۴ اسفند ۱۳۹۹، ۱۳:۱۰
کد خبرنگار: 2084
کد خبر: 84239481
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

قرارگاه مبارزه با سالک در دامغان فعال شد

۴ اسفند ۱۳۹۹، ۱۳:۱۰
کد خبر: 84239481
قرارگاه مبارزه با سالک در دامغان فعال شد

سمنان- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: قرارگاه مبارزه با سالک به منظور پیشگیری از ابتلای بیشتر مردم در دامغان با محوریت فرماندار ایجاد شد که باید همه مسوولان مربوطه در بستر این قرارگاه اقدام‌های لازم را دنبال کنند.

به گزارش ایرنا، نوید دانایی روز دوشنبه در نشست بررسی مشکلات بهداشت و درمان دامغان در سالن همایش‌های دانشگاه دامغان افزود: سالک به عنوان یک بیماری و زخم دردناک، از بیش از یک دهه گذشته وارد دامغان شد و هرساله سطح بیماری گسترش می یابد که باید اقدام‌های مقابله ای با جدیت دنبال شود. 

وی اضافه کرد: در زمینه پیشگیری از بیماری سالک و از بین بردن عامل های شکل‌گیری این بیماری، مشارکت آحاد مردم کافی نیست و باید افزایش یابد زیرا مشکل اصلی مقابله دراین بخش است. 

دانایی ادامه داد: الگوی موفق طرح شهید سلیمانی در بحث کرونا که با موفقیت، همراهی و همکاری همراه بود، تجربه ای بسیار خوب است که باید این الگو در بحث سالک نیز دنبال شود. 

وی خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی درکنار بسیج و مردم قرارگاه مبارزه با سالک را پیگیری و اقدام منسجم را دنبال می‌کنند که در راستای این قرارگاه و فرماندهی واحد، امید است شاهد مشارکت آحاد مردم و نظارت بر مسوولان مربوطه در این فرآیند باشیم.

دانایی اظهار داشت: اقدام‌های مراقبتی، نظارتی و حمایتی، سه مولفه مهم است که در زمینه سالک دنبال می‌شود. 

وی افزود: اقدام‌های مراقبتی مشتمل بر مقابله با جونده، پشه و آموزش به مردم، اقدام های حمایتی برای رعایت بهداشت عمومی و مقابله با گسترش، اقدام‌های نظارتی شامل نظارت بر روند فعالیت سازمان‌ها و نهادهای مربوطه با ریاست فرماندار و تهیه چک‌لیست نظارت، از برنامه‌های پیش رو است. 

دانایی بیان کرد: با توجه به فراهم بودن شرایط وجود مولفه‌های شکل‌گیری سالک، نمی‌توان این بیماری را به صورت کامل ریشه‌کن کرد اما می‌توانیم با برنامه‌ریزی های سالانه، روند افزایش را مهار کنیم.  

رییس دانشگاه علوم پزشکی سمنان تصریح کرد: وجود بیماری سالک مساله ای دردناک برای جامعه و مقابله با آن جزو اولویت‌های شهرستان دامغان و استان سمنان است و تلاش می شود تا با فعالیت‌ و پیگیری ، محدوده بیماری کنترل و تعداد مبتلایان سال آینده کاهش یابد.

به گزارش ایرنا، سالک یک بیماری پوستی انگلی و مشترک بین انسان و حیوان است که در اثر گزش پشه خاکی ماده و انتقال انگل سالک ایجاد و اغلب به شکل یک زخم دیده می شود.

بیماری سالک تاکنون در بیش از ۱۷ استان و ۸۸ شهرستان کشور مشاهده شده است. شیوع بیماری سالک در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، حدود ۳۰ نفر است که این تعداد از میانگین دنیا بالاتر است.

دامغان یکی از کانون های بیماری سالک در استان سمنان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha