۹ اسفند ۱۳۹۹، ۱۵:۰۴
کد خبرنگار: 893
کد خبر: 84244704
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مسقط میزبان دیپلمات‌های ارشد جهان با هدف جلب نظر انصارالله

تهران - ایرنا - به موازات حرکت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای در مسقط که هدف آن ایجاد یک توافق سیاسی برای بیرون کشیدن آبرومندانه عربستان از باتلاق جنگ یمن است، نیروهای انصارالله تحرکات نظامی خود را که نشان دهنده اعتماد آنها به پیروزی است، افزایش داده‌اند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، طی چند روز گذشته، مسقط پایتخت عمان به مقصدی برای دیپلمات‌های ارشد منطقه‌ای و بین المللی تبدیل شده است و هدف آن دیدار با هیئت حوثی های مقیم سلطان نشین عمان است تا حداقل امتیازهایی به دست آورند که طی ۶ سال جنگ و محاصره به دست نیاوردند .

 «تیموثی لندر کینگ »  نماینده آمریکا در امور یمن اواخر عصر جمعه وارد مسقط پایتخت عمان شد و پیش از آن نیز میهمان «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان و «عبدالله بن زاید»  وزیر امور خارجه امارات بود. 

این دیدارها مربوط به اختلافات شورای همکاری خلیج فارس نیست که چند ماه قبل در اجلاس العلا به پایان رسید بلکه زمان این سفرها  نشان می‌دهد که یک نوع مسابقه برای جلب نظر حوثی‌ها است.  

 باتوجه به تغییرات بین المللی، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با یک شرایط دشوار بین المللی مواجه‌اند و در تلاشند رسوایی‌های جنگ خود  علیه یمن که برای مدت ۶ سال یک بحران انسانی بی‌سابقه را از سال ۲۰۱۵ در پی جنگ و محاصره به وجود آورده و این کشور را ویران کرده است، بپوشانند. 

اما به نظر نمی‌رسد با توجه به توطئه‌های این کشورها برای گرم نگه داشتن آتش جنگ یمن [ طی ۶ سال گذشته ]، حتی این امتیازها و اجرای پروژه‌های محلی و غیر نظامی مورد توجه صنعا قرار گیرد و ۶ سال مقاومت و پایداری در برابر ماشین جنگی عربستان که از سراسر جهان هدایت شده است را مجاب نخواهد کرد. 

پس پاسخ صنعا به این تحرکات، اقدامات میدانی بود، چه با موشک هدف قرار دادن عربستان همانگونه که «ترکی المالکی» سخنگوی نیروهای ائتلاف گفته است و یا ادامه درگیری برای کنترل شهر مارب آخرین سنگر طرفداران جناح‌های ائتلاف در شمال. 

حمله هوایی به عربستان سعودی همزمان با ورود «لندرکینگ» به مسقط پیامی را به آمریکایی‌ها منتقل می‌کند زیرا آن‌ها طی چند روز گذشته از صنعا خواستار خودداری از حملات هوایی به متحد استراتژیک خود در منطقه یعنی عربستان سعودی که آن را با انواع مختلف سلاح‌های دفاعی تقویت کرده و بر حمایت از او تاکید کرده‌اند، شدند. 

عربستان سعودی همراه با امارات، بحرین، سودان، مصر و کویت در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با کمک و چراغ سبز آمریکا با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند اما پس از گذشت پنج سال سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند. 

این جنگ که اکنون ۶ سال از زمان آغاز آن می گذرد برای عربستان هیچ دستاوردی جز شکست به همراه نداشته و  بر اثر آن تاکنون هزاران یمنی کشته و موجب نابودی زیر ساخت های این کشور شده و یکی از بدترین بحران های انسانی در آن شکل گرفته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha