۱۳ اسفند ۱۳۹۹، ۱۸:۲۸
کد خبر: 84250100
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 عدم همراهی آسیای شرقی در تحریم های آمریکا علیه میانمار

تهران- ایرنا- ژاپن تایمز در گزارشی اعلام کرد: در حالی که به نظر می رسد آمریکا بدنبال ایجاد ائتلافی برای مجازات و تنبیه بیشتر ژنرال های میانماری باشد، اما موفقیتی در متقاعد کردن دولت های جنوب شرق آسیا برای همکاری بدست نیاورده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ژاپن تایمز افزود: رژیم مین اونگ هالیگ فرمانده ارتش میانمار پس از صحبت های نماینده این کشور در سازمان ملل متحد درباره محکوم کردن کنترل ارتش و کشتار ۱۸ نفر در روز یکشنبه که خونین ترین روز از ابتدای کودتا در تاریخ اول فوریه بوده است، مورد تقبیح بیشتر قرار گرفت. با وجود اینکه حکومت نظامی به نیروهای امنیتی دستور داده بود تا از شلیک به مردم خودداری کنند، گزارش های روز سه شنبه حاکی از آن است که معترضان همچنان گلوله باران می شوند. 

به گفته جک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا، فشار بین المللی از سوی آمریکا بر میانمار بیشتر می شود و این کشور در حال هماهنگی نزدیک با متحدانش در منطقه هند-اقیانوسیه است و اقدامات بیشتری پس از تایید تحریم ها بر روی کسانی که در این کودتا نقش داشتند اتخاذ خواهد کرد . انگلستان هم از تحریم ژنرال های میانماری خبر داد و اتحادیه اروپا هم اعلام کرد که در حال بررسی قوانین مجازاتی و تنبیهی است. 

در ادامه این گزارش آمده است: در مقابل کشورهای آسیایی هیچ گونه اقدام عملی انجام ندادند. این در حالی است که اندونزی از شروع مذاکرات برای دیپلماسی خبر داده و سنگاپور تنها اعلام کرده که از میزان خشونت ها به وحشت افتاده است. اما هیچ کشوری در منطقه تا کنون نشان نداده است که از تحریم ها و یا هرگونه اقدام اقتصادی که به ارتش میانمار ضربه بزند پشتیبانی خواهد کرد. 

روز سه شنبه وزیران امور خارجه ۱۰ کشور عضو اتحادیه آسیای جنوب شرقی  ASEAN  که شامل میانمار هم هست، برای ایجاد توازن به منظور آزادی آنگ سان سوچی بدون دخالت در امور داخلی این کشور تلاش کردند. نخست وزیر سنگاپور لی هسین لونگ در گفتگو با تلویزیون بی بی سی گفت : "تحریم ها فقط مردم را اذیت و میانمار را به کشورهایی مانند چین نزدیک تر خواهد کرد. " وی افزود : " می توانید آنها را تحریم کنید، محکوم کنید، راه حل ارائه کنید یا نه. اما واقعیت این است که این کارها تاثیر اندکی دارند. ما باید مخالفت مان را با اتفاقی که در جریان است و با ارزش های بسیاری از کشورها و در حقیقت با ارزش های انسانی مغایرت دارد ابراز کنیم." 

این گزارش می افزاید: برای ژنرال های میانماری بی میلی کشورهای آسیای جنوب شرقی به تحریم های امریکا یا حتی حذف آنها از جلسات در حالی که در تلاش برای بدست اوردن قدرت در کشور هستند به شکلی موثر حیات دیپلماتیک شان را تقویت می کند. پیش از این حدود یک دهه قبل پیوندهای اقتصادی با آسیا به حکومت نظامی میانمار اجازه داد تا برای مدتها با وجود تحریم های گسترده غرب که در مقایسه با حالا بسیار بیشتر بود به بقای خود ادامه دهد. 

لی مورگنبسر سخنران دانشگاه گریفیث استرالیا که در زمینه سیاست های آسیای جنوب شرقی تحقیق می کند، گفت: اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی ASEAN ، گزارشی از سوابق بی تفاوتیِ مقامات به قانون در میانمار در دست دارند. در میان ده کشور  اتحادیه آسیای جنوب شرقی دو کشور توسط ارتش و با کودتا اداره می شوند، دو کشور سیستم کمونیستی بدون انتخابات دارند، در دو کشور احزابی در قدرت برای بیش از دو دهه  وجود دارند و یک کشور هم رژیم سلطنت مطلق است. مالزی، اندونزی و فیلیپین تنها کشورهای دموکراتیکی هستند که در سال های اخیر روند انتقال قدرت از یک حزب به حزب دیگر را در آرامش و صلح انجام دادند. کشورهای آسیایی از تحریم های ژنرال های میانمار در نسل کشی اقلیت مسلمان روهینگیایی که منجر به فرار  بیش از ۷۰۰ هزار نفر به مرزهای بنگلادش بود هم اجتناب کردند. 

 در ادامه این گزارش آمده است: یک برنامه  مستقل حقیقت یاب سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۹ به یافته هایی دست پیدا کرد مبنی بر اینکه دستکم ۵۹ شرکت خارجی بیشتر از آسیا در مبادلات اقتصادی با ارتش دست داشتند که به شکلی اساسی توانایی ارتش را برای اعمال خشونت علیه حقوق بشر بدون هیچگونه مجازاتی افزایش دادند. 

برژیت ولش محقق افتخاری مرکز مطالعات آسیا در دانشگاه ناتینگهام مالزی گفت: " کشورهای اتحادیه آسیای جنوب شرقی در زمان بحران روهینگیا به ارتش اجازه فرار از مجازات را دادند و حالا با چیزی خطرناک تر باید دست و پنجه نرم کنند. " 

در ادامه گزارش ژاپن تایمز آمده است: ژنرال های میانماری به روشنی اعلام کردند که قصد برگرداندن کشور به انزوا را ندارند و وعده برگزاری انتخابات پس از یک سال حکومت اضطراری را دادند. حکومت نظامی میانمار آنگ نایینگ اوو که از چهره های شاخص سرمایه گذاری خارجی بوده را به عنوان وزیر اقتصاد منصوب کرده است. 

این گزارش نشان می دهد چین و تایلند به تنهایی حدود نیمی از تجارت در سال ۲۰۱۹ و اروپا تقریبا حدود ۱۳ درصد سهم تجارت را با میانمار داشتند. اقتصاد آسیا مشخص می کند از ده سرمایه گذاری مهم در ژانویه ۷ مورد توسط چین و سنگاپور انجام شده است. شرکت دولتی ویتنامی وییتل گروپ اعلام کرد در سال ۲۰۱۸ ، ۱.۵ میلیارد دلار برای اپراتور موبایل مای تل سرمایه گذاری کرده است. در همان حال شرکت دولتی تایلند ، پی تی تی ، از طریق خلیج مارتابان از میانمار گاز طبیعی وارد می کرده است. 

اونگ کونگ یونگ دبیر پیشین اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی ASEAN  گفت: این اتحادیه باید موضع مشخص و روشنی به ویژه درباره کشتار غیرنظامیان در میانمار اتخاذ کند. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha