۱۰ اسفند ۱۳۹۹، ۱۹:۴۸
کد خبرنگار: 2108
کد خبر: 84246342
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سالانه ۲۳۰ میلیون دلار کالا از مرز سیرانبند بانه به عراق صادر می‌شود

سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت: مرز سیرانبند بانه ظرفیت های خوبی برای تبادلات تجاری دارد به طوری که سالانه ۲۳۰ میلیون دلار کالا از این مرز به اقلیم کردستان عراق صادر می‌شود.

به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز یکشنبه در نشست عالی مشترک همکاری مرزی استانهای کردستان و سلیمانیه اقلیم کردستان عراق اظهار داشت: مردم شهرستان بانه با اقلیم کردستان عراق روابط دیرینه به لحاظ خویشاوندی، فرهنگی و زبانی دارند این مهم زمینه را برای توسعه مبادلات مرزی فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه مرز سیرانبند بانه به صورت بازارچه مرزی فعال است ادامه داد:با ایجاد زیرساخت و توسعه مرز بنا داریم تجارت را در این مرز توسعه دهیم.

مرادنیا رسمی شدن مرز سیرانبند بانه را یکی از خواسته های دیرینه مردم و تجار منطقه عنوان کرد و یاد آور شد: مهمترین خواسته مردم کردستان رسمی شدن مرز سیرانبند بانه است و انتظار دارند که این مرز به زودی بازگشایی شود.

وی اظهار داشت: بنا داریم راه آهن کردستان را تا اقلیم کردستان عراق گسترش دهیم و روابط تجاری را نیز گسترش دهیم.

زیرساخت های مرز سیرانبند از طرف عراق فراهم می‌شود

معاون وزیر داخله اقلیم کردستان عراق در این نشست گفت: تلاش می کنیم در مدت زمان کوتاهی زیرساخت های مرز را فراهم می کنیم و استانداردهای لازم برای یک مرز رسمی را فراهم می کنیم.

"چتو صالح سعید" یکی اهداف این نشست را مشخص شدن الزامات قانونی برای رسمی شدن مرز عنوان کرد افزود: تا یک ماه آینده نواقص و کمبودها برطرف می شود و زمینه برای رسمی شدن و تردد مسافر فراهم می شود.

وی اظهار داشت: کمیته ای برای تعیین نیازهای مرز تشکیل می شود و این هیات نیازها و الزامات را مشخص و به زودی براساس نظر این کمیته ای الزامات و زیرساخت ها فراهم می شود.

صالح سعید با اشاره به روابط نزدیک اقلیم کردستان عراق با جمهوری اسلامی ایران گفت: ما خود را مدیون همکاری جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با حکومت بعث عراق می دانیم و بر همین اساس راه "مام جلال طالبانی" و "نوشیروان مصطفی" همچنان ادامه دارد.

وی منطقه ویژه اقتصادی بانه را ظرفیت خوبی برای سرمایه گذاران عراقی عنوان کرد و افزود: مرز سیرانبند بانه برای اقلیم کردستان عراق یک مرز استراتژیک و راهبردی است و تمام تعهدات خود را در قبال مرز سیرانبند برای رسمی شدن مرز انجام می دهیم.

در نشست عالی مشترک همکاری مرزی استانهای کردستان و سلیمانیه اقلیم کردستان عراق تفاهم نامه ۲ طرف برای رسمی شدن مرز سیرانبند بانه توسط "لیلا علی" معاون استاندار سلیمانیه و خالد جعفری معاون امور اقتصادی استانداری کردستان رونوشت شد.

طرف عراق متعهد شد تا یک ماه آینده زیرساخت های لازم را برای رسمی شدن مرز سیرانبند بانه فراهم کند و تردد مسافر از دهم فروردین سال آینده تردد آغاز شود اما تزایت

نشست مشترک همکاری مرزی استانهای کردستان و سلیمانیه اقلیم کردستان عراق در هتل داوینکو با حضور معاون وزیر داخله اقلیم کردستان چتو صالح سعید، معاون استاندار سلیمانیه لیلا علی، فرماندار پنجوین، استاندار کردستان بهمن مراد نیا و هیات همراه در بانه برگزار شد.

مرز سیرانبند بانه در نزدیکی روستای تخلیه شده سیرانبند و در ۲۵ کیلومتری غرب بانه واقع شده است و به لحاظ فعالیت‌های تجاری تاریخچه‌ای بیش از ۱۳۸۰ سال بویژه در بخش صادرات کالا دارد که با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط ویژه، همیشه مورد توجه فعالان اقتصادی منطقه بوده و در همه شرایط زمانی فعالیت در این مرز برقرار بوده است.

 شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha