ایران به دانش فنی ماده دارویی پرگابالین دست یافت

تهران- ایرنا- مدیرعامل شتابدهنده فعال درحوزه زیست فناوری دانش‌بنیان از اتمام و انتقال دانش فنی ماده اولیه دارویی پراگابالین به صنعت داروسازی کشور خبر داد.

به گزارش ایرنا، علی اکبر احمدی روز سه شنبه در مراسم رونمایی از فرآورده‌ها و دانش فنی محصولات زیست فناوری ۲ شتابدهنده افزود: حجم استفاده از ماده اولیه پرگابالین در کشور بالاست،  ۱۷ تن از این ماده وارد ایران شده است، در این شتابدهنده با کمک استارتاپ ها دانش فنی آن طی یک سال به مرحله اتمام رسیده و در حال حاضر  به صنعت کشور منتقل می شود.

پرگابالین با کاهش جریان الکتریکی غیرطبیعی سلول‌های مغزی به تنهایی یا همراه با سایر داروهای ضد صرع جهت کاهش حملات تشنج استفاده می‌شود. پرگابالین همچنین در درمان دردهای مزمن ناشی از آسیب عصبی نیز تجویز می‌شود.

وی بیان کرد: از سال ۹۸ که استارت فعالیت این شتابدهنده شروع شد ۷ محصول در دستور کار شتابدهنده بوده است که امروز از  ۴ محصول  رونمایی شد.

وی ادامه داد: حجم مورد نیاز هر ۲ ماده اولیه تولید شده برای ۲ محصولی که امروز رونمایی شد در کشور کمتر از ۵۰۰ کیلوگرم است ولی میزان ارزبری آن  ۱.۵ تا ۲ میلیون دلار است، اما تا کنون از این ماده در کشور تولید نشده بود.

احمدی با اشاره به تلاش‌های شبانه روزی محققان این شتابدهنده در یک سال گذشته اظهارداشت: چالشی که در این زمینه وجود دارد عدم چالاکی سازمان غذا و دارو برای صدور مجوزها است و زمان آن رسیده است که این سازمان به سمت تفکر مهندسی پیش برود و این امر باید از سوی خود ما انجام شود.

 مدیر عامل این شتابدهنده دانش بنیان با  بیان اینکه در این شتابدهنده برای ۲۰ نفر اشتغال زایی شده است، با تاکید بر اینکه ما در این زمینه در ابتدای راه هستیم، تاکید کرد: ما به این میزان بسنده نخواهیم کرد و باید به سمتی برویم که بتوانیم هزار نفر از نخبگان حوزه‌های شیمی و دارو سازی کشور را جذب کنیم.

احمدی با اشاره به سندی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه مهاجرت نخبگان به تصوریب رسید، یادآور شد: طبق این سند مهمترین دلیلی که افراد از کشور مهاجرت می‌کنند، عدم داشتن حس اثرگذاری است که لازم است در این زمینه اقدامی صورت گیرد، از هشت نفر  برترین‌های المپیاد شیمی که در دانشگاه شریف مشغول به تحصیل بودند - خود من نیز یکی از آنها هستم -  هیچ کدام در ایران نماندند.

وی ادامه داد: این ضعف باید رفع شود زمانی که توانستیم از توانمندی‌های آنها بهره مند شویم می‌توانیم جشن بگیریم

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز امروز در در مراسم رونمایی از فرآورده‌ها و دانش فنی محصولات زیست فناوری دو شتابدهنده دانش بنیان از در دستورکار قرار گرفتن تولید ۳۶ ماده اولیه دارویی در شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: در حال حاضر تولید چهار ماده از ۳۶ ماده اولیه دارویی توسط یک شتابدهنده دانش بنیان تایید نهایی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha