به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری گیلان؛ ارسلان زارع روز چهارشنبه در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری شورای برنامه ریزی و توسعه استان اعتبار ابلاغی از محل بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد را ۲۳۰ میلیارد تومان عنوان و خاطرنشان کرد: با جذب منابع بیشتر در این بخش تا زمان حاضر نسبت تسهیلات پرداختی ۱۲۲ درصد به مبلغ ۲۸۱ میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه ۷۵ طرح اقتصادی دیگر از محل تبصره ۱۸ به مبلغ ۸۸۹ میلیارد ریال در حال بررسی است، تأکید کرد که در روند پرداخت تسهیلات شتاب صورت گیرد.
زارع به گزارش ارائه شده درخصوص سیاست های فعال بازار کار و نیز جایگاه دوم گیلان در اجرای طرح کارورزی از ابتدای سال جاری تاکنون اشاره و خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح ۹۶۴ فارغ التحصیل در بنگاه های اقتصادی استان جذب شدند و ۲۰۰ نفر دیگر در شرف شروع به کار هستند که باید تا پایان سال محقق شود.
وی همچنین به جذب ۶۲ درصدی منابع تسهیلات مشاغل خانگی و ضرورت اهتمام دستگاه های اجرایی برای پرداخت تسهیلات نهادهای حمایتی اشاره و تصریح کرد : باتوجه به فراهم بودن بستر پرداخت تسهیلات از این محل، انتظار می رود تا پایان سال جاری شاهد تحقق پرداخت ۱۰۰ درصدی منابع تسهیلات مشاغل خانگی باشیم.
وی جایگاه گیلان در پرداخت تسهیلات روستایی و عشایری را رتبه پنجم کشوری عنوان و تصریح کرد: از منابع این بخش ۳۹۱ میلیارد تومان معادل ۹۸ درصد اعتبارات جذب و پرداخت شده و در روزهای باقیمانده تا پایان سال امکان تحقق ۱۰۰ درصدی برنامه های پیش بینی شده این حوزه نیز دست یافتنی است.
استاندار گیلان ایجاد اشتغال، توسعه، ارتقاء سطح معیشت و درآمد خانوارها را از اهداف پرداخت تسهیلات از منابع مختلف دانست و افزود: اگرچه بررسی تعداد بیمه شدگان تأمین اجتماعی شاخص خوبی برای راستی آزمایی تحقق اشتغال است ، اما پرداخت حقوق و میزان دریافتی ها بسیار مهم بوده و بر ین مبنا باید فرآیند نظارت، پایش و رصد با دقت انجام گیرد تا شغل واقعی ایجاد شده باشد.
وی استفاده روستاییان از حمایت های صورت گرفته دولت در خصوص بیمه روستایی و عشایری با پرداخت یارانه را مورد تأکید قرار داد و گفت: از ظرفیت اطلاع رسانی صدا و سیما و نیز شوراهای اسلامی شهر و روستا و دهیاران برای ترغیب روستاییان بهره گیری شود.
زارع با ابراز انتقاد از عملکرد برخی بانک ها بر لزوم پیگیری پروندههای مرتبط با پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، تا آخرین روز سال تاکید کرد.
وی با تأکید بر اینکه باید پشتکار و پیگیری ها تا آخرین روز سال برای دستیابی به اهداف تعیین شده و نتایج مطلوب استمرار داشته باشد، افزود: پرداخت تسهیلات جهش و رونق تولید، نهادهای حمایتی، منابع روستایی و عشایری و کرونا باید با قوت و جدیت همچنان در دستور کار باشد چراکه مدت زمان باقیمانده تا پایان سال، برای حفظ رتبه های برتر گیلان موثر است.
رئیس شورای برنامه ریزی و توسعه گیلان با ابراز خرسندی از تحقق هدفگذاری کارگروه اشتغال، ایجاد شغل برای جوانان تحصیلکرده استان و اثرگذاری در توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی گیلان، از تلاش های سازمان مدیریت و برنامه ریزی به عنوان دبیرخانه، معاونت اقتصادی استانداری، دستگاه های اجرایی و فرمانداران قدردانی و ابراز امیدواری کرد در ایام پیش رو شاهد افزایش میزان اشتغال در استان باشیم.
در این جلسه گزارش آخرین وضعیت جذب تسهیلات تبصره ۱۸، میزان اجرای سیاست های فعال بازار کار در استان، وضعیت جذب تسهیلات مشاغل خانگی، تسهیلات حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری و تسهیلات بنگاه های آسیب دیده از کرونا ارائه شد.
گیلان دارای دو و نیم میلیون نفر جمعیت است . نرخ بیکاری گیلان بر اساس اعلام رسمی دولت ۱۱.۴ در سال ۹۷ بود که این میزان در سال گذشته به ۱۰.۳ رسید که کمتر از کشور است.
نظر شما