اصغر صمیمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آفت گیاه نیمه انگلی دارواش امسال بیشتر درختان جنگلی زالزاک شهرستان سملقان را درگیر کرد و مبارزه با آن انجام شد.
وی افزود: یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال از محل اعتبارات طرح استانی حفاظت و حمایت از جنگل های خراسان شمالی برای مبارزه با این آفت تخصیص یافت.
رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: این اعتبارات به منظور جلوگیری از سرایت آفت به سایر درختان سالم تخصیص یافت تا با مشارکت اهالی و بهره برداران نسبت به پاکسازی درختان از این آفت اقدام شود.
وی با تاکید بر مبارزه به موقع با این آفت ادامه داد: دارواش در آلودگی های شدید درخت را ضعیف کرده و آماده برای حمله پاتوژنهای پوسیدگی چوب، ریشه و شکستگی و سرانجام مرگ درخت می شود.
به گزارش ایرنا، دارواش در واقع نوعی انگل است که از طریق باد و همچنین پرندگان قابل انتقال است و گیاه نیمه انگلی دارواش فاقد ریشه بوده و آب و مواد غذایی مورد نیاز خود را از شیره خام میزبان دریافت می کند و به مرور میزبان را ضعیف و آن را خشک می کند.
این گیاه نیمه انگلی در موقع جوانه زدن سمی تولید می کند که بر روی این درخت تاثیر کرده و شاخه های آن را می خشکاند.
گستره حوزه منابع طبیعی خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این میزان یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار هم جنگل است.
جنگل های خراسان شمالی در گستره ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جزو جنگل های حفاظتی کشور محسوب می شود.
۲۵ هزار هکتار از جنگل های این استان جزو ناحیه رویشی هیرکانی و الباقی جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی محسوب می شود که گونه های ارس، افرا، کرکو، زالزالک و بلوط را در خود دارد.
نظر شما