به گزارش ایرنا، «مت هنکاک» وزیر بهداشت انگلیس پس از گذشت یک ماه و نیم از قرنطینه سراسری، این نوید را به مردم کشورش داد که تمام بزرگسالان تا ۳۱ ژوئیه (۹ مرداد ۱۴۰۰) دستکم یک واحد از واکسن کرونا را دریافت خواهند کرد.
وی روز یکشنبه در گفت وگو با شبکه بیبیسی ادعا کرد که آمار ابتلا و مرگو میر ناشی از کرونا رو به کاهش است. هنکاک با این حال خاطرنشان کرد که این مساله در سرعت رفع محدودیتهای کرونایی تاثیری ندارد.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس قرار است فردا (دوشنبه) نقشه راه دولت برای خروج از محدودیتهای کرونایی را شرح دهد. جانسون قبلش با اعضای هیات دولت برای آخرین بار تشکیل جلسه خواهد داد تا حمایت انها را درباره محتوای این سند جلب کند. او دو روز پیش در توئیتی نوشت که همچنان سرگرم تنظیم این طرح است.
نخست وزیر انگلیس از سوی هم حزبیها، احزاب سیاسی مخالف دولت و به طور کلی افکار عمومی تحت فشار است تا هرچه سریعتر محدودیتهای کرونایی را رفع کند. او که از ۱۸ دیماه قرنطینه سراسری را اعمال کرده، در رویکردی جاه طلبانه میخواهد که گامهای دولت برای بازگشت به روال عادی زندگی برگشت ناپذیر باشد.
گزارشها حاکیست که بازگشایی مدارس در اولویت طرح جانسون قرار دارد. او میخواهد که از ۸ مارس به تدریج مدارس سراسر کشور را بازگشایی کند. نخست وزیر انگلیس شهریور ماه گذشته هم با کاهش نسبی آمار مبتلایان به کرونا پس از یک دوره قرنطینه طولانی، همین سیاست را در پیش گرفت و خواستار بازگشایی مدارس در ابتدای سال جدید تحصیلی شد. چند ماه بعد، شیوع گونه جهش یافته کرونا که اولین بار در شهریور ماه گذشته شناسایی شده بود افسار پاره کرد و دولت ناگزیر شد تا دوباره قرنطینه سراسری اعمال کند.
سیاست پاندولی دولت جانسون در ماجرای هدفگذاری واکسیناسیون کرونا هم مشهود است. دولت ابتدا وعده تکمیل واکسیناسیون سراسری را برای اردیبهشت ماه تعیین کرده بود؛ اما پس از کمبود ذخائر جهانی واکسن، این هدف گذاری به پائیز موکول شد. دولت اینک با گوشه چشمی به اوضاع بحرانی اقتصاد، ورشکستگی خطوط هواپیمایی و احتمال جبران آن از طریق سفرهای تابستانی، مرداد ماه را به عنوان هدفگذاری جدید دولت تعیین کرده است.
دولت قصد دارد تا آن زمان بصورت گام به گام زمینه بازگشت به روال عادی زندگی را فراهم کند. وزیر بهداشت انگلیس میگوید که گامهای دولت برای رفع محدویدهای های کرونایی تدریجی خواهد بود. به این ترتیب که بین هر گام ۲ تا ۳ هفته فاصله در نظر گرفته شده تا دانشمندان اثرات آن را بررسی کنند.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده تاکنون بالغ بر ۱۷ میلیون نفر از جمعیت انگلیس، واکسن کرونا دریافت کردهاند. هنکاک میگوید که واکسنهای موجود در برابر گونه جدید ویروس کرونا که شهریور ماه گذشته در انگلیس شناسایی شد اثربخش است. اما این اطمینان درباره گونههای برزیلی و آفریقای جنوبی وجود ندارد. آمارها نشان میدهد که با ابتلای ۳۰۰ انگلیسی به گونه آفریقای جنوبی کرونا، این ویروس در این کشور در گردش است.
پروفسور جان ادموند عضو کمیته مشاوران پزشکی دولت انگلیس میگوید همین تعداد ابتلا به گونه آفریقایی کرونا کافی است که نشان دهد «همه ما تا قبل از واکسینه شدن در معرض خطر قرار داریم». او بر خلاف نظر رئیس کمیته پارلمانی آموزش که خواستار بازگشایی سریعتر مدارس و تشکیل کلاسهای فوقالعاده است، بر تداوم تعطیلی مدارس به عنوان کانون شیوع کرونا تاکید دارد.
جرمی هانت وزیر بهداشت پیشین و رئیس کمیته پارلمانی بهداشت انگلیس نیز هشدار داده که هرگونه کاهش زودهنگام محدودیتها پیامدهای جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت. او معتقد است که دولت باید زمانی محدودیتها را کاهش دهد که آمار مبتلایان در روز به زیر یک هزار نفر برسد.
کارشناسان پیشبینی میکنند که آمار مبتلایان کرونایی در انگلیس تا ۸ ماه دیگر هم به زیر یک هزار نفر نمیرسد. بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده تاکنون ۴ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۶۷۵ نفر در انگلیس به کرونا مبتلا شده و از این تعداد ۱۲۰ هزار و ۳۶۵ نفر جان باختهاند.
نظر شما