به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «عباس قبادی» درباره نوسانات قیمت در بازار میوه با اشاره به افزایش نرخ ارز، افزود: امسال نسبت به سالهای گذشته به دلیل افزایش نرخ ارز، صادرات اقلامی مانند سیب و پرتقال افزایش یافت که موجب رونق صادرات میوه شده است.
دبیر ستاد تنظیم بازار، تغییرات آبوهوایی در برخی از استانهای تولیدکننده میوه و مرکبات را یکی از عوامل کاهش عرضه میوه و ایجاد نوسان قیمتی در این بازار عنوان کرد و گفت: تغییرات جوی و بارشها موجب ایجاد محدودیتهایی در بخش حملونقل میشود که همه این موارد در میزان عرضه موثر است.
وی با تاکید بر وجود ذخایر کافی میوه برای بازار عید و ایام پایانی سال، تصریحکرد: با توجه به میزان ذخایر کافی میوه، برای تامین و توزیع این کالا برای ایام عید مشکلی وجود ندارد.
به گفته قبادی، اقلام پرمصرف این ایام، با قیمت مناسب و به مقدار کافی در دسترس عموم مردم قرار خواهد گرفت.
وی با غیرکارشناسی خواندن تاثیر ذخیرهسازی میوه بر نوسانات اخیر قیمتها، تاکید کرد: خرید و ذخیرهسازی سیب و پرتقال برای شب عید از حدود ۲ ماه قبل انجام شد و این موضوع هیچ ارتباطی به نوسانات قیمتی در روزهای اخیر ندارد.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: میزان ذخیرهسازی رقمی بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تن است که در مقایسه با تولید چند میلیون تنی سیب و پرتقال در کشور، رقم بسیار کوچکی است و موضوع ذخیرهسازی به هیچ عنوان نمیتواند زمینه اختلال در بازار را فراهم کند.
دبیر ستاد تنظیم بازار، به موضوع تامین روغن مورد نیاز بازار اشاره کرد و گفت: در کشور روغن به اندازه کافی تولید میشود و مردم از بابت تامین روغن و دیگر مایحتاج عمومی خود در ایام پایانی سال و همینطور ماه مبارک رمضان اطمینان خاطر داشته باشند.
وی با بیان اینکه بسیاری از نگرانیهای جامعه درخصوص تهیه اقلام و کالاهای مورد نیاز، ناشی از شایعات، اخبار غیر مستند و ایجاد بحثهای روانی است، تاکیدکرد: برای ایام پایان سال، هم روغن خانوار و هم روغن صنفی و صنعتی به مقدار کافی تولید و در اختیار مصرفکننده و قنادیها قرار میگیرد.
قبادی از مردم خواست تا نسبت به شایعات منتشر شده در خصوص کمبود این اقلام بی توجه بوده و نگرانی نداشته باشند.
ترخیص روغن خام از گمرکات
وی افزود: طبق گزارشهای اعلام شده، ترخیص روغن خام از گمرکات کشور طبق برنامه در حال انجام است و با توجه به ظرفیت خوب تولید در کشور هیچ مشکلی برای تامین نیاز بازار وجود ندارد.
دبیر ستاد تنظیم بازار تاکید کرد: سیاست ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی از جمله روغن در سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت و تاثیر قیمتی متاثر از این موضوع اتفاق نخواهد افتاد.
به گزارش ایرنا، پیش از این اعلام شده بود که ۴۰۰ هزار تن روغن خام موجودی بازرگانی دولتی است و بخش خصوصی نیز دارای موجودی مطلوبی از این محصول است.
مصرف روغن خام کشور ماهانه ۱۰۰ هزار تن است و برای تعادلبخشی به بازار، واردات و تولید افزایش یافته و روند توزیع این محصول نیز سرعت بیشتری یافت.
همچنین به دلیل وابسته بودن تولید روغن خوراکی به واردات مواد اولیه آن، امسال برنامه اختصاص یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارز برای روغن خام وجود دارد که باید ۱.۹ میلیون تن واردات روغن خام انجام شود تا بازار این محصول تنظیم شود.
بخشی از روغن مورد نیاز از محل دانههای روغنی وارداتی و تولید داخل تامین میشود و از حدود سه میلیون تن دانه روغنی وارداتی، ۱۸ درصد تبدیل به روغن خام شده که می تواند بخشی از نیاز کشور را تامین کند.
همچنین در هفت ماهه امسال میزان تخصیص ارز برای روغن خام ۹۳۳ میلیون دلار بوده و در این مدت ۷۷۳ میلیون دلار نیز برای دانه های روغنی تخصیص ارز شده است.
۷۴۱ میلیون دلار تامین ارز برای روغن خام و ۶۶۴ میلیون دلار تامین ارز برای دانههای روغنی در هفت ماهه امسال انجام شده است و این تامین ارزها با یک وقفه یک ماهه تبدیل به کالا می شود و بوسیله گمرکات ترخیص و وارد کشور خواهد شد.
نظر شما