به گزارش روز سه شنبه معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، این شرکت دانشبنیان با تولید صمغ زانتان، نیاز صنایع مختلف شیمی، غذایی، فرآوردههای نفتی و مواد آرایشی را پاسخ داد، محصولی بسیار پرکاربرد و مهم که بازار واردات داغی داشت، اما این شرکت با تولید این ماده ایران را در فهرست کشورهای محدود تولیدکننده این ماده قرار داد.
صمغ زانتان یک ماده افزودنی غذایی است که به ضخیم شدن محصولات غذایی کمک میکند. این ماده معمولا در صنایع، جایی که به اتصال مواد به یکدیگر نیاز است کاربرد دارد. صمغ زانتان به عنوان یک تثبیتکننده نیز شناخته می شود. این صمغ از گلوکز حاصل از غلات مانند ذرت، سویا یا گندم و گاهی از لاکتوز (قند حاصل از شیر) تولید میشود. از نیشکر و چغندر نیز میتوان به عنوان منبع گلوکز در محصول استفاده کرد.
این ماده در صنایع بالا دستی نفت، صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی، داروسازی، رنگهای ساختمانی، لعاب و سرامیک، نساجی، سرامیک، کشاورزی و راه سازی و معدن کاربرد بسیاری دارد.
مجتبی بدری مدیر عامل این شرکت دانشبنیان گفت: نیاز کشور به این ماده پایدارکننده بسیار زیاد است و برای رفع نیاز صنایع سالیانه ۵۰۰ تن صمغ زانتان باید در کشور تولید شود. در این مجموعه دانش بنیان ۴۰۰ تن را تامین میکنیم و بقیه نیاز کشور را بازار واردات پاسخ می دهد. این صمغ در انواع مختلفی از نوشابهها، کنسروها و مواد غذایی منجمد مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: این صمغ، با وجود داشتن وزن مولکولی بالا، به سادگی در آب سرد و گرم حل میشود و حتی در مقادیر کم، محلول بسیار غلیظ تولید میکند.
بدری ادامه داد: تولید این محصول راهبردی در اختیار چند کشور بود، اما ایران نیز با تولید آن به جرگه این کشورها پیوست. پیش از این تنها کشورهای فرانسه، انگلیس، آلمان و آمریکا این ماده را تولید می کردند.
این فعال فناور بیان کرد: این شرکت یکی از واحدهای مطرح صنعت زیستی میکروبی در سطح کشور است و در نظر دارد علاوه بر زانتان تولیدات خود را با محصولاتی در حوزه زیستی متکی بر بیوپلیمرها گسترش دهد. متخصصان ما توانایی تهیه سویههای میکروبی، طراحی فرآیند، تهیه نقشهها و ساخت تجهیزات در مرحله پایلوت برای فرآیندهای تولید میکروبی و مشاوره در تولید زیست فناوری میکروبی را دارند.
نظر شما