به گزارش روز چهارشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «علیمراد اکبری» در مراسم معارفه مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی افزود: بخش کشاورزی ۳۲ سال فراز و نشیب بسیاری داشته و ثمره آن اجرای سیستمهای نوین آبیاری در ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور است.
وی اظهارداشت: البته به میزان مطلوب فاصله زیادی داریم اما با ورود سیستمهای مجهز به این بخش میتوانیم به رسیدن به اهداف امیدوار باشیم.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: اقدامات خوبی در بخش شبکه های آبیاری، تجهیز و نوسازی و بازسازی قنوات انجام شده است.
وی با اشاره به این که ظرفیتها و زیرساختهای خوبی در بخش آب و خاک ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: با زیرساختهای ایجاد شده بیش از هزار شرکت بخش خصوصی در این بخش فعال شدهاند.
اکبری گفت: بخش آب و خاک، پروژههای بزرگی را در استانهای خوزستان، ایلام، سیستان و بلوچستان و همچنین پروژه مهمی را در زمینه شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور در دست انجام دارد.
وی با اشاره به این که با موافقت و اجازه مقام معظم رهبری ۴۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ذخیره ملی برای اجرای سامانه های آبیاری نوین مزارع کشاورزی کشور برداشت و هزینه میشود، افزود: از این میزان اعتبار، امسال ۱۶ میلیون یورو تخصیص یافته است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که از سال ۱۳۹۲ تاکنون بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیر پوشش سامانه های نوین آبیاری قرار گرفته است، ادامه داد: امسال اجرای سامانههای نوین آبیاری در سطح ۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور هدفگذاری شده بود اما تاکنون ۹۰ هزار هکتار زیر پوشش این نوع آبیاری قرار گرفته و ۱۲۰ هزار هکتار دیگر نیز در حال انجام است.
وی با اشاره به این که در اسفند ماه جاری رییس جمهوری طرح سامانههای نوین آبیاری را در سطح ۷۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور افتتاح خواهد کرد، گفت: سال ۱۴۰۰ با اختصاص ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار، طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری در ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی اجرا میشود.
اکبری درباره اقدامات انجام شده در بحث خاک گفت: در برنامه ششم توسعه مقرر شد سالانه حدود ۵۰۰ هزار هکتار ارتقای حاصلخیزی خاک و بهبود وضعیت خاک های کشاورزی توسط دولت انجام شود.
وی افزود: برای اجرای این برنامه تاکنون زیرساختها آماده شده و ارتباطی با مراکز علمی دنیا مثل سازمان فائو در بحث GSP (مجمع جهانی خاک) برقرار کردیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که پروژه تهیه نقشه یک بیست و پنج هزارم مدیریت پذیر خاک در ۴۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان انجام شده است، اظهارداشت: با اجرای این نقشهها، کشاورز با چگونگی وضعیت خاک و حاصلخیزی آن آشنا می شود و تکلیف خود را در کشت می داند.
وی ادامه داد: برای فاز دوم خوزستان و ایلام که ۲۵۵ هزار هکتار ابلاغ شده به مجری طرح اعلام شد که باید نقشههای یک بیست و پنج هزارم مدیریت پذیر خاک را تهیه کند.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از زحمات عباس زارع مجری سابق طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی تقدیر کرد.
تولید ۹۵ درصد تجهیزات آبیاری کشور داخلی است
«عباس زارع» مجری سابق طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد از لوازم و تجهیزات آبیاری موضعی، قطرهای، بارانی و کم فشار در داخل کشور تولید میشود.
وی افزود: با وجود ۴۳۰ تولیدکننده و تامین کننده تجهیزات آبیاری، ظرفیت تجهیز حدود ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور در سال را داریم.
زارع در رابطه با سامانه اطلاع رسانی نوین آبیاری گفت: تجهیزات استاندارد که دارای تاییدیه هستند، در این سامانه بارگذاری میشوند و کشاورزان با اطمینان خاطر میتوانند تجهیزات مورد نیاز خود را تهیه کنند و به این طریق میتوانیم واردات لوازم و تجهیزات را هم کنترل کنیم.
اجرای برنامه سامانه های نوین آبیاری کشور ادامه دارد
«فریبرز عباسی» مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: با کمک همکاران در معاونت آب و خاک بتوانم مسئولیتی را که بر عهده دارم به نحو احسن اجرایی کنم.
وی افزود: ظرفیت های این حوزه بیشمار است و گامهای موثری در بخش سامانههای نوین آبیاری برداشته و امیدوارم بتوانیم با کمک هم این مسیر را به درستی دنبال کنیم و به اهداف بخش برسیم.
به گزارش ایرنا، وزیر جهاد کشاورزی امروز - چهارشنبه در حکمی «فریبرز عباسی» را به سمت مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری منصوب کرد.
نظر شما