مدیر مرکز اسناد نفت: موزه نفت‌سوزهای کرمان در دنیا نمونه ندارد

کرمان - ایرنا - مدیر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت کشور گفت: احداث موزه نفت سوزها به عنوان یک کار فرهنگی برای شهر کرمان در دنیا و منطقه نمونه ندارد زیرا با وجود داشتن انواع نفت سوزها، به صورت تخصصی، تنها به این حوزه می‌پردازد. 

به گزارش ایرنا، اکبر نعمت اللهی  عصر سه شنبه در آیین افتتاح موزه نفت‌سوزها در کرمان افزود: وزارت نفت در حفظ میراث، ابنیه و تاسیسات قدیمی کم کاری کرده بود لذا از پنج سال پیش این مرکز با توجه وزیر نفت و دیگر مسئولان اجرا شد.
وی اظهار داشت: تاکنون ۱۲۴ نقطه تاریخی مربوط به وزارت نفت را به ثبت ملی رساندیم، ۴۰ میلیون برگ سند تاریخی، ۱۳ هزار شی تاریخی جمع آوری، مرمت و پنج موزه را افتتاح کردیم.
مدیر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت کشور گفت: آمار موزه‌های وزارت نفت را تا پایان سال ۱۴۰۰ به هشت موزه و در این راستا موزه‌های اکتشاف، حفاری و تولید مسجد سلیمان، موزه مشهد و کرمانشاه به بهره برداری می‌رسد.
وی بیان داشت: برنامه طولانی مدت وزارت نفت براساس افتتاح ۲۸ موزه در سراسر ایران تعریف شده و تا آنجا که بتوانیم این برنامه را به منصه ظهور می‌گذاریم تا این میراث برای جمهوری اسلامی ماندگار شود.
نعمت‌الهی افزود: موزه کرمان ویژه است زیرا با نفت ارتباط ندارد اما از این محصول استفاده کرده و نفت سوزها که از ۱۲۰ سال پیش در کشور استفاده شده، در آن روزگار که ما از نفت بهره برداری نکردیم و از خارج از کشور واردات می‌کردیم، اشیای قدیمی نفت سوز از ۱۸ استان شناسایی جمع آوری و در چهار سالن در کرمان عرضه شد.
وی ادامه داد: همچنین اتاقی ویژه برای پرداختن به تاریخ کرمان و فعالیت‌های استعمارگر انگلیسی را به تصویر می‌کشد که امیدواریم این بخش به سرعت تکمیل شود و امیدواریم فازهای دیگر موزه کرمان به بهره برداری و بخش های دیگر نفت را به نمایش بگذارد که مجموعه این موزه کامل شود.
مدیر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت کشور گفت: سه سال گذشته ۵۰ سفر در راستای احداث موزه نفت سوزها به کرمان داشتیم تا به افتتاح رسید، ۷۰ درصد ساختمان مربوط به دوره زندیه، قدیمی و زیبا با همکاری میراث فرهنگی و شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی در ۲ مرحله احیا و مرمت شد و سرانجام تلاش‌ها امروز به ثمر نشست.
وی اضافه کرد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهرداری و استاندار کرمان، نماینده ولی فقیه در استان و شهردار، وزارت نفت و شرکت ملی پخش فراورده نفتی منطقه کرمان تلاش کردند که این موزه به ثمر بنشیند و جزو دارایی های شهر و استان کرمان قرار گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha