به گزارش روز یکشنبه صفحه عربی خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، دیسکین از علل و عوامل داخلی پرده برداشت که ممکن است باعث زوال و نیستی رژیم صهیونیستی شوند.
رئیس سابق «شاباک» در مقاله خود که با عنوان «با این سبک برای ما کابینهای باقی نخواهد ماند» پیش بینی کرد که «اسراییل تا نسل آینده باقی نخواهد ماند». وی علل و عوامل آن را توضیح داد و نسبت به از بین رفتن رژیم اشغالگر قدس بخاطر علل و عوامل تاثیرگذار داخلی ابراز نگرانی کرد.
دیسکین توضیح داد که بخش عمده فشار اقتصادی و نظامی در اسراییل فقط بر دوش ۳۰ درصد صهیونیستها سنگینی میکند و با چنین رویکردی اسراییل در آینده از مشکلات داخلی در امان نخواهد ماند و همه گیری «ویروس کرونا» نقاط ضعف داخلی این رژیم را برملا کرد.
این مقام امنیتی سابق صهیونیست از انسجام اجتماعی و انعطاف اقتصادی و قدرت نظامی و امنیتی این رژیم سوال کرد که نشان میدهد موجودیت صهیونیستها برای نسل آینده تضمین شده است یا خیر .
وی ادامه داد که خطر فراروی اسراییل پرونده هستهای ایران و یا «حزب الله لبنان» و یا به اصطلاح خودش " اسلام رادیکال " نیست، بلکه در واقع این رویکردهای داخلی و مشکلات ساختاری است که خطر واقعی فراروی رژیم صهیونیستی را تشکیل میدهند.
دیسکین نوشت که در اسراییل شکاف داخلی وجود دارد که روز به روز عمق بیشتری مییابد و شکاف موجود میان راست و چپ از اختلاف میان اعراب و یهود نیز بسیار بیشتر شده است .
وی در ادامه از یک نوع بی اعتمادی در درون رژیم اسراییل سخن به میان آورد.
مقام سابق رژیم صهیونیستی اضافه کرد که مقامات این رژیم نمیتوانند بر مناطق خاصی همچون «الجلیل» و «قدس» و «نقب» تسلط داشته باشند و هم اکنون یهودیان تندرو موسوم به " حریدیم " به باری بر دوش اسراییل تبدیل شدهاند و عدم اتخاذ اقدامات فوری و مهم از سوی کابینه آینده اسراییل جهت تغییر رفتار خود در برخورد با حریدیم پیامدهای ویرانگری برای اسراییل به همراه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد که علاوه بر حریدیم قبایل دیگری نیز وجود دارند، همانند لائیکهای سنتی و قومگراهای دینی و تندروها و «مزراحیم» (شرقیها ) و «اشکنازیم» ( غربیها ) و طبقه میانی و ثروتمندان و محرومان و به حاشیه رانده شدهها که در نتیجه عدم مشارکت «ارتدوکسها» در اقتصاد و جامعه اسراییل و خدمت نظامی و اقتصاد فشار زیادی را تحمل میکنند و با سختی و گرفتاری مواجه هستند.
دیسکین نوشت که لازم نیست انسان کارشناس باشد تا بفهمد که اسراییل با این وضع نمیتواند به حیات اقتصادی ، اجتماعی و امنیتی خود ادامه دهد.
وی افزود که بسیاری از یهودیان به جای سرزمینهای اشغالی فلسطین ترجیح میدهند در نقطه دیگری از جهان زندگی کنند، زیرا در اسراییل فشارها به طور همسان و متوازن و متعادل در میان اقشار مختلف جامعه تقسیم نشده است و بر همین اساس اسراییل با توجه به قرار داشتن در منطقه سخت و دشوار خاورمیانه در برابر تهدیدهای مختلف فراروی خود نمیتواند ایستادگی کند.
سخنان این مقام بلندپایه سابق رژیم صهیونیستی در حالی ابراز میشود که کشمکش در داخل اسراییل در میان لائیکها و افراطیون یهودی جریان دارد، زیرا دیندارها اعلام به اصطلاح خودمختاری کردهاند، آنها اساسا در اقتصاد اسراییل هیچ مشارکتی ندارند و خطرناکتر از همه اینکه رژیم صهیونیستی به هر دانشجو در مراکز دینی ماهانه تقریبا ۵۰۰ دلار پرداخت میکند که مبالغ بسیار هنگفتی بر خزانه این رژیم تحمیل میکند.
۱۴۸۷
نظر شما