اتمام طرح‌های بازآفرینی کردستان ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار لازم دارد

سنندج - ایرنا - سرپرست معاونت مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان گفت: این استان هم اکنون ۳۵ طرح در حال اجرا دارد که اتمام آنها نیازمند ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است.

مصطفی رضایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار با اشاره به اینکه اجرای ۵۵ طرح‌ بازآفرینی شهری در این استان از سال ۱۳۹۷ شروع شد اظهار داشت: برای این تعداد طرح نزدیک به یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته که تا کنون ۹۰۰ میلیارد ریال از این میزان هزینه شده است.

وی اضافه کرد: در این ۲ سال ۲۰ طرح از جمله پیاده راه فردوسی سنندج، ۲ باب مدرسه ۶ و ۹ کلاسه در نایسر و فرجه سنندج و همچنین یک باب مدرسه ۶ کلاسه در داسیران مریوان، بیش از هفت طرح بهسازی معابر محلات شهری به بهره برداری رسیده است.

سرپرست معاونت مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان یادآور شد: با وجود اینکه ۳۵ طرح باقیمانده ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار موافقت شده دارند اما اتمام آنها نیازمند ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است.

وی افزود: تا در سال جاری مقرر شده ۲۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات شرکت بازآفرینی کشور به اجرای طرح‌های در دست احداث تزریق شود که با این میزان بودجه می توان برخی از طرح‌های اولویت دار از جمله بزرگترین مرکز محله غرب کشور در نایسر سنندج را به بهره برداری رساند.

رضایی اظهار داشت: ۵۵ طرح برنامه ریزی شده بازآفرینی شهری کردستان در در ۲۴ محله حاشیه نشین، بافت ناکارآمد و تاریخی این استان برنامه ریزی شده که که با بهره برداری از این پروژه‌ها شاهد تحول اساسی در حوزه ارتقای کیفیت زندگی ساکنین محلات هدف بازآفرینی شهری خواهیم بود.

سالانه ۲۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری در کشور هزینه می‌شود که ۱۰۰ هزار میلیارد ریال از این میزان اعتبار از سوی بخش خصوصی، ۷۰ هزار میلیارد ریال از سوی شهرداری‌ها و ۸۰ هزار میلیارد ریال نیز از سوی دولت هزینه می‌شود که اعتبار تمام طرح‌های اجرا شده در کردستان از محل منابع دولتی تأمین شده است.

هم‌اکنون ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور شامل ۱۹ میلیون نفر از ۵۶ میلیون نفر جمعیت شهری در مناطق و محلاتی با بافت فرسوده، تاریخی و ناکارآمد زندگی می‌کنند و این میزان در استان کردستان حدود ۵۰ درصد از جمعیت یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار نفری است.

در سال ۹۰ و بر اساس مصوبه دولت دهم چند روستای بزرگ کردستان به شهر تبدیل شد که کارشناسان حوزه عمران شهری معتقدند این موضوع بدون مطالعه و کار کارشناسی صورت گرفت و تبعات بدی داشته و به گسترش پدیده حاشیه‌نشینی و روی‌آوری مردم به سمت حاشیه شهرها کمک شایانی کرده است.

نایسر، ننله و حسن‌آباد، تقتقان، فرجه در سنندج، شهرک امام خمینی (ره) و محله در قلعه، محله تازه‌آباد در سقز و محله تفینی در مریوان از جمله مناطق استان است که در قالب طرح بازآفرینی شهری ساماندهی می‌شوند.

در استان کردستان می‌توان از سنندج و مریوان به عنوان ۲ شهری که بیشترین میزان حاشیه‌نشینی را دارند، نام برد اگرچه در دیگر شهرهای استان هم این پدیده در حال افزایش است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha