موسیقی بیشترین خسارت را در ایام شیوع کرونا تحمل کرد

تهران- ایرنا- معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به شیوع کرونا و محدودیت‌های ایجاد کرده این ویروس منحوس درفعالیت های مختلف هنری کشور، گفت: حوزه موسیقی سالی سخت را پشت سر گذاشته و بیشترین خسارت را در ایام شیوع کرونا تحمل کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، آئین اختتامیه سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر، لحظاتی پیش با حضور حمعی از مسئولان فرهنگی و هنری،‌هنرمندان حوزه موسیقی و دیگر اقشار مختلف مردم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و فاصله اجتماعی در تالار وحدت تهران آغاز شد.

درابتدای این مراسم سید محمد مجتبی حسینی در پیامی تصویری با قدردانی از دست اندرکاران این دوره  موسیقی فجر و همچنین تمامی هنرمندان شرکت کننده در این رویداد بزرگ هنری، اظهار داشت: یک سال سخت را گذراندیم؛ سالی که کرونا بستری از فعالیتها را محدود کرد.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در یک سال گذشته و با شیوع و همه گیری ویروس منحوس کرونا در کشور، حوزه موسیقی بیشترین خسارت را تحمل کرد، تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دراین سال اولویت حمایتی را در دستور کار قرار داد و تا حد امکان تمهیدات و تسهیلاتی را در نظر گرفته وبه اصحاب هنر و هنرمندان ارائه و اعطا کرد.

تلاش برای برگزاری جشنواره ای با شکوه

در ادامه این مراسم مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به مسائل و مشکلات ایجاد شده پس از شیوع کرونا در کشور به ویژه بر فعالیت های هنری از جمله حوزه موسیقی، گفت: از روزهای اول همه گیری ویروس منحوس کرونا در کشور، هنرمندان موسیقی با فعالیت های هنری خود به یاری کادر درمان و مردم شتافتند.

اللهیاری در ادامه با تشریح بخش های مختلف جشنواره و فعالیت های انجام گرفته در این دوره ،‌ از تمامی افرادی که با وجود همه مشکلات این جشنواره را تنها نگذاشتند، تشکر و قدردانی کرد.

وی ابرازامیدواری کرد تا تلاش همه دست اندرکاران حوزه موسیقی در این جشنواره مورد رضایت مردم قرار گرفته باشد و به زودی پس از نابودی ویروس کرونا، همه رویدادها به حالت عادی بازگردد.

پیشنهاد بین المللی شدن جایزه باربد

در ادامه این مراسم همچنین دبیر سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر نیز با تشریح جزئیات بخش های مختلف این دوره جشنواره و همچنین فعالیت های صورت گرفته در این دوره گفت: امسال از جایزه باربد بسیار استقبال شد.

حسن ریاحی ابراز امیدواری کرد تا این جایزه در دوره‌های آینده نیز  ادامه یافته و حتی بین المللی شود.

قدردانی وزیر بهداشت از شیوه برگزاری جشنواره موسیقی فجر

پس از اهدای جوایز بخش ترانه پیام تصویری نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای قدردانی از شیوه برگزاری جشنواره سی و ششم موسیقی فجر پخش شد.

در پیام تصویری نمکی آمده است: «با سلام به محضر هنرمندان، اصحاب بزرگوار موسیقی کشور و موسیقی جهان که در جشنواره موسیقی فجر کشور امسال شرکت داشتند. بیماری کووید ۱۹ تحولات عظیمی در عرصه‌های سلامت، اقتصاد، فرهنگ، سیاست و جامعه در دنیا رقم زد. و یکی از آنها این بود که همه امور را به سمت فضای مجازی برد گرچه فضای مجازی به عنوان یک ظرفیت بی‌بدیل کمک کرد مردم کمتر از هم دور شوند اما لذت گردهمایی‌ها و هم نفسی‌ها را نداشت و این جز اجبار راهی نبود.

وی افزود: از همه اصحاب موسیقی که امسال جشنواره را از طریق رعایت پروتکل‌ها و فاصله گذاری و در قالب فضای مجازی برگزار کردند، تشکر می‌کنم. به شدت دلم تنگ بود برای شنیدن زخمه‌ها، آواها و نواهای سرزمین مادری و همه سرزمین‌هایی که می‌توانند به شکل دلنواز با زخمه‌ها، آواها، نواها و سرودهای دلنشین مایه فرح بخشی جامعه و مردم باشند.

نمکی ادامه داد: این حرف همواره جریان دارد که آنجا که قلم از نوشتن می‌ماند و زبان از گفتن می‌ایستد موسیقی آغاز می‌شود، موسیقی آغاز زیبایی زندگی است. از عزیزانی که آواها و نواهای دلنواز و روح بخش آن‌ها در جان و دل ما ماندگار است و صدای جاودانه آن‌ها همواره در تاریخ این سرزمین خواهد گشت و روح افزای همه دل‌های مشتاق و سینه‌های عاشق خواهد بود یاد می‌کنیم و به روح بلند آن‌ها که معمولاً جای آنان در تاریخ این سرزمین به آسانی پر نمی‌شود، درود می‌فرستیم.

وی افزود: از همه عزیزانی که در برگزاری جشنواره موسیقی فجر پروتکل‌ها را رعایت کردند، سپاسگزاری می‌کنم. ان‌شاءلله هرچه زودتر با دعای خیر اصحاب هنر و بزرگان موسیقی کشور با پایان دوره سهمگین ویروس کرونا و مشکلاتی که بر مردم ما تحمیل کرد و مدافعان سلامت و عزیزان زیادی از ما گرفت و خانواده‌های زیادی را داغدار کرد و داغ جگرسوز آن‌ها تا آخرین لحظه حیات بر دل بنده به عنوان سرباز کوچک نظام سلامت باقی است، بتوانیم در کنار اصحاب موسیقی و هنر کشور پایان این روزهای سخت و ملال‌آور را جشن بگیریم.

نگاهی به جشنواره سی و ششم موسیقی فجر

در سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر و در بخش غیر رقابتی ۱۰۰ گروه موسیقی در حوزه موسیقی دستگاهی، نواحی، کلاسیک و تلفیقی از طریق فراخوان ثبت نام کردند که در مرحله نخست ۶۱ گروه انتخاب شدند و در نهایت ۱۰ گروه برای اجرا به جدول جشنواره راه یافته اند.

جایزهٔ باربَد تندیسی است که به برگزیدگان جشنواره موسیقی فجر اهدا می‌شود. با نظر برگزارکنندگان جشنواره موسیقی فجر، از سی و یکمین دوره جشنواره، اهدای جایزه باربد به برگزیدگان، آغاز شده‌است. 

  این دوره از جشنواره مجموعاً میزبان ۴۲ اجرا و بالغ بر ۱۸۹۰ دقیقه ضبط در تالار رودکی‌ با حضور ۴۶۴ هنرمند داخلی و ۱۱ هنرمند بین‌المللی  بود که جراهای جشنواره طبق تصمیم ستاد برگزاری جشنواره و با توجه به شرایط بیماری کرونا و محدودیت‌های حضور مخاطبان در سالن‌های اجرای موسیقی و به جهت همراهی با مصوبات ستاد ملی کرونا به‌صورت مجازی از هفت سایت شامل جشنواره موسیقی فجر، انجمن موسیقی ایران، تیوال، بیپ تونز، تماشاخونه، گپ فیلم و نواک پخش می‌شود.

در بخش بین الملل این دوره از جشنواره موسیقی فجر گروه هایی از کشورهای آلمان، اتریش، ایتالیا و کوبا حضور داشتند.

تجلیل از چهار هنرمند موسیقی کشورمان ملیحه سعیدی و احمد علی راغب، حسن ناهید و محمدرضا اسحاقی گرجی از جمله برنامه‌های این دوره از مهم ترین رویداد موسیقی کشورمان در روز اختتامیه خواهد بود.

با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا و اضافه شدن بخش رقابتی، جدول برنامه ها نسبت به جشنواره های دوره‌های قبل تغییرات اجرایی داشت. بر اساس تقسیم‌بندی هیات انتخاب در هر بخش، ۴۰ درصد گروه‌ها از بخش فراخوان و ۶۰ درصد گروه‌ها با تایید هیات انتخاب به جشنواره دعوت شدند. این دوره از جشنواره موسیقی فجر از روز (سه شنبه ۲۸ بهمن) آغاز شده و عصر امروز (۴ اسفند) در ساعت ۱۶/۰۰  طی مراسم ویژه ای در تالار وحدت به کار خود پایان خواهد داد.  

اجراهای سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۸ بهمن آغاز شده و امشب و همزمان با اختتامیه سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر، از سایت جشنواره، انجمن موسیقی ایران، تیوال، تماشاخونه، بیپ تونز، گپ فیلم و نواک پخش می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha