف به خیابان در این کمپین مشارکت کنند.

معاون شهردار منطقه۲  ارسال بسته های حمایتی و کمک های مومنانه خیرین، گروه های جهادی و نهادهای مردمی به خانواده های بی سرپرست در روز ولادت حضرت امیر المومنین (ع) را از دیگر برنامه های این ایام دانست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha