به گزارش ایرنا، فریدون فعالی شامگاه سهشنبه در آیین گشایش موزه نفت سوزها افزود: کرمان استان شگفتی های پنهان لقب گرفته و هرروز این شگفتیها برای ما نمایانتر می شود.
وی اظهار داشت: هفت هزار اثر تاریخی، ۷۰۰ اثر ثبت ملی و هفت اثر جهانی داشته های خوب میراث فرهنگی استان کرمان است لذا در این بخش می توانیم بستری مناسب برای استان فراهم کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با بیان اینکه کرمان ظرفیت سرمایهگذاری در حوزه کویرنوردی و گردشگری معدن را دارد، گفت: نمایشگاه بین المللی در تهران، استان کرمان را برتر انتخاب کرد مه این امر وظیفه ما را برای معرفی هر چه بیشتر این ظرفیت ها سنگین تر می کند.
وی تاکید کرد: کرمان دیار کریمان با وجود مزار سردار دلها ظرفیت دارد که محور گردشگری مقاومت و قرار گیرد و ازین پس بازدیدهایی در این بخش خواهیم داشت که وظیفه ما را سنگین میکند.
فعالی افزود: سهم دیار کریمان از گردشگری کشور بیش از وضعیت فعلی است لذا مطالبه داریم که به موزه منطقه ای جیرفت توجهی جدی تر شود.
وی با بیان اینکه آثار کشف شده در منطقه جنوب کرمان داشته های استان کرمان را معرفی می کند گفت: باید زمینه اجرای موزههای بیشتری در استان کرمان با توجه به ظرفیتها فراهم کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان ادامه داد: موزههای ما نیاز به بازنگری، روح تازه و فضای جدید دارند که با هم افزایی دیار کریمان را به جایگاه واقعی خود میرسانیم.
آیین گشایش و بهرهبرداری رسمی موزه 'نفتسوزها' در کرمان، روز سهشنبه دوازدهم اسفند ۹۹ با حضور جمعی از مدیران و مقامات ارشد وزارت نفت و مسوولان محلی استان کرمان برگزار شد.
موزه نفتسوزها واقع در باغ و عمارت کنسولگری قدیمی انگلیس در محله زریسف شهر کرمان پنجمین موزه از موزههای صنعت نفت و نخستین موزه صنعتی - اجتماعی کشور به شمار میرود که بنای آن به کوشش مدیریت موزهها و مرکز اسناد صنعت نفت و با تصویب اداره کل ثبت آثار وزارت میراث فرهنگی، به شماره ۳۱ هزار و ۷۸۵ در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفته است.
عمارت کهن کنسولگری انگلیس توسط سیدابوالحسنخان بیگی (حاکم وقت کرمان در دوره زندیه) ساخته شد و در دوران پس از زندیه سالها مقر مأموران انگلیس در شرق ایران و از جمله مقر فرماندهی پلیس جنوب ایران بود.
پس از رفتن انگلیسیها، این ساختمان به شرکت نفت انگلیس و ایران واگذار شد و تا زمان ملی شدن صنعت نفت در اختیار ایشان باقی ماند. پس از ملی شدن صنعت نفت، این عمارت در اختیار شرکت ملی نفت و سپس شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی منطقه کرمان قرار گرفت و از آن برای کاربری مسکونی بهرهبرداری میشد.
این عمارت مدتها به صورت متروکه رها شده بود و در معرض آسیب و تخریب قرار داشت که پس از تشکیل مدیریت موزهها و مرکز اسناد صنعت نفت، مقدمات بازسازی و مرمت بنا آغاز شد و با عنوان موزه نفتسوزها در آستانه بهرهبرداری رسمی قرار دارد.
نظر شما