علیرضا شهاب روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا، اظهار داشت: این پروتکلهای پیشگیری از آسیبهای فوتبال در راستای شرایط کرونایی کشور و برای کاهش بروز آسیب دیدگی در فوتبال تدوین شده است و اکنون نیز دورههای آموزشی برای مربیان فوتبال در این حوزه برگزار میشود.
وی اظهار داشت: شرایط کرونایی باعث شده زمان تمرینات فوتبال افت کرده و باعث آسیبهای ورزشی شود، به همین جهت اجرای این پروتکلها به شرایط بهتر به انجام تمرینات کمک می کند.
شهاب ادامه داد: لیگامانی زانو، همسترینگ و مچ پا از شایع ترین آسیبهایی است که فوتبالیستها با آن مواجه میشوند و به دلیل دوره درمانی این آسیب ها که ۶ ماه طول می کشد باعث می شود فوتبالیست علاوه بر پرداخت هزینههای درمانی، باعث افت بدنی شود.
این فیزیوتراپیست تیم ملی تصریح کرد: مهمترین عضلات اندام تحتانی که در یک فوتبالیست دچار کشیدگی می شوند عضلات چهارسر در جلوی ران، عضلات همسترینگ در پشت ران یا نزدیک کننده در کشاله ران است و عضلات پشت ساق هم بطور شایعی دچار کشیدگی می شوند. مهمترین راه پیشگیری از کشیدگی های عضلانی در یک فوتبالیست انجام صحیح نرمشهای کششی قبل از شروع فوتبال است.
شهاب اظهار داشت: مهمترین آسیب زانو پارگی رباط است که بهطور شایعی در فوتبالیستها دیده می شود و آسیبهای غضروف مفصل زانو و پارگی منیسک هم از دیگر آسیبهای مفصل زانو در ورزش فوتبال است. بههمین دلیل ورزشکار باید با انجام نرمشهایی تمام عضلات بدن بخصوص عضلات تنه، گردن و اندام تحتانی را تقویت کند و عضلات قوی موجب پایدار شدن مفاصل شده و احتمال ایجاد آسیبهای ورزشی را کم می کند.
به گفته این عضو کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال، یک فوتبالیست باید با انجام مداوم نرمشهای کششی قابلیت انعطاف رباطها، تاندونها و مفاصل خود را افزایش دهد و این افزایش انعطاف مانع از بروز بسیاری از آسیبها میشود.
شهاب خاطرنشان کرد: در شرایط همه گیری بیماری کرونا و تاثیر مستقیم آن بر مدت زمان فعالیتهای ورزشی و محدودیتهای تمرینی ناشی از این بیماری، حفظ آمادگی بازیکنان و اتخاذ روشهای تمرینی مناسب جهت پیشگیری از آسیب ناشی از فعالیتهای محدود شده، حائز اهمیت است.
نظر شما