مهدی محمدی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از چند شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری خراسان طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به خاطر شیوع کرونا یکی از مهمترین اتفاق هایی که در حوزه اقتصاد دیجیتال رخ داد حضور و فعالیت شرکت های دانش بنیان در حوزه سلامت دیجیتال است.
وی ادامه داد: در این شرایط مردم کمتر میخواستند به مراکز درمانی مراجعه کنند وعلاقه داشتند تا نیازهای خود در حوزه سلامت را از راه دور و در منزل تامین کنند، به همین دلیل بسیاری از شرکتهای دانش بنیان در حوزه سلامت به سوی دیجیتالی کردن و خدمات آنلاین، گام برداشتند.
دبیر ستاد توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: طبق ارزیابیهای انجام شده ۸۰ درصد خدمات استارتاپهای حوزه سلامت به صورت آنلاین در حال انجام است که این نشان دهنده اقبال مردم به این موضوع میباشد.
وی افزود: موانعی در گسترش حوزه اقتصاد دیجیتال و سلامت دیجیتال وجود دارد که از سوی برخی نهادها رخ داده و علت آن عدم آشنایی مناسب آنها با این حوزه است.
محمدی ادامه داد: مسئله اقتصاد دیجیتال یک سبک زندگی جدید است که بسیاری از فرآیندهای زندگی ما را به خود اختصاص داده است و به تدریج تمامی دستگاه ها و حوزه ها به سوی دیجیتالی شدن حرکت خواهند کرد.
وی گفت: مجموعهای از حمایتها شامل تسهیلات مالی مناسب برای توسعه محصولات، گسترش بازار، حمایت از شتاب دهندهها و مراکز تخصصی در قالب کارخانه نوآوری به صورت همکاری با پارکهای فناوری اطلاعات در حال انجام است.
دبیر ستاد توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: این حمایت ها باعث شده ظرفیت خوبی برای ایجاد شرکتهای دانش بنیان بویژه در حوزه اقتصاد دیجیتال، الکترونیک، میکرو الکترونیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات، حوزه نرم افزار و کسب و کار الکترونیک شکل بگیرد.
وی ادامه داد: تمامی دستگاههای اجرایی باید در این موضوع مشارکت داشته باشند و اگر امکان یاری ندارند مانعی برای حضور شرکتهای خصوصی نیز ایجاد نکنند.
محمدی گفت: بسیاری از دستگاهها همکاری لازم را در این زمینه انجام نمیدهند و به همین دلیل در برخی حوزه ها با موانعی مواجه هستیم ولی نکته مهم این است که با شکل گیری مطالبه از سوی مردم این فرآیند در حال سرعت گرفتن است.
وی با اشاره به نقش پارک علم و فناوری خراسان افزود: مشهد و خراسان رضوی دارای یکی از بهترین اکو سیستمهای دانش بنیان کشور است به گونه ای که میتوان ادعا کرد بعد از تهران این جایگاه در اختیار خراسان رضوی است.
دبیر ستاد توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: پژوهشهای دانشگاهی و تحقیقاتی در موضوع توسعه فناوریهای نوین که مورد نیاز کشور است، مورد حمایت قرار خواهند گرفت زیرا با بومی سازی دانش و محصولات، میتوان در زمان تحریم از صنایع کشور حمایت کرد.
هماینک ۵.۵ درصد از مجموع کل شرکتهای دانشبنیان فعال در کشور، در خراسان رضوی مستقر و فعال هستند.
پارک علم و فناوری خراسان وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت خود را از سال ۱۳۸۱ با هدف افزایش ثروت در جامعه از طریق تشویق و ارتقای فرهنگ نوآوری و افزایش قدرت رقابت در میان شرکتها و موسساتی که بر پایه علم و دانش فعالند، آغاز کرده است.
در این چارچوب براساس افق برنامه ۲۰ ساله ایران یعنی تا پایان سال ۱۴۰۴ مقرر شده افزون بر ۵۰ هزار شرکت دانشبنیان در کشور فعال شوند. با این وجود تاکنون تعداد این شرکتها تنها به سه هزار و ۲۰۰ واحد رسیده که نشانگر راه طولانی این مسیر و نیاز شرکتهای دانشبنیان به کمکها و حمایتهای روزافزون است.
شرکتهای دانشبنیان به عنوان بنگاههای اقتصاد مبتنی بر آخرین دانش روز، نقش محوری در ساختار اقتصاد دانشبنیان ایفا مینمایند.
بر اساس ماده یکم "قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان" اینگونه موسسات و شرکتها واحدهای خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل گسترش و کاربرد اختراع، نوآوری و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرمافزارها تشکیل میشوند.
نظر شما