۱۳ اسفند ۱۳۹۹، ۱۴:۳۲
کد خبرنگار: 1168
کد خبر: 84250023
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۴۳۵ هزار راس دام زنده در خوی پلاک‌کوبی شدند

۱۳ اسفند ۱۳۹۹، ۱۴:۳۲
کد خبر: 84250023
۴۳۵ هزار راس دام زنده در خوی پلاک‌کوبی شدند

ارومیه- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی خوی گفت: امسال ۴۳۵ هزار دام زنده برای جلوگیری از قاچاق احشام در این شهرستان پلاک‌کوبی شده است.

علی اصغر امینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: از این تعداد ۳۹۰ هزار دام سبک و ۴۵ هزار دام سنگین هستند.

وی اظهار داشت : پلاک کوبی دام زنده در راستای جلوگیری از قاچاق صورت می‌گیرد.

وی بیان کرد: همچنین بر اساس تعداد پلاک کوبی دام زنده، بیش از هشت هزار تن نهاده دامی از جمله جو، سویا و ذرت در این شهرستان توزیع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی خوی بیان کرد: پس از اتمام مهلت پلاک‌کوبی هرگونه خرید، فروش و جابجایی دام زنده، فاقد پلاک کوبی ممنوع است.

امینی با اشاره به اینکه پلاک‌گذاری، این امکان را فراهم می‌کند که در صورت قاچاق دام به خارج از مرزها، رهگیری و رصد متخلفان به راحتی امکان‌پذیر باشد، افزود: با توجه به کنترل بازار برای دسترسی به میزان واقعی عرضه و تقاضای تولید دامی، دولت اقدام به اجرای طرح پلاک‌کوبی دام‌های سبک و سنگین کرده‌است.

وی ادامه داد: بر اساس این طرح، شناسنامه‌ای برای هر دام بر روی سامانه هویت‌گذاری کشور تشکیل و صادر می‌شود که فقط مختص دام‌های داخلی است.

وی افزود : همچنین طبق مصوبه تخصیص نهاده‌های دامی یارانه‌دار به واحدهای صنعتی دام سنگین و سبک منوط به انجام عملیات پلاک‌گذاری دام‌ها است و به همین دلیل هم دامداران باید پس از پلاک کوبی حتما شماره پلاک دام را در سامانه سازمان دامپزشکی ثبت کنند.

 پلاک‌کوبی دام طرحی است که سالیان سال روی زمین مانده بود ولی از اواسط سال ۱۳۹۷ با شروع نوسانات اقتصادی و افزایش قاچاق دام ، دولت مصمم به اجرای این طرح شد و وزارت جهاد کشاورزی ، مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور ،سازمان دامپزشکی و اتحادیه دامداران را موظف به اجرای این طرح کرد.

علاوه بر جلوگیری از قاچاق دام ، ردیابی ، اثبات مالکیت ، بهبود مدیریت گله، کنترل سلامت دام و غذای انسان، امنیت سرمایه گذاری، بیمه دام و محصولات دامی، رعایت حقوق حیوانات و مطالعات علمی و تحقیقاتی و توسعه عملیات اصلاح نژاد از مهم ترین اهداف پلاک کوبی دام اعلام شده است.

به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی ۹۶۷ کیلومتر مرز با ترکیه، عراق و نخجوان دارد که همین امر موجب شده، یکی از استان های درگیر با قاچاق به ویژه قاچاق احشام باشد.

سالانه هزاران میلیارد ریال کالای قاچاق از جمله احشامی که قاچاقچیان قصد انتقال آنها به خارج از کشور را دارند، در آذربایجان غربی کشف می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha