مشارکت کلید واژه مشترک انتخابات در کرمان

کرمان - ایرنا - فصل مشترک اظهارات و موضع گیری مسئولان، احزاب و اهالی سیاست استان کرمان در روزهای اخیر، بر مشارکت پرشور و فراگیر مردم در انتخابات خرداد سال آینده تاکید دارد.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی در ۶ حوزه، میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در سه حوزه انتخاباتی و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در یک هزار و ۳۷۲ شهر و چهل هزار و ۶۲۰ روستا و تیره عشایری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

هر چند به دلایل مختلف، تنور انتخابات هنوز آنچنان گرمی ندارد، اما با نزدیک شدن به موعد ثبت نام و مشخص شدن نامزدها بویژه در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم، شاهد گرمی و رونق بیشتر در بزرگترین میدان جمهوریت نظام خواهیم بود.

روزهای اخیر صحنه سیاست و انتخابات کرمان شاهد فعل و انفعالاتی در عرصه اجرایی و برگزاری کنگره یکی از احزاب استان کرمان بودیم که می تواند به افزایش شور و شوق انتخاباتی در ماه های منتهی به موعد انتخابات شود.

با توجه به بیانات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۰، موضع گیری ها و سخنان دست اندرکاران و سیاسیون استان کرمان بر محور مشارکت قرار داده شده است.

صدور احکام مسئولان انتخابات ۱۴۰۰ در کرمان

محمدصادق بصیری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری با صدور حکمی از سوی استاندار کرمان با حفظ سمت به عنوان رئیس ستاد انتخاب این استان در امر برگزاری انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران و ششمین دوره شوراهای شهر و روستا منصوب شد.

همچنین استاندار کرمان با صدور احکام روسای  کمیته های انتخابات استان کرمان تعیین کرد و به موجب این احکام  علیار اسکندری نسب به عنوان عضو و دبیر ستاد انتخابات استان، حمیده واعظی به عنوان عضو و رئیس کمیته مالی و پشتیبانی؛ حبیب الله خنجری عضو و رئیس کمیته حراست و استعلامات؛ حمید شمس الدینی به عنوان عضو و رئیس کمیته امنیتی،  محمد قاسمی به عنوان عضو ستاد انتخابات؛ مصطفی رحمتی به عنوان عضو و رئیس کمیته فناوری اطلاعات و عباس تقی زاده به عنوان عضو و رئیس کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات استان کرمان منصوب شدند.

استاندار: مشارکت در انتخابات مهمترین عمل اقتدار کشور است

سمینار فرمانداران و روسای کمیته‌های ستاد انتخابات استان کرمان در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، روز یکشنبه سوم اسفند برگزار شد که نخستین گام در هم اندیشی و هماهنگی مسئولان برگزار کننده انتخابات محسوب می شود.

استاندار کرمان در این سمینار با اشاره به اینکه رسالت ما برگزاری انتخابات بی طرفانه و مطمئن است افزایش مشارکت مردم در انتخابات را با استفاده از توان، امیدآفرینی و انگیزه مورد تاکید قرار داد و گفت: همه باید احساس تکلیف برای اعتلای جمهوری اسلامی داشته باشیم.

علی زینی‌وند با اشاره به شرایط کشور و نظام بین‌الملل اشاره تصریح کرد: مشارکت در انتخابات مهمترین عامل اقتدار کشور در سطح ملی و معادلات بین‌المللی است.  

وی با دعوت از جوانان و اقشار تحصیلکرده برای داوطلبی در انتخابات شورای شهر و روستا تاکید کرد: شوراهای اسلامی در همه روستاها باید فعال شوند و با حضور جوانان و تحصیلکرده ها منشاء تحولات سازنده در جوامع محلی باشند.  

استاندار کرمان با اشاره به شرایط سختِ کاری فرمانداران با وجود کمبود اعتبارات عنوان کرد: مجموعه فرمانداران استان ترکیبی از نیروهای باتجربه، جوان و باانگیزه هستند و طی چند ماه حضورم در استان شاهد تلاش آنها هستم.

وی اظهار داشت: اینکه چه فردی در این انتخابات حداکثر رای را به دست می‌آورد به ما ارتباطی ندارد و ما باید وظیفه خودمان را در برگزاری صحیح انتخابات اجرا کنیم.

زینی وند تصریح کرد: در تشکیل هیات‌های اجرایی نباید جناحی رفتار شود، افراد بی‌طرف باید در این هیات‌ها باشند و در حقیقت هیات‌های اجرایی ویترینی از معتمدان شهر و روستا هستند که باید جوانان، خانم‌ها، روحانیت، کسبه و حقوقدان‌ها و همه اقشار در آن باشند.

وی با تاکید بر تعامل با هیات‌های نظارت در چارچوب وظایف آنها و حفظ فضای تعاملی استان ادامه داد: حتی اگر مسئول رسمی بخواهد این تعامل را خدشه‌دار کند، فرمانداران و بخشداران نباید از آن دنباله روی کنند، تعاملی که اکنون در استان برقرار است با موضع عزت و اقتدار اجرایی فرماندار باید حفظ شود.  

استاندار کرمان  همچنین پیگیری تا حصول نتیجه نهایی در مصوبات جلسات را از فرمانداران و مدیران خواست و گفت: هیچ مصوبه‌ای را فراموش نمی‌کنیم و باید اجرا شوند.  

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان نیز با اشاره به روند اجرایی انتخابات گفت: برای برگزاری انتخابات با مشارکت بالا تلاش می‌کنیم و باید برای تحقق این مهم همه با هم را جایگزین همه با من و همگرایی را جایگزین واگرایی نماییم.

 محمد صادق بصیری افزود: انتخابات نماد مردم سالاری دینی در کشور است و همه باید زمینه حضور حداکثری و برگزاری انتخاباتی سالم و با مشارکت بالا را فراهم کنیم.

وی تصریح کرد: اطلاع رسانی دقیق و کامل خدمات دولت به مردم مورد تاکید است زیرا زمینه ساز افزایش مشارکت در انتخابات می شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان با اشاره به مهم خواندن مشارکت مردم در انتخابات تاکید کرد: داوطلبان انتخابات شوراهای شهر و روستا از هم اکنون نسبت به دریافت گواهی عدم سو پیشینه اقدام کنند و کار را به روزهای پایانی نگذارند.

وی ادامه داد: فرمانداران طبق زمانبندی اعلام شده، اقدامات لازم را برای برگزاری انتخابات انجام دهند و کمبودها و نیازهای احتمالی را گزارش کنند.

بصیری تصریح کرد: فعال نبودن احزاب سیاسی موجب ضعیف بودن آموزش های سیاسی است و فعالیت  احزاب و گروه های سیاسی در چارچوب قانون افزایش یابد.

در ادامه کنش های سیاسی استان کرمان، عصر جمعه اول اسفند چهارمین کنگره جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان به صورت مجازی برگزار شد.

فضا برای مشارکت حداکثری بازتر شده است

رئیس چهارمین کنگره جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان گفت: با وجود اینکه دموکراسی ایراداتی دارد اما به نظر می رسد در جامعه بشری امروز روشی بهتر آن برای حل مسائل سیاسی وجود ندارد و لازمه پیشرفت و عمق بخشی به دموکراسی تحزب است.

 محمد میرزایی افزود: ما برای راهکارهایمان محدودیت هایی داریم و وقتی کسی اصلاح طلب شد دنبال راه های خشونت آمیز نیست.

وی تصریح کرد: همه به این نتیجه رسیدند که کشور زمانی می تواند؛ پیشرفت کند که برنامه محور باشد و زمانی که حزب اصلاح طلب در اوج هم نیست باید به دنبال برنامه و راهکار صحیح برای رفع مشکلات کشور باشد.
رئیس چهارمین کنگره جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان تصریح کرد: برای عمل به برنامه هایی که برای حل مشکلات کشور ترسیم کرده ایم؛ نیازمند به قدرت هستیم بنابراین باید همیشه فعالانه در فکر عمق بخشیدن به احزاب و دنبال راهکارهای درست برای حل مشکلات کشور باشیم.
وی با اشاره به اینکه اصلاح طلبان باید به روش اصطلاح طلبی  پیش بروند و باید به جنبه جامعه محوری تحزب توجه کنند گفت: تحزب حتی زمانی که افراد در قدرت هم نیستند، می تواند نتیجه بخش باشد.  
میرزایی تاکید کرد: این امیدواری به وجود آمده که برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات فضا بازتر شود.  

وی خاطرنشان کرد: اگر مساله برجام و هسته ای به خوبی پیش رود، مردم امیدوارتر و زمینه مشارکت حداکثری آنها در انتخابات فراهم می شود.

عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز نیز در این کنگره گفت: در کشورمان با تنوع سلایق و دیدگاه‌ها  از نظر قومی، مذهبی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی روبرو هستیم و  نخبگان ما دارای دیدگاههای متفاوتی هستند که این مهم اقتضا می کند تا این سلایق به رسمیت شناخته شود و راه یکسانی را در پیش بگیرند.  

حجت الاسلام  سید عبدالواحد موسوی لاری  افزود: با حذف، طرد و نادیده گرفتن یکدیگر امر توسعه کشور پیش نمی رود و باید نقطه نظرات سلایق مطرح شوند و جامعه از بین آن‌ها  بهترین را انتخاب کند و راهی جز این نداریم و حرکت های فردی در یک جامعه ۹۰ میلیون نفری هرگز اثر گذار نخواهد بود.  

وی تاکید کرد: نخبگان ما اگر در قالب نهادها و تشکل های مردم دیدگاهشان را دنبال نکنند هر چند سلایق و دیدگاه های خوبی داشته باشند، اما اگر مورد محک پذیرش مردم قرار نگیرند،  قابل استفاده نخواهد بود.

حجت الاسلام موسوی لاری اظهار داشت: دوستان در سطح کشور به جای حرکت های تک روی به سمت حرکت های جمعی پیش روند زیرا حرکت های جمعی می توانند موفقیت آفرین باشد.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران براساس نظریه فقهی حضرت امام خمینی (ره) و برخی فقها شکل گرفت تصریح کرد:  آرمان مردم استقلال و آزادی بود و از یک طرف ایران مستقل و از سوی دیگر مردمانی که در ایران به صورت آزادانه بتوانند خواسته و مطالبات خود را مطرح کنند.

این فعال سیاسی  بیان کرد: ما در طول ۴۰ سال گذشته با فراز فرودهایی از جمله  جنگ تحمیلی و تحریم ها روبرو بودیم اما با همه مسائل،  مساله مردم سالاری و آزادی در داخل کشور که به عنوان سنگ زیربنای توسعه کشور است را دنبال می کنیم.  

عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز تاکید کرد: پایه اصلی فقر، مشکلات معیشتی و امثال آنها در جامعه از یک سو فشار بیگانگان  و از سوی دیگر تنگ نظری ها در داخل کشور است و همه تشکل ها باید بدانند برای رسیدن به نقطه مطلوب تلاش و فعالیت نیاز است و در خانه نشستن و باری به هر جهت حرکت کردن مشکلی را حل نمی کند.  

وی با بیان اینکه تنها راه رسیدن نقطه های مطلوب ما صندوق‌های رأی است گفت: اصلاح طلبان باید بپذیرند راه رسیدن به آرمان‌ها از طریق مراجعه به مردم است و اگر مردم پشتوانه دولت و دستگاه های محتلف بودند، ناملایمات کم می‌شود اما اگر مردم با ندانم کاری های دولت مردان و نهادهای مدنی و حاکمیتی روبرو شوند، گوشه نشین و منزوی می شوند.  

عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز بیان کرد: شورای نگهبان باید بپذیرد روشی که در سال ۹۸برای انتخابات مجلس پیش گرفت و  مجلسی از ۱۰ تا ۱۵ درصد جامعه را به وجود آوردند، قاعدتا نمی تواند همانند مجلسی که با ۶۰ درصد مشارکت مردم انتخاب می شود، یکسان باشد.  

وی افزود: جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان(تاک) یکی از ابتکارات ارزشمندی است که نیروهای خلاق و مبتکر  را به دور هم جمع می کند تا به مسائل مبتلابه جامعه بپردازد و این پاسخ به نیازی است که به صورت جمعی در یک جامعه رو به رشد احساس می شود.  

حجت الاسلام موسوی لاری تصریح کرد: در انتخابات پیش رو باید به گونه ای عمل کنیم که مردم گوشه نشین و از صحنه خارج نشوند.

