دکتر مجتبی شاه نظری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیش از این نیز ۱۰ هزار هکتار از باغات و اراضی کشاورزی استان به سیستم های نوین آبیاری مجهز بودند که این رقم اکنون به بیش از۱۹.۵ هزار هکتار افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه ۲۸ درصد از مجموع باغات و اراضی کشاورزی گیلان در دولت یازدهم و دوازدهم به سیستم نوین آبیاری تجهیز شده اند، اضافه کرد: در سال های اخیر با وجود مشکلات مختلف اقتصادی شامل تورم و تحریم از آنجا که تقویت کشاورزی و حفظ امنیت غذایی جامعه از اولویت های دولت بوده در زمینه پیشبرد طرح های آبیاری با ارائه یارانه شاهد حمایت های کم نظیری از کشاورزان بوده ایم.
وی خاطر نشان کرد: از ابتدای امسال نیز حدود ۲ هزار و ۱۳۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستم های نوین آبیاری مجهز شده اند و ٢ هزار و ۴۱۶ هکتار از مزارع و باغ های گیلان نیز در حال تجهیز هستند.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح های آبیاری نوین در دست اجرا مساحت اراضی کشاورزی تجهیز شده استان به ۲۴.۵ هزار هکتار افزایش خواهد یافت، اضافه کرد: یکی از راه های تحقق کشاورزی مدرن و ارتقای بهره وری در این بخش و حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی، تجهیز باغات و اراضی کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری است که این مهم در دولت فعلی به بهترین شکل مورد توجه قرار گرفته و از اولویت های اساسی وزارت جهاد کشاورزی به شمار می رود.
شاه نظری تجهیز باغات و اراضی کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری را موجب کاهش قابل توجه مصرف آب در این بخش، پایدار شدن فعالیت های کشاورزی و رشد عملکرد و کمک به بهبود تولید محصولات دانست و اظهار داشت: با اجرایی شدن طرح بیش از ۳۵ درصد از تلفات انتقال آب کاهش می یابد.
استان گیلان دارای ۳۴۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی است، که حدود ۳۴ هزار هکتار قابلیت اجرای سامانه های آبیاری نوین را دارد.
۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند.
گیلان دارای ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری است.
نظر شما