دکتر رزیتا خداشاهی روز چهارشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: قدرت سرایت ویروس کرونای انگلیسی بسیار زیاد است و بنابراین باید از 2 ماسک پارچهای و جراحی برای پیشگیری از انتقال ویروس استفاده شود و از سوی دیگر بالا و پایین ماسک باید حتما ثابت شود تا ورود ویروس امکانپذیر نباشد.
وی ادامه داد: کاهش دوره نقاهت و افزایش سرایت بیماری یکی از ویژگیها و تفاوتهای مهم ویروس جهش یافته انگلیسی با نوع ویروس کرونای معمولی است.
این پزشک فوق تخصص رشته عفونی گفت: دوره نقاهت ویروس کرونای رایج ۲ تا ۱۰ روز است در حالی که دوره نقاهت ویروس کرونای انگلیسی ۲۴ تا ۴۸ ساعت است و این موضوع نشاندهنده افزایش سرایت و شدت واگیری این ویروس است.
خداشاهی افزود: طبق بررسیهای انجام شده ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی افراد زیر ۲۰ سال را بیشتر درگیر میکند اما باید توجه داشت که در طی سه دوره اوج شیوع کرونا در مشهد و خراسان رضوی ابتلای تمامی گروههای سنی را شاهد بودهایم.
وی ادامه داد: ایجاد جهش در ژنوم ویروس، امری طبیعی است به طوری که ویروسها در تمام جوامع دچار موتاسیون و تغییر میشوند و راههای پیشگیری و درمان ویروس جهش یافته هم تفاوتی با گذشته ندارد و فقط باید با جدیت بیشتری اصول بهداشتی رعایت شود.
چهار ویروس جهش یافته کرونا در کل جهان شناسایی شده است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست گفت: در حال حاضر چهار ویروس جهش یافته کرونا در کل جهان شامل ویروس انگلیسی، آفریقای جنوبی، کالیفرنیای آمریکا و برزیلی شناسایی شده است.
دکتر بهروز بنیادی با بیان این که شیوع کرونای انگلیسی با توجه به سرایتپذیری آن نگران کنندهتر است افزود: تب، سرفه و مشکلات تنفسی از علائم این بیماری است و در کودکان علائم گوارشی برجستهتر است.
وی اضافه کرد: کرونای انگلیسی از نظر بالینی تفاوتی با گذشته ندارد و رعایت دستورالعمل های بهداشتی بهترین راهکار در پیشگیری از این بیماری به شمار میرود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به علت سرایتپذیری زیاد کرونای انگلیسی خطر افزایش تعداد بیماران و میزان مراجعه به مراکز درمانی به طور ناگهانی وجود دارد بنا بر این رعایت دستورالعملهای بهداشتی از سوی والدین باید با دقت بیشتری دنبال شود و از حضور در دورهمیها و برنامههای غیر ضروری اجتناب کنند.
بنیادی افزود: این ویروس بیشتر در کودکان مشاهده میشود بنابراین باید مدارس همچنان به صورت غیر حضوری باشد و از کودکانی که به بیماریهای زمینهای همچون دیابت، آسم، کلیوی، کبدی، قلبی و دستگاه گردش خون مبتلا هستند مراقبت بیشتری صورت گیرد.
وی ادامه داد: با وجود توصیههای مکرر سیستم بهداشت و درمان مبنی بر اجتناب از برگزاری مراسم جشن و عزاداری برخی همچنان این برنامهها را به ویژه در منازل خود برگزار میکنند که خطر شیوع کرونای جهش یافته را بیشتر می کند.
تشخیص به موقع، مهمترین راهکار درمان کروناست
رییس بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا (ع) مشهد هم گفت: بیماری کرونا درمان دارد اما مهمترین نکته در معالجه کرونا از نوع جهش یافته و معمولی، تشخیص به موقع است بنابراین باید باورهای غلط مردم در زمینه هراس از بیمارستان اصلاح شود.
دکتر علیرضا صداقت افزود: در شرایط کنونی "بیمارستان هراسی" یکی از معضلات در درمان بیماران بدحال مبتلا به کووید ۱۹ است و برخی از آنها به دلیل ترس و این تصور غلط که بیمارستان آلوده است و سبب مرگ بیمار میشود از مراجعه به بیمارستانها پرهیز میکنند.
وی اضافه کرد: در این شرایط با کمال تاسف وقتی بیمار را به بیمارستان انتقال میدهند که علائم و عوارض کرونا در او شدت یافته است و در چنین شرایطی فرآیند درمان سختتر شده و ممکن است کاری از تیم پزشکی بر نیاید.
این پزشک فوق تخصص مراقبتهای ویژه گفت: در دوره اوج بیماری روزانه ۴۲۰ بیمار در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد با علائم مشکوک به کرونا بستری میشدند که اکنون این تعداد به ۴۲ نفر در روز کاهش یافته است و همچنین در اوج بیماری تعداد بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا ۱۶۰ نفر در روز بود که این تعداد اکنون به ۳۰ بیمار کاهش یافته است.
صداقت تاکید کرد: نکته مهم این است که این وضعیت، ناپایدار و شکننده است و خطر شیوع ویروس از نوع جهش یافته با عادیانگاری مردم و کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی جدی است.
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی ۱۱ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۵۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۶۸ شهرستان در وضعیت آبی شیوع ویروس کرونا قرار دارند.
بر این اساس تاکنون یک میلیون و ۵۹۸ هزار و ۸۷۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۷۳ تن از بیماران مبتلا طی ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۵۹ هزار و ۷۳۶ تن رسیده است.
تاکنون یک میلیون و ۳۶۵ هزار و ۲۵۳ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ایران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
"پاندمی کرونا" تاکنون در جهان ۱۱۲ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۶۰۲ نفر را بیمار کرده و جان 2 میلیون و ۴۹۸ هزار و ۴۹۷ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۸۸ میلیون و ۳۰۹ هزار و ۱۹۳ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در جهان، تاکنون درمان شدهاند.
در این میان آمریکا با ۲۸ میلیون و ۸۹۷ هزار و ۷۱۸ بیمار کووید ۱۹ و ۵۱۴ هزار و ۹۹۶ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است و پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان پاندمی کرونا جایگاه پانزدهم را در میان کشورهای جهان دارد.
نظر شما