دبیرکل جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان گفت: همه می دانیم  استقرار نظام مردم‌سالاری به صورت کامل و کارآمد، به ساز و کار مناسب، یعنی به تشکیل احزاب کارآمد نیاز دارد.

 محمد فرشاد عصر جمعه ای که گذشت در چهارمین کنگره جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان (تاک) افزود:  از طرف دیگر معتقدیم نظام‌های سیاسی پیوسته و متناسب با نیازهای روز سیر تکاملی و اصلاحی خود را بگذارند و مدیریت جامعه همواره نیاز به اصلاح شیوه های اداره جامعه دارد.  

وی بیان کرد: استقرار مردم سالاری کامل و اصلاح امور یک شبه محقق نمی‌شود بلکه باید هزینه‌های زیادی پرداخت کرد و بی مهری‌ها را با صبوری تحمل و برای برون رفت از مشکلات تلاش کرد.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی نیز دیگر سخنران این کنگره بود و گفت: سیاستمدار حق ندارد صحنه سیاسی را خالی کند بلکه باید در بدترین شرایط از کوچک ترین روزنه ها برای حرکت به سمت امید استفاده کرد.

سید حسین مرعشی با بیان اینکه سیاست جز با استمرار به نتیجه نمی رسد افزود: فرار از صحنه بزرگترین اشتباه است که یک گروه سیاسی و یا شخصیت های سیاسی می توانند انجام دهند و ما باید آموزش بیشتری را برای کادرهای سیاسی انجام می‌دادیم.  

وی با اشاره به اینکه جمعیت توسعه و آزادی در یکی از دوره های سخت تاریخ ایران تشکیل شده است تصریح کرد: این روزها در فضای سیاسی ایران مسائل مختلفی مطرح است و  شرایط سیاسی برای تیم و گروه ما در سطح کشور فضای خیلی روانی نیست و تحت تاثیر عوامل مختلف با مشکلاتی در عرصه سیاسی روبرو هستیم.

سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی اظهار داشت: یکی از مشکلات این است که مردم مخاطب، ولی نعمت و صاحبان نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و به تاثیرپذیری رای شان دچار تردید شدند و فکر می‌کنند با رای دادن مشکلی از آن‌ها در گذشته حل نشده است.  

وی ادامه داد: در پیدایش این روحیه چند عامل دخیل بوده که عوامل خارجی یکی از آن عوامل است که در دوره دوم ریاست جمهوری آقای روحانی به دلیل کار بسیار غیرمعمول و غیرمتعارفی که ترامپ انجام داد و ضعف مفرطی که آسیا و اروپا در مقابل این بدعهدی بروز دادند.

عضو ارشد جبهه اصلاح طلبان ایران گفت: هر چند آمریکا در عرصه اقتصادی فشار سنگینی را به اقتصاد ایران آورد،  اما خوشبختانه مقاومت بیش از حد تصور مردم در مقابل مشکلات اقتصادی، اقدامات به موقع دولت و کنترل دولت بر اقتصاد و وجود سرمایه گذاری‌هایی که در دولت هاشمی و خاتمی انجام شده بود توانستیم ایستادگی کنیم.  

وی با بیان اینکه ریشه بخشی از نارضایتی های فعلی و ناامیدی مردم، فشارهای اقتصادی است که منشاء آن در خارج از کشور است افزود: بخش دیگر ناامیدی مردم این است که جمعیتی اصرار دارند نشان دهند که می‌تواند انتخاب مردم را باطل کنند و تلاش می‌کنند تا رأی مردم را تزئینی و تشریفاتی تلقی کنند و این خیانت به آرمان امام راحل (ره) و افکار و اندیشه‌های رهبری است.  
مرعشی بخش دیگر ناامیدی مردم را ضعف های تشکیلاتی کار خود اصلاح طلبان عنوان کرد و گفت: ما عادت کردیم در شرایط خیلی آرام و رو به جلو و شرایط پیروزی حرکت و سیاست ورزی کنیم و وقتی کار سخت می شود هر کسی به یک گوشه ای فرار می کند و بعد  فرار از صحنه را با یک سری حرف های روشنفکرانه تئوریزه می کنیم.  

وی تاکید کرد: ما باید آموزش بیشتری را برای کادرهای سیاسی انجام می دادیم و باید اصلاح طلبان در سطح ملی انسجام بیشتری داشته باشند.  

سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی گفت: ثروت، قدرت و علم نعمت های ۲ گانه ای هستند که می توانند منفی و مثبت باشند و در جایی  ثروت تبدیل تکبر و در جای دیگر در خدمت مردم گرفته شود و علم نیز بسیار فضیلت دارد اما علمی که منجر به ساختن بمب اتم شود و میلیون ها آدم را با یک فشار ماشه بکشد، علم نیست.

مرعشی ادامه داد: همچنین قدرت را نیز می توان در راستای مطلوب به منظور خدمت پیشبرد اهداف کشور و حل مشکلات مردم استفاده کرد بنابراین دلیلی ندارد عرصه سیاست که عرصه مدیریت و  قدرت است تحت تاثیر عرصه روشنفکری قرار بگیرد و غیرقابل اهمیت بدانیم.  

وی تصریح کرد: هیچ فرصتی را سیاستمدار نباید از دست دهد و همه مردمی که در انتخابات مجلس یازدهم شرکت نکردند در تشکیل مشکلات این مجلس شریک هستند، همه کسانی که رأی نداند رأی به رقیب دادند و ترک صحنه سیاست کمک کردن به رقیب است.  
وی با بیان اینکه باید برای عمق کار تشکیلاتی، آموزش بیشتر و سیاست ورزی حرفه ای آماده شویم تاکید کرد: هیچ گاه انقلاب با حرف‌های روشنفکری حرکت نکرده بلکه انقلاب نتیجه ایستادگی مبارزین و  امام راحل (ره) است و امروز برای درست شدن کشور هیچ راهی به غیر از اصلاح امور نیست و باید در مقابل مشکلات ایستادگی کنیم.

استادیار دانشگاه:مسئولان اجرایی و نظارتی جو رقابتی در انتخابات ایجاد کنند

 استادیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در مصاحبه با ایرنا گفت: زمینه سازی برای حضور نامزد قوی و توجه یکسان به سلایق مختلف در عرصه انتخابات پیش روی رئیس جمهوری موجب مشارکت حداکثری مردم خواهد شد.

  محمود بابایی افزود: در صورت کم توجهی به شاخص های اعتماد زا و مشارکت جو در انتخابات پیش رو بدون شک شاهد افسردگی سیاسی و فاصله گرفتن و بی تفاوتی جمعیت خاموش جامعه نسبت به کنش های سیاسی خواهیم بود که بروز این پدیده ضریب مشارکت مردم را در عرصه سرنوشت ساز انتخابات خواهد داشت.

وی با بیان اینکه انتخاباتی که در پیش روی داریم، سیستم اجرایی کشور در آزمون انتخاب قرار می گیرد، در هر دو این انتخابات یعنی ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا مردم به نوعی مسئولان اجرایی کشور را انتخاب می کنند، کسانی که به صورت مستقیم در زندگی شان موثر هستند.

بابایی ادامه داد : شاید در بحث قانون گذاری و یا مجلس خبرگان افرادی که انتخاب می شوند میزان تاثیر گذاریشان در زندگی بلند مدت تر و کمتر حس شود، در حالی که شورای شهر و رئیس جمهوری خیلی سریع تاثیر مثبت و یا خیلی سریع تاثیر منفی خود را بر جامعه خواهد گذاشت.

این استاد دانشگاه ادامه داد: از این رو، این انتخاب برای مردم ملموس خواهد بود و اهمیت آن از این نظر احساس می شود که هم بالاترین مقام اجرایی کشور را انتخاب می کنیم و هم افرادی که به نوعی نزدیک ترین افراد در سیستم اجرایی به ما نزدیک هستند انتخاب خواهند شد.

وی با اشاره به لزوم اهمیت مشارکت در انتخابات گفت: کسی که با رای و مشارکت بالا انتخاب می شود با پشتوانه قدرتمندتری می تواند حرف بزند، سیاست های را که ارائه کرده را پیش ببرد و برای عملیاتی کردن برنامه ها پشتوانه بزرگتری را خواهد داشت.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه افزایش مشارکت بعد قدرت افزایی نظام را افزایش می دهد تصریح کرد: مشارکت نشان می دهد که نظام پشتوانه مردمی دارد که در تصمیم گیری ها حضور دارند، نسبت به رفتار ها بی تفاوت نیستند، خود را در اتفاقاتی که در نظام می افتد سهیم می دانند و در نهایت این نظام، نظام قدرتمندی در فضای سیاست خارجی می شود.

بابایی با اشاره به راهکارهای افزایش مشارکت اذعان کرد: برای اینکه مشارکت حداکثری داشته باشیم باید نقاط مقابل را بررسی کنیم و بدانیم چه چیزی از مشارکت حداکثری جلوگیری می کند، گاهی اوقات این موضوع که با وجود مشارکت در انتخابات تغییری رقم نخواهد خورد این حس مشارکت پایین می اید و مردم نسبت به انتخابات بی تفاوت شوند.

وی ادامه داد: گاهی اوقات قهر و برگشتن از نظام موجب شرکت نکردن مردم در انتخابات می شود و یا اینکه از حضور و مشارکت در انتخابات فاصله گیرند.

به گفته وی، اگر بخواهیم در این انتخابات مشارکت حداکثری باشد باید این موارد را بررسی کنیم که وضعیت جامعه در چه سطحی قرار دارد و چگونه می تواند با آنها تعامل کرد.

این استاد دانشگاه با تبیین راههای ارتقای مشارکت مردم در انتخبات اظهار داشت: بر اساس مشارکت سال های گذشته در جامعه ما مردم با نظام قهر نکردند و نمی کنند دلیل آن هم این است که نظام را کاملا از خود می‌دانند و در ریز و درشت اتفاقات تاثیر دارند.

وی با بیان اینکه حمایت از نظام از مطالعه کنش ها و رفتار های مردم ایران مشخص است، خاطرنشان کرد: بارزترین آنها مراسم تشییع سردار سلیمانی بود که نشان داد مردم از نظام حمایت می کنند.

بابایی با اشاره به اینکه برای جلب اعتماد مردم باید به آرمان های انقلاب برگردیم تاکید کرد: باید آرمان های انفلاب را عملیاتی کنیم و به مسئولینی که از آن ها فاصله گرفتند در فضا های سیاسی میدان ندهیم همچنین از طرفی هم به دنبال افرادی باشیم که آرمان ها و گفتمان اصلی انقلاب را پیگیری می کنند، به سمت احیای آرمان ها برویم.

وی خاطرنشان کرد: باید برای انتخابات نامزدهای قوی به مردم عرضه کنیم که هم رزومه و هم برنامه قوی و پشتوانه کارشناسی قوی داشته باشد و مردم یقین پیدا کنند که این شخص می تواند نسبت به وضعیت قبل تغییری ایجاد کند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: بی توجهی به شاخص های مشارکت جویی در انتخابات از سوی متولیان امر و  تداوم این رویه نظام با چالش مواجه می سازد و حتی دیگر به دولت هم مربوط نمی شود و فراتر از بحث دولت خواهد بود چون به جایگاهی می رسد که مردم متولی اصلی مشکلات را نظام می دانند و این فاصله باعث می شود نظام ما به یک قدرت حداقلی تبدیل شود و نتواند از قدرتی که کسب کرده به بهترین نحو استفاده کند.

بابایی اظهار کرد: مسئولان از طرف دستگاه های اجرایی و هم از طرف دستگاه های نظارتی باید فضای رقابتی را سالم  ایجاد کنند تا افرادی که از فیلترهای قانونی می گذرند، فضای انتخاباتی و رقابتی از هر حیث برایشان مهیا باشد و از راه قانونی همه بتوانند در این رقابت شرکت کنند و دولت جایگاه اجرایی خودآرا داشته باشد و فاصله نگیرد.

وی با اشاره به لزوم اهمیت اعتماد سازی گفت: برگزارکنندگان انتخابات اعم از حوزه اجرایی و نظارتی باید این اعتماد را به مردم بدهند که رای آنها محفوظ و حق الناس است و برخی ها سعی نکنند با فشارهای روانی و غیرمتعارف فضای ذهنی مردم را به هم بریزند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: احزاب و جناح های سیاسی نظام مند و سازمان یافته مسائل و نامزدها را معرفی کنند و به سمت رقابت جدی و محتوایی و رقابت بر سر نرم افزارهای مدیریت اجرایی کشور پیش ببرند تا مردم قدرت انتخاباتی داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha