"مصطفی رجبی مشهدی" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود:براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی وزارت نیرو مکلف است بهای انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی، آلومینیوم، مس، فلزات اساسی و کانیهای فلزی، واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی را با احتساب بهای انتقال انرژی برق تا محل تحویل به مصرفکننده بر مبنای نرخ خرید انرژی برق از نیروگاههای دارای قرارداد تبدیل انرژی (ECA) محاسبه و دریافت کند.
وی توضیح داد: این مصوبه مربوط بودجه سال آینده کشور است که پس از تصویب و تایید شورای نگهبان به عنوان قانون باید اجرایی شود.
سخنگوی صنعت برق گفت: سهم بخش برق از کل سبد هزینه های صنایع بزرگ حدود یک درصد برآورد می شود.
رجبی مشهدی افزود: براساس مصوبه جدید مجلس این سهم کمتر از پنج درصد از کل سبد هزینه های این صنایع را به خود اختصاص می دهد.
وی گفت: سهم برق در سبد هزینه های صنایع بزرگ چندان افزایشی ندارد و در واقع یارانه انرژی این بخش کاهش می یابد و منجر به کاهش سود این صنایع می شود و از اینرو نباید موجب افزایش قیمت محصولات این صنایع شود.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان ساخت: این صنایع همچنان از یارانه های دولتی بهره می برند و در واقع این یارانه به میزان ناچیزی کاهش خواهد یافت.
بررسی خبرنگار اقتصادی ایرنا نشان می دهد این کاهش یارانه دولت از سهم برق صنایع بزرگ نسبت به افزایش قیمتی که در این مدت در محصولات این صنایع شاهد بوده ایم و سودی که نصیب بخش برق می شود، آنقدر زیاد نیست و انتظار می رود دولت مجوزی برای افزایش قیمت محصولات تولیدی این صنایع داده نشود.
به گزارش ایرنا، وزیر نیرو اواخر شهریورماه امسال با اشاره به اینکه بحث افزایش قیمت برق صنعتی متعلق به امروز نیست، گفته بود: تعیین نرخ برق صنایع، مستلزم کار کارشناسی است.
رضا اردکانیان وزیر نیرو ضمن اشاره به درخواست سندیکای شرکت های تولیدکننده برق برای افزایش قیمت برق صنایع گفت: بحث افزایش قیمت برق صنعتی متعلق به امروز نیست و معتقدم باید در فضای کارشناسی حول آن بحث کرد و درنهایت با رعایت تمامی جوانب تصمیم گرفت.
وزیر نیرو ، با اشاره به این نکته که بسیاری از کشورهای جهان به منظور حمایت از تولید خود، هزینۀ برق صنعتی را با نرخ کمتری نسبت به برق خانگی دریافت میکنند، گفت: در سال جهش تولید، توجه به تولید داخل بوسیله کاهش قیمت نهادههای تولید باید مورد نظر دستگاههای سیاستگذار برای تصمیمگیری باشد.
وی با اشاره به صنایعی که کلیه محصولات خود را به خارج از کشور صادر میکنند، گفت: تصمیمگیری در ارتباط با تعیین قیمت برق فروشی به صنایعی که محصولات خود را صادر میکنند نیازمند بررسی است، اما این قیمت باید به نحوی تامین شود که یارانه دولتی با در نظر گرفتن مباحث کارشناسی به صنایع اختصاص یابد.
اردکانیان ضمن تشریح راهکارهای موجود به منظور خارج کردن صنعت نیروگاهی از شرایط موجود، تصریح کرد: نباید اینگونه باشد که صنایعی خاص، از یارانههای ویژهای برخوردار شوند و تخصیص این منابع باید با توجه به سیاستهای حمایتی به دقت انجام شود.
نظر شما