اسماعیل محمدیانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح به صورت رایگان و با مشارکت پنج اکیپ ۲ نفره طی بهمن سال جاری در این شهرستان اجرا و در آن ۲۱ هزار و ۱۳۱ راس دام سنگین مایهکوبی شدند.
وی با اشاره به اینکه دامهای تمامی مراکز پرورش دام صنعتی و سنتی (روستایی) این شهرستان در اجرای این طرح مایهکوبی شد، اضافه کرد: مایهکوبی در راستای مبارزه با تب مالت که بیماری مشترک بین انسان و دام است، انجام گرفت.
مدیر شبکه دامپزشکی بوکان با قدردانی از همراهی و همکاری خوب دامداران این شهرستان برای اجرای موفق این طرح افزود: دامهای آبستن سنگین و گوسالههای کمتر از سه ماه سن زیرپوشش این طرح قرار نمیگرفتند.
وی از مایه کوبی یک هزار و ۶۲۷ قلاده سگ در روستاهای بوکان در سال جاری خبر داد و گفت: تا پایان سال تمامی روستاهای شهرستان که تحت مایه کوبی هاری قرار نگرفتند، زیر پوشش واکسن قرار میگیرند.
بیماری بروسلوز بیماری مهم مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام است که از ۲ جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی هزینههای فراوانی برای کشور و دامداران وارد میکند.
بیماری تبمالت یا بروسلوز که در حیوانات به نام سقط جنین واگیر مرسوم است و یکی از بیماریهایی عفونیی قابل انتقال بین انسان و حیوان بوده و اگر دامهای مبتلا از گله حذف نشوند، باعث انتشار بیماری و کاهش تولید شیر میشود.
عدم مصرف شیر دام مشکوک به بیماری، شستن ظروف مخصوص دوشیدن شیر، ضدعفونیکردن اصطبلهای آلوده، مایهکوبی دامها علیه این بیماری و رعایت کامل اصول بهداشتی در دامداریها از دیگر راههای پیشگیری از این بیماری است.
در بوکان ۲۲ هزار راس دام سنگین گاو و گوساله وجود دارد.
نظر شما