حسن ایزانلو روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سفیدک تاغزار و انگل دارواش ۲ بیماری هستند که امسال منابع طبیعی استان را درگیر کرده اند.
وی در مورد بیماری سفیدک تاغ گفت: این بیماری عمدتا در تاغزارهای دست کاشت استان مشاهده می شود و از آنجا که شدت آلودگی در تاغزارهای دست کاشت استان بالا بود در برخی مناطق ناچار به قطع و هرس تاغ های آلوده شدیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر تاغ های دست کاشت هرس و قطع نمی شد ممکن بود تاغزارهایی که به طور خودرو رشد کرده اند، نیز در معرض خطر قرار بگیرند.
ایزانلو، گستره تاغزارهای دست کاشت خراسان شمالی را سه هزار هکتار عنوان کرد و افزود: شدت این بیماری قارچی در ۴۰۰ هکتار از تاغزارهای دست کاشت بیش از دیگر نقاط بود و به همین دلیل کار مهار و مبارزه با آفت در این پهنه آغاز شد که تا نوروز به پایان می رسد.
رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: اگر نتوانیم آلودگی را در تاغزارها کنترل کنیم این تاغزارها در معرض خشکیدگی و از بین رفتن قرار خواهند گرفت.
وی در مورد بیماری انگل دارواش نیز گفت: این بیماری در سطح ۵۰ هکتار از جنگل های «وی وی» شهرستان مانه و سملقان دیده شده و عمدتا درختان افرا و کرکو را درگیر کرده است.
ایزانلو با اشاره به سختگذر بودن منطقه آلوده، اظهار داشت: مبارزه با این بیماری هنوز آغاز نشده است اما تا پیش از عید و قبل از پایان یافتن زمان مناسب برای هرس، باید آغاز شود.
وی با بیان اینکه این بیماری انگلی موجب خشکیدن تدریجی درختان می شود، اظهار داشت: هرس درختان آلوده تنها راه مقابله با برخی بیماری های درختان از جمله این انگل است.
وی افزود: اگر سطح بیماری کم باشد بهتر است بگذاریم طبیعت چرخه را به حالت اول برگرداند و این اتفاق نیز همیشه در سطوح کم اتفاق می افتد اما در جایی که سطح بزرگی از منابع طبیعی با بیماری درگیر می شود، وارد نشدن عامل انسانی، منابع طبیعی را با خطر مواجه می کند.
ایزانلو اظهار داشت: اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی هر ساله با انجام گشت، مراقبت و پایش عرصه های طبیعی استان، رصد و شناسایی مناطق و کانون های آلوده به آفات و بیماری ها در مراتع و جنگل های استان اقدام می کند تا با کنترل بیماری ها و آفات، پایداری اکولوژیک عرصه ها را حفظ کند.
تاغ درختچه ای از تیرهٔ تاجخروسان و زیرتیره اسفناجیان، با مقاومت زیاد در برابر خشکی و گرما با شبکه ریشهای گسترده است که در جلوگیری از گسترش کویر نقشی ممتاز دارد.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یکمیلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
نظر شما