به گزارش ایرنا، درحالیکه با ساخت واکسنهای کرونا امید به ریشهکنی این ویروس از سطح جهان بیشتر میشد، سر برآوردن گونههای محلی و جهشیافته این ویروس و میزان سرایت بالا و مقاومت برخی از آنها در برابر واکسنهای موجود موجب نگرانی دولتها شده است.
مردم که با اخبار خوش تولید و عرضه انبوه واکسن خود را آماده میکردند تا پس از تعطیلات سال نوی میلادی روال عادی زندگی را از سر گیرند حال نهتنها با شیوع فزاینده گونههای خطرناک ویروس کرونا مواجه شدهاند، بلکه ناچارند که بار دیگر تن به محدودیتهای کرونایی دهند که در این میان درگیریهایی میان معترضان به این تدابیر و نیروهای امنیتی رخ داده است.
تاکنون سه گونه انگلیسی، برزیلی و آفریقای جنوبی مهمترین جهشهای ویروس کرونا به شمار میروند که گرچه به تدریج در اقصی نقاط جهان در حال گسترشاند ولی به ترتیب اروپا، آمریکای لاتین و آفریقا را بیش از سایر نقاط تحت تأثیر قرار دادهاند.
آلمان
دولت آلمان روز ۱۲ اسفند اعلام کرد که با ادامه شیوع ویروس جهشیافته کرونا در مناطق مختلف تشدید کنترل مرزهای خود را در گذرگاههای جمهوری چک و ایالت تیرول اتریش تا سوم مارس (۱۳ اسفند) تمدید میکند.
خبرگزاری د. پ. آ. آلمان به نقل از «استیو آلتر» سخنگوی وزارت کشور اعلام کرد، ممنوعیتها و قوانین شدید ورود به خاک آلمان که از ۱۴ فوریه (۲۶ بهمن) اعمال شده است، بدون تغییر باقی میمانند.
صدراعظم آلمان پیشتر با ابراز نگرانی از افزایش مبتلایان به
ویروس جهشیافته کرونا در این کشور گفته بود که محدودیتهای کرونایی باید با احتیاط و به شکل گام به گام برداشته شود.
طی هفتههای اخیر و با شیوع ویروس جهشیافته انگلیسی در بخشهایی از آلمان، دولت این کشور اقدام به تعطیلی کلیه اماکن عمومی، مراکز آموزشی، فرهنگی و تجاری کرده و محدودیتهای شدیدی را به اجرا گذاشته است که این مسئله زندگی بسیاری از شهروندان را مختل کرده است.
از سوی دیگر شهروندان آلمانی در چندین شهر این کشور در اعتراض به محدودیتهای شدید کرونایی که موجب اختلال در روند زندگی و درآمد آنها شده به خیابانها آمدند.
مقامات دولتی و ایالتی آلمان قرار است در نشست امروز در مورد تدابیر بعدی کرونایی تصمیمگیری کنند. خردهفروشان، فعالان صنعت گردشگری، رستورانداران و سایر صنایع که در وضعیت اقتصادی بحرانی قرار دارند، از وزیر اقتصاد خواستهاند هر چه سریعتر راهحلی برای جلوگیری از ورشکست شدن آنان ارائه دهد.
نشریه آلمانی اشترن هفته پیش خبر داد که طبق دادههای جدید موسسه روبرت کخ آلمان (RKI) نسبت آلودگی به ویروس جهشیافته انگلیسی طی دو هفته از ۶ درصد به بیش از ۲۲ درصد رسیده است.
از زمان همهگیری جهانی ویروس کرونا تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۴۶۲ هزار آلمانی بیمار شدند که از این میان افزون بر ۷۱ هزار تن جان باخته و حدود ۲ میلیون و ۲۷۴ هزار بیمار نیز بهبود یافتند.
برزیل
بر خلاف آلمان و به رغم وخامت شرایط شیوع افسار گسیخته کرونا در برزیل، «ژائیر بولسونارو» رئیسجمهوری این کشور که اهمیت بیماری همهگیر کووید را نادیده گرفته و چشم بر وضعیت اسفناک کرونا در کشورش بسته از مردم کشورش خواسته تا از پوشیدن ماسکهای حفاظتی خودداری کنند. وی مدعی شد استفاده از ماسک، عوارض جانبی به همراه خواهد داشت.
یافتههای جدید دانشمندان نشان میدهد که گونه برزیلی کرونا از قدرت آلودهکنندگی بالایی برخوردار بوده و میتواند ۲۵ تا ۶۱ درصد بیش از ویروس قبلی، سیستم ایمنی بدن را دور بزند. به این ترتیب افرادی که پیشتر به کرونا مبتلا شدهاند ممکن است دوباره به کرونا مبتلا شوند. یافتههای دانشمندان همچنین نشان میدهد که گونه برزیلی تا ۸۰ درصد مرگبارتر از نمونههایی است که تاکنون شناسایی شدهاند.
از زمان همهگیری جهانی ویروس کرونا تاکنون بیش از ۱۰ میلیون و ۶۴۷ هزار برزیلی بیمار شدند که از این میان افزون بر ۲۵۷ هزار تن جان باخته و حدود ۹ میلیون و ۵۲۷ هزار بیمار نیز بهبود یافتند.
انگلیس
انگلیس که نخستین گونه جهشیافته شایع به نام این کشور مشهور شده است، به تازگی مقررات قرنطینه اجباری مسافران ورودی از دهها کشور پرخطر را به منظور جلوگیری از گسترش موارد تازه ویروس کرونا آغاز کرده است.
بر اساس سیاست تازه همه شهروندان و ساکنان دائمی که از ۳۳ کشور وارد بریتانیا میشوند، موظف به اقامت اجباری در هتلهای مصوب و تعیین شده توسط دولت به مدت ۱۰ روز و دادن چندین نوبت آزمایش کووید–۱۹ هستند.
ورود دیگر مسافران ورودی از کشورهایی که اکنون در فهرست قرمز هستند مانند همه کشورهای آمریکای جنوبی، آفریقای جنوبی و پرتغال، اکنون بر اساس قوانین و مقررات قرنطینه ممنوع است.
محکومیت ۱۰ سال زندان و جریمه ۱۰ هزار پوندی نیز در انتظار مسافران ورودی از کشورهای پرخطر و سرپیچی کنندگان از مقررات قرنطینه خواهد بود.
پلیس انگلیس چندی پیش مهمانان جشن تولد یک کودک را به دلیل نقض مقررات و محدودیتهای کرونایی ۱۱ هزار پوند جریمه کرد. ۲۴ نفر شامل ۱۴ بزرگسال به همراه ۱۰ کودک در یک آپارتمان کوچک شهر منسفیلد در حال برگزاری جشن تولد کودکی یک ساله بودند که با مداخله پلیس مواجه شدند.
مقررات کرونایی در انگلیس اجازه گردهمایی در مکانهای سربسته را نمیدهد، بنابراین افراد بزرگسال حاضر در این میهمانی در مجموع ۱۱ هزار و ۲۰۰ پوند جریمه شدند.
بر اساس مقرراتی که از ۲۹ ژانویه در انگلیس وضع شده است جریمه بزرگسالانی که بیش از ۱۵ نفر را در یک مکان سربسته جمع میکنند هر نفر ۸۰۰ پوند است.
گونه جدید ویروس کرونا که به نام سویه کنت شناخته میشود و نخستین بار در آذر ماه در انگلیس مشاهده شد، اکنون در بسیاری از کشورها گسترش یافته و به احتمال زیاد توسط مسافرانی که ناآگاهانه این مهاجمان میکروسکوپی را با خود حمل میکردهاند، منتقل شده است.
در اروپا، این ویروس در بلژیک، فرانسه، آلمان، ایرلند، ایتالیا، هلند، نروژ، اسپانیا، سوئد و سوئیس مشاهده و کشورهای آسیا، استرالیا، خاورمیانه و آمریکای جنوبی نیز شناسایی شده است.
یک مقام ارشد سازمان بهداشت عمومی انگلیس با اشاره به شیوع افسارگسیخته گونههای مختلف ویروس کرونا هشدار داده بود که محدودیتهای کرونایی در این کشور ممکن است تا زمانی که تمام مردم واکسینه شوند ادامه پیدا کند.
«سوزان هاپکینز» افزود که حتی پس از این مرحله ممکن است به دلیل فقدان اطلاعات کافی درباره نحوه انتقال کووید برخی محدودیتها دستکم تا زمانی که تمام جمعیت بزرگسال کشور واکسینه شوند ادامه یابد.
از زمان همهگیری جهانی ویروس کرونا تاکنون بیش از ۴ میلیون و ۱۸۸ هزار انگلیسی بیمار شدند که از این میان افزون بر ۱۲۳ هزار تن جان باخته و حدود ۳ میلیون و ۸۵۳ هزار بیمار نیز بهبود یافتند.
هلند
امروز و حدود دو ماه پس از آنکه یکی از مراکز تست کرونا در پایتخت هلند مورد حمله قرار گرفت، وقوع انفجار در یک مرکز تست کرونا در شمال هلند که آلودهترین منطقه این کشور از نظر شیوع کووید-۱۹ محسوب میشود، مردم را نگران کرد. به گفته پلیس، این انفجار تلفاتی نداشته است.
پیش از کریسمس، برخی افراد یک مرکز تست کرونا در جزیره اورک را نبر به آتش کشیدند. در همین حال در ماه دسامبر سال گذشته نیز مراکز تست کرونا در آمستردام و «اورماند» واقع در ناحیه «لیمبورگ» نیز هدف حمله قرار گرفتند.
اعلام مقررات منع عبور و مرور از ۲۳ ژانویه در هلند برای نخستین بار از جنگ دوم جهانی، موجب برانگیخته شدن چند روز شورش مخالفان و معترضان به این مقررات شد. مقررات منع آمدوشد در ادامه قرنطینه سراسری شامل تعطیلی رستورانها و غذاخوریهای همگانی و فروشگاههای کالاهای غیرضروری است که از چند ماه پیش از آن به اجرا گذاشته شده بود.
بر اساس مقررات منع آمدوشد، تنها شهروندان دارای نیازمندیهای مبرم و اضطراری مجاز به بیرون رفتن از خانه میان ساعت ۹ بعدازظهر و چهار و ۳۰ دقیقه بامداد هستند.
یکی از دادگاههای هلند به تازگی با صدور حکمی علیه مقررات منع رفتوآمد شبانه، این مقررات را فاقد مبنای قانونی متناسب دانسته و اعلام کرده که دولت علت ضروری دانستن کاربرد اختیارات اضطراری در این مرحله از همهگیری را روشن نکرده است.
از زمان همهگیری جهانی ویروس کرونا تاکنون بیش از ۱ میلیون و ۹۶ هزار هلندی بیمار شدند که از این میان افزون بر ۱۵ هزار تن جان باختهاند.
نظر شما