سرهنگ منصور زارع روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: موضوع این کتابها در خصوص شهدا به خصوص سردارانی است که از این استان در دوران هشت سال دفاع مقدس در جبهههای غرب و جنوب کشور به نقشآفرینی مشغول بودند.
وی ادامه داد: یکی از بهترین راهها برای ماندگاری خاطره ، ایثار شهدا و رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس، تهیه و انتشار خاطره و تبیین جانفشانیهای آنهاست که تاکنون اقدامهای خوبی با همکاری بخشهای مختلف صورت گرفته است و این حرکت ادبی و فرهنگی همچنان ادامه دارد.
این مسوول به اهمیت ایجاد بانک اطلاعات شهدای استان یزد به عنوان یک اقدام ضروری در برگزاری کنگره ملی اشاره کرد و یادآور شد: در این خصوص اقدام لازم با همکاری برخی نهادها به خصوص همراهی خانوادهها و رزمندگان صورت گرفت و این موضوع با قوت پیگیری میشود.
زارع به راه اندازی هفت کارگروه شامل شهدا، جانبازان، اسناد، تاریخ شفاهی دفاع مقدس، آزادگان، رمان و داستان و کارگروه شعر، هنر و نقاشی خبر داد که در راستای برگزاری هرچه بهتر کنگره وظایف خود را برای ثبت و ماندگاری خاطره دوران دفاع مقدس و شهیدان انجام میدهد.
همچنین مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثاگران یزد ۱۲ اسفندماه جاری به ایرنا گفته بود: به مناسبت برگزاری دومین کنگره ملی چهار هزار شهید استان تاکنون ۴۱ هزار برگ وصیتنامه، دستنوشته و دلنوشته این عزیران در شهرها و روستاها جمع آوری شده است .
حجتالاسلام عباس زارع با بیان اینکه از این تعداد ۲ هزار و ۲۰۰ مورد وصیتنامه و بقیه دستنوشته و دلنوشته شهداست که با همکاری خانواده های ایثارگران و رزمندگان اسلام جمعآوری شد به اهمیت این اقدام فرهنگی با توجه برگزاری کنگره شهدا در استان اشاره کرد و ادامه داد: کار جمعآوری وصیتنامهها و دلنوشته شهیدان والامقام انقلاب اسلامی ادامه دارد و به همکاری مردم و رزمندگان در این مورد نیاز است.
این مسوول خاطرنشان کرد: در راستای برگزاری این کنگرره تاکنون ۲۴ هزار تماس تلفنی و حضوری با رعایت نکات بهداشتی بر اساس شرایط موجود با جامعه ایثارگران زیرپوشش به خصوص آزادگان و جانبازان سرافراز صورت گرفت.
زارع بیان کرد: تاکنون ۳۰۰ اثر فرهنگی و هنری شهیدان شامل نقاشی، طراحی و کاردستی شهدا جمعآوری شد و این کار با پیگیری سپاه و ادارهکل حفظ آثار و ازرشهای دفاع مقدس و خانواده شهیدان در استان ادامه دارد.
همچنین دبیرکل دومین کنگره ملی چهار هزار شهید استان یزد هدف از برگزاری این کنگره را گفتمانسازی خدمترسانی و استفاده از ظرفیت های درونی کشور ذکر کرد.
سردار سرتیپ پاسدار رضا پورشمسی نهم اسفندماه جاری با قدردانی از رسانههای استان برای پوشش خبری برنامههای این کنگره، فعالیت رسانهها در این خصوص را به لحاظ کیفی و کمی در تولید محتوا اقدامی ارزشمند خواند و گفت: در کمتر برنامهای شاهد برگزاری نشست های خبری و انعکاس گزارش عملکرد تمامی کمیتهها هستیم.
فرمانده سپاه الغدیر یزد گفت: همانطور که شهدای دفاع مقدس در کشور ایجاد گفتمان کردند، باید گفتمان خدمت رسانی و استفاده از ظرفیت های درونی و مردمی کشورمان را ترویج داد.
اجلاسیه کنگره چهار هزار شهید یزد اسفندماه سال ۹۹ برگزار شد و مراسم اختتامیه آن دهم فروردین سال ۱۴۰۰ به مناسبت قیام تاریخی مردم شهر یزد در چنین روزی در سال ۱۳۵۷ خورشیدی علیه رژیم ستم شاهی برگزار شد، برپا میشود.
بعد از دفاع مقدس تاکنون ۴۰۰ جلد کتاب در این حوزه با همکاری رزمندگان بسیجی و سپاهی و پیگیری نویسندگان مختلف در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال ارزشهای دفاع مقدس در استان چاپ شده است .
بر اساس آمار موجود پنج میلیون ایرانی در جنگ تحمیلی شرکت کردند که از این تعداد افزون بر ۲۲۰ هزار نفر به شهادت رسیدند. از میان شهدای جنگ تحمیلی، ۱۶ هزار نفر در جریان بمباران مناطق مسکونی به شهید شدند و بقیه در جبهه های نبرد به شهادت رسیدند.
در دفاع مقدس ۸۵ هزار نیروی بسیجی و ۴۸ هزار ارتشی ، بیش از ۳۳ هزار دانش آموز و بیش از سه هزار و ۵۰۰ دانشجو به شهادت رسیدند.
در این دوران ۸۸ مسیحی، ۱۸ کلیمی و ۹ زرتشتی در دفاع از خاک میهن شهید شدند و ۲ هزار تبعه غیر ایرانی نیز با حضور در جبهه های نبرد در مقابل عراق به شهادت رسیدند.
استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت چهار هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرد.
نظر شما