به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، «مسعود عدلطلب» با اشاره به رویکرد سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران در سیاستگذاری و برنامهریزی نظامهای صنفی کشاورزی تشکلهای بخش کشاورزی، افزود: این سازمان به عنوان متولی حاکمیتی تشکلهای بخش کشاورزی طبق اساسنامه مصوب سال ۱۳۴۸ و قانون شرکتهای تعاونی مصوب سال ۱۳۵۰، مسوولیت سازماندهی و ساماندهی توانمندسازی تشکلهای بخش کشاورزی اعم از تعاونی ها، اتحادیه، صنوف و تشکلهای کشاورزی را بر عهده دارد.
وی با اشاره به شبکه تشکلها و تعاونی های تحت پوشش سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران، اظهار داشت: شرکتهای تعاونی روستایی، شرکتهای تعاونی کشاورزی، شرکتهای تعاونی زنان روستایی و اتحادیههای ملی و سراسری کشاورزی روستایی جزو این شبکه هستند.
مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردمنهاد سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، با اشاره به انتقال دفتر نظام بهره برداری و دفتر صنوف تشکلهای مردم نهاد درسال ۱۳۸۸ از وزارت جهاد کشاورزی به سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران، تصریح کرد: ساماندهی، شرکتهای تعاونی تولید، شرکتهای سهامی زراعی و کشت صنعت در حوزه وظایف دفتر نظام های بهره برداری و نظامهای صنفی کشاورزی، مجمع ملی خبرگان کشاورزی، مجمع هماهنگی حمایتی تشکلهای بخش کشاورزی و سایر تشکلهای مردم نهاد اعم از انجمن های تخصصی، محصولی، فدراسیون، سازمان های مردم نهاد درحوزه وظایف دفتر صنوف و تشکلهای مردم نهاد به وظایف سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران قرار گرفت.
به گفته عدل طلب، ماموریت ساماندهی صنوف و تشکل ها مردم نهاد و دبیر هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی، هدایت، حمایت و نظارت بر صنوف و تشکل های مردم نهاد در راستای افزایش بهرهوری و توسعه منابع انسانی شاغل در بخش کشاورزی کمک به پیشبرد اهداف و برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در زنجیره تولید و تامین محصولات کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه نظام صنفی کشاورزی بزرگترین و فراگیرترین تشکل بخش کشاورزی با بیش از یکهزار و ۲۰۰ عضو در راستای دفاع از حقوق و منافع صنفی تولید کنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی فعالیت میکند، افزود: هویتبخشی به شاغلان و مشاغل بخش کشاورزی و حضور در مجامع سیاستگذاری و تصمیم گیری از وظایف و کارکردها این نظام صنفی است.
به گفته این مسوول، سازماندهی و تشکیل ۴۱۸ نظام صنفی در سطح شهرستان، ۳۲ نظام صنفی در سطح استانها، عضویت یکهزار و ۲۰۰ نفر از تولید کنندگان و بهره برداران، صدور بیش از یک میلیون پروانه فعالیت کشاورزی و شناسه طبقه بندی ۳۶۰ عنوان تشکل کشاورزی بر نهادهای کد گذاری بین المللی ایسک از جمله دستاوردهای نظام صنفی کشاورزی است.
مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درباره مجمع ملی خبرگان کشاورزی گفت: مجمع ملی خبرگان کشاورزی تشکلی است مرکب از نمایندگان نمونه و برگزیدگان بخش کشاورزی به منظور انتقال تجربیات و دانش فنی کشاورزان خبره تشکیل شده که در سطح ملی با عنوان مجمع خبرگان کشاورزی، در سطح استان کانون، در سطح شهرستان انجمن فعالیت می کند.
وی ادامه داد: اکنون مجمع ملی خبرگان کشاورزی ۳۱ کانون استانی و ۳۶۴ انجمن شهرستانی بابیش از ۶۵ هزار نفر عضو دارد.
عدل طلب، از دیگر تشکلهای فعال سازمان مرکزی تعاون روستایی را مجمع هماهنگی و حمایتی تشکلهای کشاورزی عنوان کرد و یادآور شد: مجمع هماهنگی و حمایتی تشکلهای کشاورزی تشکلی است مرکب از نمایندگان تشکل ها و نهادهای فعال بخش کشاورزی که باهدف حمایت وتقویت و توانمند سازی تشکلهای بخش کشاورزی فعالی می کنند.
مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ادامه داد:. مجمع هماهنگی و حمایتی تشکلهای کشاورزی در سطح ملی، استان و شهرستان فعال بوده و ۲۵ کانون استانی ۲۵۱ انجمن شهرستانی دارد.
به گفته وی، از دیگر انجمن های تخصصی و محصولی فعال در سطح ملی فدراسیون صنایع غذایی، انجمن توزیع کنندگان عمده نهادهای دام، طیور و ابزیان، انجمن گل رز ایرانیان، انجمن گلخانه سازان ایران، انجمن استارت اپ های کشاورزی، انجمن گلخانه داران، انجمن الوورا و انجمن گل نرگس ایرانی است.
وی از جمله سیاستها و برنامههای سازمان در حوزه صنوف و تشکل های مردم نهاد را استقرار ساختار جدید اصلاحییه ایین نامه نظام صنفی کشاورزی مصوب چهار دی ماه سال جاری و برنامه ریزی تشکیل اتحادیه های صنفی کشاورزی و اتاق اصناف کشاورزی عنوان کرد و گفت: ایجاد شرایط مناسب برای تاثیرگذاری تشکلها و صنوف درسیاستگذاری و برنامه ریزی بخش کشاورزی، افزایش قدرت چانه زنی و احقاق حقوق صنفی تولید کنندگان و بهره برداران از طریق حضور مراجع تصمیم گیر و تصمیم ساز و تدوین واصلاح قوانین و مقررات و دستورالعملهای، اجرایی در حوزه صنوف تشکلهای مردم نهاد از دیگر برنامه های در حال اجرا است.
به گفته عدل طلب، از دیگر رویکردهای سازمان مرکزی تعاون روستایی در حوزه توسعه تشکلهای بخش کشاورزی ارتقای ظرفیتها، قابلیتها وتوانمندسازی شبکه تعاونی ها و تشکلهای بخش کشاورزی است.
وی با بیان اینکه تکمیل زنجیره تأمین محصولات کشاورزی با نقشآفرینی تشکلهای بخش کشاورزی نیز از دیگر رویکردهای این حوزه است، یادآور شد: توسعه نظامهای بهرهبرداری، افزایش بهرهوری عوامل صنایع تولید و ایجاد بسترهای مناسب برای ارتقا ظرفیت و کارایی نظامهای صنفی کشاورزی و تشکلهای مردمنهاد برای ایجاد نقش و سیاستگذاری بخش کشاورزی است.
نظر شما