پازل تصویب منطقه ویژه اقتصادی لارستان تکمیل‌تر شد

لارستان- ایرنا- نتایج ارزیابی و بررسی مدیران و گروه های کارشناسی کمیسیون اقتصادی و بازرگانی مجمع تشخیص مصلت نظام و همچنین نمایندگان شورای عالی مناطق آزاد کشوراز سایت ۹۵۰ هکتاری منطقه ویژه اقتصادی لارستان مثبت اعلام شد و قرار است تا پایان دولت دوازدهم این مهم تعیین تکلیف و به تصویب برسد.

گروهی از مدیران و کارشناسن کمیسیون اقتصادی و بازرگانی مجمع تشخیص مصلت نظام و همچنین نمایندگانی از شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی کشور، پنجشنبه با سفر به استان فارس و شهرستان لارستان، آخرین وضعیت زیرساخت‌ها، ظرفیت‌ها و نیز موانع و ابهامات موجود را برای راه‌اندازی سایت منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان مورد بررسی و ارزیابی کارشناسی قرار دادند.

مشاور عالی دبیر مجمع تشخیص مصلت نظام در حاشیه بازدید از منطقه‌ای که قرار است این سایت در آن راه‌اندازی شود، در گفت و گو با ایرنا بیان داشت: ارزیابی‌ها و بررسی‌ها بیانگر این است که تمام زیرساخت‌های موجود برای ایجاد سایت منطقه ویژه اقتصادی در لارستان وجود دارد.

حسین دادخواه در مورد ارزیابی گروه کارشناسی اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام در این زمینه گفت: بر اساس مشاهدات و بررسی‌های ما، شهرستان لارستان یکی از مناطق پیشرو با قابلیت و توانمندی بالا در کشور برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی است.

وی اضافه کرد: بسیاری از شاخص‌ها و ظرفیت‌های بالقوه برای تعیین تکلیف نهایی و تصویب منطقه ویژه در این شهرستان فراهم شده و به طور قطع تا سال ۱۴۰۰ این موضوع تعیین تکلیف خواهد شد.

دادخواه اظهار داشت: دسترسی شهرستان لارستان به مناطق و بنادر جنوبی، وجود فرودگاه بین‌المللی، وسعت زمینی که به این منطقه ویژه اختصاص یافته، نداشتن معارض اجتماعی و زیست محیطی، تامین تمام امکانات و زیرساخت های لازم که در این سایت طراحی و پیش‌بینی شده است، کارشناسان و گروه‌های ارزیاب مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین دولت را نسبت به تصویب و تعیین تکلیف نهایی این منطقه در آینده نزدیک امیدوار ساخته است.

وی افزود: بدون شک گروه‌های کارشناسی و ارزیاب مجمع تشخیص مصلت نظام با رویکرد مثبت و همچنین حل ابهامات موجود، نتایج ارزایابی خود را اعلام خواهد کرد و ما نیز امیدوار هستیم که مردم و مسوولان اجرایی لارستان و استان فارس پس از حدود ۱۳ سال بلاتکلیفی به نتایج مثبتی در این زمینه برسند.

دادخواه ادامه داد: اگر مجمع تشخیص و دولت بخواهند یک یا ۲ مورد منطقه ویژه اقتصادی را در شرایط کنونی به تصویب برسانند، بدون تردید شهرستان لارستان یکی از آنهاست.

زمین مورد نیاز برای منطقه ویژه اقتصادی لارستان تامین شده است

معاون استاندار فارس و فرماندار ویژه شهرستان لارستان نیز در این بازدید گفت: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی لارستان که از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۷ به استان فارس است، اردیبهشت ماه ۹۹ به کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

جلیل حسنی افزود: با توجه به ایجاد زیرساخت‌های مناسب و ظرفیت‌های بالقوه این شهرستان، امیدوار هستیم که دولت، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلت نظام با رویکردی مثبت، مردم این منطقه را از بلاتکلیفی حدود ۱۳ ساله نجات دهند.

وی اضافه کرد: زمین مورد نیاز برای منطقه ویژه اقتصادی لارستان به مساحت ۹۵۰ هکتار در ۱۰ کیلومتری شهر لار تامین و زیرساخت‌های لازم در حوزه‌های مختلف از جمله در حوزه آب، راه، گاز، مخابرات و جاده دسترسی در این سایت مهیاست.

فرماندار ویژه شهرستان لارستان اظهار داشت: این شهرستان با تکیه بر قابلیت‌های بالای خود از قبیل فرودگاه، امکان دسترسی به راه آهن، نزدیکی به بنادر جنوب کشور، نزدیکی به منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی و بندر عسلویه در استان بوشهر، برخورداری از تجربه تجارت خارجی به ویژه با کشورهای حوزه خلیج فارس و دارا بودن مزیت کریدور تجارت خارجی، می‌تواند یکی از مناطق مهم اقتصادی استان فارس برای ایفای نقش تولید، گرایش خاص محصولات گاز، پتروشیمی، شیمیایی و صنایع پایین دستی آن است.

حسنی بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی لارستان در افق چشم‌انداز ۱۴۱۵ منطقه‌ای پیشرو در حوزه صنعت و خدمات، به ویژه صنایع گاز، پتروشیمی، شیمیایی، صنایع پایین دستی پتروشیمی و پشتیبانی بنادر ساحلی به عنوان بندر خشک، بهره‌گیری از نیروهای متخصص بومی و تاکید بر منابع سرزمینی و تولید داخلی صادرات محور خواهد بود.

وی ادامه داد: با ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان لارستان، سایر حوزه‌های اقتصادی از جمله صنایع دستی، گردشگری، فرهنگی و اجتماعی منطقه نیز توسعه پیدا می‌کند، و امیدواریم با توجه به ظرفیت‌های موجود در این شهرستان، شاهد شکوفایی بیش از پیش منطقه باشیم و مردم نیز مطمئن باشند که تا حصول نتیجه، این موضوع از طریق قانونی پیگیری می‌شود.

شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله ۳۷۸ کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.

منطقه ویژه اقتصادی، محدوده جغرافیایی مشخصی در مبادی ورودی یا در داخل کشور است که با هدف جذب سرمایه‌های خارجی و داخلی و همچنین ایجاد عرصه فعالیت‌های تولیدی و تجاری برای افزایش صادرات کالا و ارائه بهینه خدمات برای حضور فعال در بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی ایجاد می‌شود.
از جمله مزایای منطقه ویژه اقتصادی، صدور مجوز ساخت و پایان کار سرمایه‌گذاری و تولیدی به صورت رایگان، تبعیت از قانون کار مناطق آزاد تجاری و صنعتی، ورود ماشین‌آلات خط تولید و ابزار و اثاثیه بدون عوارض گمرکی، فعالیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده و پرداخت عوارض گمرکی مازاد بر ارزش افزوده قطعات خارجی در تولیدات، خرده فروشی کالا برای اتباع خارجی و تخفیف مالیاتی ویژه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha