به گزارش ایرنا، احمد کرمی روز سه شنبه در کمیته مناسب سازی و شورای سالمندان استان گفت: متاسفانه برخی مدیران دستگاه های اجرایی عضو ستاد مناسب سازی نسبت به مصوبات این کمیته کمکاری داشته و توجه کافی ندارند.
وی ادامه داد: با وجود اینکه اقدام هایی در این زمینه انجام گرفته ولی برخی دستگاه ها کوتاهی داشته که این مساله در ارزیابی مدیران اعمال خواهد شد.
معاون استاندار ایلام با اشاره به اینکه در طرح های جدید عمران شهری مساله مناسب سازی رعایت می شود، تاکید کرد: فضاهای احداثی گذشته نیز باید اصلاح و بازنگری شده و نباید مانعی برای تردد آزادانه افراد دارای معلولیت و سالمند وجود داشته باشد.
کرمی با بیان اینکه نباید مانعی برای تردد افراد دارای معلولیت و سالمند در شهرها وجود داشته باشد، یادآور شد: کمیته های نظارت شهرستانی باید هزینههای مناسبسازی را بصورت هدفمند متناسب با رفع مشکلات این قشر از جامعه انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه برای تسریع در روند مناسب سازی دستگاه های مختلف این فرآیند را در برنامه زمانبندی شده معین و بصورت جدی انجام دهند، از مدیران عضو این کمیته خواست اقدامات خود را در زمینه مناسب سازی به بهزیستی منعکس کنند.
مدیرکل بهزیستی ایلام نیز در این نشست با اشاره به تعیین ۲ شهر ایوان و بدره به عنوان نمونه برای شهر بدون مانع برای تردد افراد دارای معلولیت و سالمند گفت: شهرداران و فرمانداران محلات دوستدار سالمند را تعیین کنند.
زهرا همتی همچنین با بیان اینکه ایلام رتبه ۲۱ در زمینه نرخ سالمندی را در کشور داراست، افزود: نرخ سالمندی ایلام ۸.۵۱ با جمعیت ۴۹ هزار و ۳۶۰ نفر است.
وی با ذکر اینکه اگرچه افزایش نرخ امید به زندگی تاکنون روند صعودی در کشور داشته، یادآور شد: بر اساس بررسی های انجام شده تا سال ۲۰۵۰ حدود ۱۶ درصد جمعیت جهان سالمند بوده ولی این نرخ در ایران تا سال ۱۴۲۰ حدود ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت که مساله ای نگران کننده است.
مدیرکل بهزیستی ایلام ادامه داد: سند ملی سالمندان در ۶ محور تدوین و کلیه دستگاه های اجرایی متناسب با آن باید اقدامات لازم برای خدمات دهی به این قشر را انجام دهند.
همتی همچنین از کلیه دستگاههای اجرایی استان خواست تا بانک اطلاعاتی از سالمندان زیرمجموعه خود داشته باشند.
نظر شما