ملخ های صحرایی در روزهای آینده به هرمزگان می آیند

بندرعباس- ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان به کشاورزان هشدار داد: ملخ های صحرایی در روزهای آینده به این استان هجوم می‌کنند.

سیدعبدالرضا اشرف منصوری روز پنجشنبه با اعلام این خبر به رسانه‌ها افزود: همه کشاورزان، دامداران و دریانوردان به محض مشاهده دسته های ملخ سریع مراتب را به مراکز جهادکشاورزی شهرستان های خود اعلام کنند
تا بلافاصله اقدام‌های لازم برای شناسایی کانون ریزش ملخ و عملیات مبارزه اقدام شود.
وی بیان داشت: باتوجه به پیش بینی فائو و سازمان حفظ نباتات کشور، احتمال افزایش هجوم ملخ های صحرایی به هرمزگان باتوجه به وجود جمعیت انبوه ملخ بالغ در عربستان، وجود جریانات جوی و جهت وزش باد است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی  هرمزگان اظهارداشت: برای مقابله با این آفت همه لوازم و تجهیزات شامل انواع سموم مورد تایید سازمان حفظ نباتات کشور، ادوات و دستگاه‌های سمپاش و تجهیزات عملیات مبارزه شامل ماسک، لباس ضد شیمیایی، کلاه و دستکش به شهرستان های استان ارسال شده است.
ملخ صحرایی آفت خطرناکی است که از شمال شرق آفریقا و از کشور پاکستان به سمت کشور هجوم می‌آورند.
استان‌های بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خوزستان درگیر آفت ملخ صحرایی هستند که بیشترین سطح مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان‌وبلوچستان و هرمزگان است.
ملخ‌های صحرایی گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را می‌خورند و با قدرت پرواز بسیار زیادی که دارد می‌تواند در یک شبانه روز تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
این نوع از ملخ‌ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف، جنگل‌ها، باغ‌های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز می‌شوند.
نخستین دسته ملخ‌های صحرایی در هرمزگان چهارم بهمن ماه ۹۷ در بندرنخیلو از توابع بندرلنگه گزارش و علت مهاجرت آنها نیز نبود بارش و غذای کافی در سواحل دریای سرخ و عربستان اعلام شد که از طریق خلیج‌فارس و دریای‌عمان وارد خاک ایران شده بودند.
در اطلاعات منتشره سازمان حفظ نباتات ایران با اشاره به حمله ملخ‌ها به ۱۰ استان کشور در سال کشاورزی گذشته(مهر۹۷تا شهریور۹۸) از هرمزگان به عنوان موفق‌ترین استان در زمینه مبارزه با این آفت خطرناک نام برده شده است.
وسعت زمین‌های کشاورزی هرمزگان۱۵۶هزارهکتار با تولید سالانه ۲میلیون و ۹۰۰هزارتن محصول باغی و زراعی (با محوریت محصولات سبزی و صیفی خارج از فصل) است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha