به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان هواشناسی، این سازمان در هشدار سطح نارنجی از نفوذ سامانه نسبتا سرد در روز چهارشنبه ( ششم اسفند) و پایان آن در روز پنجشنبه خبر داد.
بر این اساس بارش برف، کاهش دما و یخبندان، رخداد مه و کاهش دید افقی، در مناطق کوهستانی کولاک برف، بارش برف و یخبندان، علاوه بر ارتفاعات و دامنه ها در مناطق ساحلی و جلگه ای کرانه های خزر نیز پیش بینی می شود. البته بارش در مناطق جنوبی بصورت باران خواهد بود.
امروز چهارشنبه در گیلان، غرب مازندران، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و پنجشنبه در گیلان، جنوب غرب و غرب اصفهان، کرمان، فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب خراسان جنوبی بارش ها ادامه دارد.
اختلال در تردد، کاهش دید، تاخیر یا احتمال لغو پروازها، کولاک در گردنه های برفگیر و کوهستانی، احتمال رخداد بهمن در مناطق مستعد، لغزندگی جادهها، آب گرفتگی معابر و بالاآمدن آب رودخانهها از اثرات این سامانه است.
همچنین نفوذ هوای سرد با ورود سامانه دوم به کشور از روز چهارشتبه آغاز و تا روز شنبه ادامه دارد.
کاهش ۶ تا ۱۰ درجه ای دما در استان های ساحلی خزر، کاهش ۱۰ تا ۱۵ درجه ای دما در شمال شرق و کاهش ۴ تا ۸ درجه ای دما در شمال غرب از چهارشنبه تا بامداد شنبه کاهش ۸ تا ۱۲ درجه ای دما در شرق، جنوب شرق و کاهش ۵ تا ۱۰ درجه ای دما در دامنه های جنوبی البرز از پنج شنبه تا بامداد شنبه پیش بینی می شود.
روز چهارشنبه شمال غرب و سواحل شمالی و شمال شرق و روز پنج شنبه شمال غرب و جنوب شرق و شمال شرق و غرب استانهای مرکز و سواحل شمالی و استانهای البرز، قزوین، تهران، قم، سمنان و مرکزی درگیر این سامانه هستند.
روز جمعه شمال غرب و سواحل شمالی و مرکز و شمال شرق و غرب و شرق و مناطق جنوب شرق و استانهای سمنان، قزوین، البرز و شمال تهران اثر مخاطره را خواهند داشت.
افزایش مصرف سوخت، افت فشار گاز، خسارت به محصولات و تاسیسات کشاورزی و یخ زدگی و لغزندگی جاده ها از اثرات ورود این سامانه است.
پرهیز از سفرهای برون شهری بویژه در مناطق کوهستانی، آمادگی ماشینآلات برف روبی و نمکپاشی، تجهیز خودروها به امکانات ایمنی و گرمایشی، ممانعت از صعود کوهنوردان، آمادگی تجهیزات برف روبی و تجهیز خودروها به امکانات ایمنی و گرمایشی، کنترل و بازگشایی آبروها، تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارات ناشی از وزش باد شدید، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و ترددهای کوهستانی، لغو پرواز هواپیماهای سبک و گلایدر و سایر اقدامات پیشگیرانه توصیه میشود.
مدیریت توزیع حامل های انرژی و رعایت مصرف بهینه انرژی، محافظت از تاسیسات کشاورزی و سیستم های آبیاری، احتیاط در تردد، استفاده از کودهای پتاسه و آمینو اسید جهت مقابله با تنش سرمایی ناشی از کاهش دما از دیگر توصیه های سازمان هواشناسی همزمان با ورود سامانه دوم بارشی است.
نظر شما